Már a kisiskolások is online tanulhatnak matematikát

forrás: Prím Online, 2021. március 5. 19:51

A kormány friss bejelentése szerint április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat, ezzel a szülőkre többlet feladat hárul a vírus elleni védekezésben. A kialakult helyzetre reagálva, a legkisebbek digitális oktatását is segítve előre meghatározott műsorrend szerint ingyenesen használhatók a Matek Oázis interaktív matek leckéi. A tanárok visszajelzései alapján kialakított leckéket az 1. osztálytól egészen a 12. osztályig igénybe lehet venni.

Miután a kormány az eddigi legszigorúbb korlátozást vezette be a koronavírus megfékezése érdekében, április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat is. Így tehát az elkövetkezendő hetekben mindenki, köztük a legkisebbek is otthon tanulnak majd. Az egyik legnépszerűbb matek oktatási portál kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására MatekOázisTV néven ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyagaival. A szolgáltatás a tavalyi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 3500 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva lett kialakítva.

 

Céljuk, hogy segítsék a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a kialakult nehéz helyzetben, ezért a tananyagok a digitális távoktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használhatók.

 

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

 

 

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. Az ősszel a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

 

A tananyagok a www.matekmindenkinek.hu/matek-oazis-tv internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A délután 2 óráig tartó „délelőtti” műsorok másnap, a délutáni sávban megismétlésre kerülnek. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

 

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai segítik a matek könnyű és játékos elsajátítását, miközben folyamatosan kérdeznek is a diákoktól. Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben az interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, azonnali ellenőrzési lehetőséget biztosítanak. Az anyagok sikerélményekkel motiválják a diákokat és erősítik az önbizalmukat, miközben használható tudást építenek.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15