Hétfőtől Pápa helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációban

forrás: Prím Online, 2021. március 14. 12:09

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően március 15-től már Pápa helyi autóbusz-bérleteit és a helyi napijegyet is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-START pénztáraiban. Az utasok számára így gyorsabb és egyszerűbb lesz a vásárlás.

A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok folytatása iránt, aminek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasúttársaság által jelentősen fejlesztett, környezettudatos szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

 

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amelyben több városi, térségi bérlet mellett már a pápai összvonalas havi, tanuló és nyugdíjas bérlet, valamint a napijegy is elérhető március 15-től. A helyi buszjáratokra nemcsak a MÁV applikációban, hanem a vasútállomás jegypénztáraiban is lehet majd bérletet és jegyet venni hétfőtől.

 

 

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „A MÁV-Volán-csoport célja, hogy utasainak fenntartható, biztonságos, tiszta, környezet- és utasbarát közlekedési lehetőséget biztosítson. Azon dolgozunk, hogy vonzóbbá és versenyképesebbé tegyük a közösségi közlekedést. Terveink szerint 2022-re bevezetjük az összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet, utasaink a közös bérlet- és jegyértékesítő felületen vehetik majd igénybe szolgáltatásainkat, valamint az összekapcsolt forgalomirányítás és utastájékoztatás is megvalósul. Kiemelt célunk, hogy létrejöjjön végre az egységes jegyrendszer, ennek egyik lépése, hogy a városi helyi autóbusz-bérletek is elérhetővé válnak a MÁV applikációban. Pápán március 15-től vásárolhatnak az utasok új módon helyi buszjegyet, -bérletet. Ezzel hétre nőtt azon városok száma, ahol elérhető ez a szolgáltatás, és terveink szerint, hamarosan újabb városok is bekerülnek a körbe. Bízunk benne, hogy a szolgáltatásaink fejlesztése újfent hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedési eszközöket.”

 

dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta: ”A MÁV-Volán-csoport tagjaként a Volánbusz célja, hogy az önkormányzattal együttműködve minél magasabb színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatást biztosítson. Ennek egyik eleme, hogy a helyi bérletekhez és napijegyekhez kényelmesebben és egyszerűbben juthassanak hozzá az utasok. A Pápa 16 autóbuszvonalán 12 autóbusszal végzett szolgáltatást évente csaknem 3 millióan veszik igénybe, és 22 ezer darab díjterméket vásárolnak. Az egységes közösségi közlekedési értékesítési rendszer fejlesztésének eredményeként a MÁV applikáción keresztül a pápai lakosoknak is bármikor, bárhonnan lehetőségük lesz a helyi díjtermékek készpénzkímélő, kényelmes megváltására.”

 

Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte: „A helyi járati autóbuszközlekedés stratégiai jelentőségű a város szempontjából. Hosszú távú célunk, hogy a tömegközlekedés versenyképes legyen és sokan, egyre többen válasszák azt a városon belüli utazási célok eléréséhez. A versenyképesség fenntartásához és erősítéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás színvonalának folyamatos emelkedése, épp ezért üdvözöljük, hogy a helyi autóbusz-bérletek is elérhetővé váltak a MÁV applikációban.”

 

A MÁV applikáció Térségi és városi jegyek menüpontjából már megválthatók a Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki és várpalotai helyi buszbérletei is

 

A helyközi közlekedésben Pápa vasútállomásra naponta, irányonként 5 járattal közlekedik a Volánbusz a Budapest – Várpalota – Veszprém – Herend – Farkasgyepű – Pápa, Tapolcafő útvonalon. Az autóbuszok csatlakozási lehetőséget biztosítanak a Győr és Celldömölk között közlekedő vonatokhoz/vonatokról. A Volánbusz 2021 második félévében a térségben olyan menetrendi struktúra bevezetését tervezi, amelyben az autóbuszjáratok Veszprém és Pápa között egész nap óránként közlekednek, mindkét városban érintik a vasútállomásokat, így a jelenleginél nagyobb számú csatlakozást biztosítanak majd Veszprémben a Budapest-Székesfehérvár, Pápán pedig a Celldömölk és Győr irányába közlekedő vonatokhoz.

 

A 2020/2021 évi vasúti menetrend bevezetésével további szolgáltatás fejlesztés is történt: az InterRégió vonatok HELIKON néven meghosszabbított viszonylaton, Balatonszentgyörgy helyett már Kaposvárig, illetve egyes hétvégi járatok Pécsig közlekednek. A vonatok meghosszabbításával javult Pápáról a Dél-Dunántúl elérhetősége. Ezen kívül a regionális utazási igények kiszolgálásának érdekében munkanapokon délután új személyvonat közlekedik Győr – Pápa – Celldömölk viszonylatban.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50