A POCO telefonok két új zászlóshajója érkezik a piacra

forrás: Prím Online, 2021. március 22. 19:47

A POCO két új zászlóshajóval jelentkezett a piacon – Az igazi fenevad POCO F3 és az új, sokak által már nagyon várt, POCO X3 Pro lesz hamarosan elérhető a hivatalos online és offline értékesítési csatornákon. 

A Qualcomm Snapdragon 870 5G Mobile Platformnak köszönhetően a POCO F3 gyorsan felhívja magára a figyelmet, hiszen ez jelenleg a márka leglenyűgözőbb okostelefonja. A POCO F3-nak 120 Hz-es frissítési rátával rendelkező, 6,67 colos E4 AMOLED DotDisplay kijelzője van, amihez Dolby Atmos hangtechnika párosul. Erős, mégis karcsú és könnyű – a POCO F3 a high-end kategória zászlóshajói között is könnyen megállja a helyét. 

 

A POCO X3 Pro ugyanazokkal a csúcskategóriára jellemző tulajdonságokkal bír, amelyek már az elődjét is a gamerek és techrajongók kedvencévé tették, ám teljesítményben túlszárnyalja azokat: a piac egyik legerősebb 4G mobil platformját kapta, a Qualcomm Snapdragon 860 Mobile Platformot. A nagyobb sebesség, tárhely és RAM kapacitása POCO X3 Pro-t olyan játékélményre teszik képessé, amely páratlan ebben az árkategóriában.

 

 

„2021. február 28-ig a POCO összesen 13 millió okostelefont szállított le partnereinek a POCO F1 2018-as piaci bevezetése óta. A POCO X3 NFC-ből önmagában több mint 4 millió példány kelt el világszerte mindössze 7 hónap alatt” – mondta Kevin Qiu, a POCO Global vezetője. „Folytatni fogjuk a POCO sikertörténetét, méghozzá úgy, hogy éppen azt az okostelefont biztosítjuk a vevőinknek, amelyre leginkább szükségük van, de mindezt még meg is fejeljük olyan tulajdonságokkal, amelyekkel elkápráztatjuk őket.”

 

“Nagy örömmel nyújtunk támogatást a POCO két új okostelefonja, a POCO F3 és a POCO X3 Pro piaci bevezetéséhez, amelyek Snapdragon 870, illetve 860-as platformot kaptak. Ezeket a platformokat úgy tervezték, hogy folyamatos konnektivitást biztosítsanak, továbbá még nagyszerűbb játékélményt és olyan kamera tulajdonságokat, hogy a felhasználók úgy érezhessék, egy igazi csúcskategóriás telefont tartanak a kezükben” – mondta Kedar Kondap, Qualcomm Technologies, Inc. termékmenedzsmentért felelős alelnöke.

 

POCO F3 – Az igazi fenevad

Fenevad teljesítmény: Qualcomm Snapdragon 870 5G Mobile Platform 

A Snapdragon 870 5G Mobile Platformmal ellátott POCO F3, a márka jelenlegi legerősebb készüléke, igazi top ligás játékos. A készülék továbbfejlesztett Qualcomm Kryo 585 CPU processzorral rendelkezik, amelynek az elsődleges órajele eléri az 3,2 GHz-et, amely jelenleg iparági piacvezető sebességnek számít. Ezt egészíti ki az ultragyors Qualcomm Adreno 650 GPU, ami azt jelenti, hogy a POCO F3 páratlan játékélményt tud nyújtani a felhasználójának. Ha ehhez hozzászámítjuk az LPDDR5 RAM-ot és az UFS 3.1-es tárhelyet, olyat zászlóshajó termékekre jellemző összeállítást kapunk, ami multitasking közben is garantálja a szédületes olvasási és írási sebességet. Ezt a megnövelt teljesítményt testesíti meg a 7nm-es gyártási technológiával előállított processzor, valamint a LiquidCool Technology 1.0 Plus, amely a készülék csúcsteljesítményét tornázza még magasabbra. 

 

 

A POCO F3 megfelel az összes, ma elvárt követelménynek a konnektivitást illetően: a Snapdragon X55 5G Modem-RF System gondoskodik a villámgyors 5G kapcsolatról*, amelyet a hálózati szolgáltatók többsége támogat. A készülék képes a Wi-Fi 6 kapcsolatra is, amely ugyancsak a csúcskategóriás okostelefonok jellemzője. 

 

Fenevad 6.67" AMOLED kijelző és csúcskategóriás design

A POCO F3 6.67"-os, 120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező AMOLED kijelzője példátlanul akadásmentes játékot biztosít. Az iparágban ritka az annyira apró kamerakivágás, amivel a POCO F3 büszkélkedhet: mindössze 2.76 mm, így még zavartalanabb a játékélmény. Ráadásul, a 360 Hz-es mintavételi sebesség és a finomhangolt érintésvezérlő algoritmus rendkívüli reszponzivitást biztosítanak, akkor is, ha csak lehelet finoman érintjük meg a kijelzőt. A MEMC technológia, amely másodpercenként akár 60 képkockát is képes megjeleníteni, még folyamatosabbá teszi a mozgóképek lejátszását. A HDR10+ tanúsítvánnyal garantált képességek, a True Display és a True Color jellemzők szemet gyönyörködtető, egyszerre élénk és élethű színeket biztosítanak a kijelzőn. Az E4 panel gondoskodik a 1300 nites fényerősségről, miközben az energiahasználatot az E3 panelhez képest 15%-kal csökkenti.  

 

A csúszásmentes anyagból készült, mindössze 7,8 mm vékony és 196 gramm súlyú készülék biztosan és kényelmesen simul a kézbe. Ugyanakkor a Corning Gorilla Glass 5 elől és hátul is kellő védelmet biztosít a telefonnak.

 

 

Állati jó szórakozás a Dolby Atmos és a mesterséges intelligenciával ellátott hármas kameraszigetnek köszönhetően 

Dual hangszórók a sztereó hangzásért, amelyet a készülékház alján található főhangszóró, valamint a készülék tetején elhelyezkedő második hangszóró biztosít– ezektől lesz a POCO hangzása kivételes minőségű. A POCO F3 a márka első olyan készüléke, amely Dolby Atmos hangtechnikát** alkalmaz, ezzel fejlesztve tovább a hangminőséget, ezen keresztül pedig a játékélményt, a filmnézést és a zenehallgatást, függetlenül attól, hogy a felhasználó a fejhallgatóját vagy a beépített hangszórókat használja-e. 

 

 

„Nagyon vártuk már a POCO F3 megjelenését a Dolby-nál, hiszen nemcsak a POCO okostelefonok által nyújtott kivételes Dolby Atmos élmény nyűgöz le minket. Büszkék vagyunk a POCO lenyűgöző munkájára is, amely révén a POCO F3 telefonok által nyújtott szórakozási élmény tényleg világszínvonalú lesz” – mondta Mahesh Balakrishnan, a Dolby Laboratories Consumer Entertainment Group hangüzletágért felelős alelnöke.

 

A POCO F3 mesterséges intelligenciát alkalmazó hármas kamerája és az ügyes, innovatív kamera funkciók a legjobbat hozzák ki a felhasználójukból. A hátoldali kameraegyüttes egy 48 MP-es, 1.6μm 4-in-1 pixeles főkamerából, egy 119°-os, ultraszéles látószögű objektívből és egy 5MP-es telemakró kamerából áll, amely támogatja a 3 és 7 cm közötti autofocust. Ez az igényes összeállítás lehetővé teszi a pillanat nagyfelbontású, részletgazdag megragadását és még sokoldalúbbá teszi a kamera felhasználását. Az előlapon elhelyezett 20 MP-es kamerával éjszakai módban is lehet szelfiket készíteni. 

 

 

Szemben a legtöbb kétmikrofonos okostelefonnal, a POCO F3-nak három mikrofonja van és Audio Zoom funkcióval is rendelkezik. Videófelvétel közben, a hátul elhelyezett harmadik mikrofon a kamera zoomolással együtt „rá tud közelíteni” a hangforrásra is, így tisztán hallhatóvá teszi a távolban zajló jeleneteket is, jelentősen javítva a hangfelvétel minőségét filmezés közben. A lineáris X-tengelyes haptikus motor biztosítja a legjobb készülékekre jellemző rövid és éles vibrációt. 

 

A POCO F3-mat különleges akkumulátor látja el energiával. Az 4,520mAh-es akkumulátor villámsebesen újratölthető a Middle Middle Tab (MMT) technológiának köszönhetően, amely az elektromos áramot hatékonyabb módon juttatja a készülékbe. A készülékhez 33W-os gyorstöltő jár, amely 52 perc alatt tölti 100 százalékra a telefont.***

 

 

A POCO F3 három színváltozatban és kétféle tárhely-konfigurációban lesz elérhető: Arctic White, Night Black and Deep Ocean Blue; 6GB + 128GB és 8GB + 256GB. 

6GB + 128GB konfiguráció ajánlott fogyasztói ára: €349

8GB + 256GB konfiguráció ajánlott fogyasztói ára: €399

A készülékek elérhetőségéről és az adott régióban érvényes árakról a po.co oldalon szerezhető információ. 

 

POCO X3 Pro – Pont amire vágytál, és még annál is több

Csúcsteljesítmény – még nagyobb sebesség

A POCO X3 Pro a Qualcomm Snapdragon 860-nak, a piac egyik legerősebb 4G mobil platformjának köszönhetően kiemelkedő teljesítményt nyújt. A platform része a Kryo 485 processzor, amely 7 nm-es gyártástechnológiával készült, csúcsteljesítménye eléri 2,96 GHz-et, valamint az Adreno 640 GPU, amely a továbbfejlesztett grafikai képfeldolgozásért felelős. Összességében, akadásmentes, kiemelkedő minőségű játékélmény várható ettől a konfigurációtól még akkor is, ha a felhasználó nagy számításigényű 3D-s játékokat futtat a legmagasabb beállításokon.

 

 

A továbbfejlesztett UFS 3.1-es tárhely kezeskedik a nagy olvasási és írási sebességről, így a felhasználónak nem kell várakoznia a fájlok, játékok és appok betöltése közben. A készülék LiquidCool 1.0 Plus technológiával is rendelkezik, amely nem más, mint egy hűtési eljárás megnövelt felületű réz hőelvezető cső és több réteg grafit alkalmazásával, amelyek együttesen csökkentik az eszköz hőleadását.

 

Villámsebes reakcióidő – Kiemelkedően reszponzív kijelző és egyedi tervezés a még jobb játékélmény érdekében

POCO X3 Pro megtartotta a lenyűgöző 6.67"-os FHD+ DotDisplay kijelzőt, amelynek 120 Hz-es a képfrissítési rátája és 240 Hz-es az érintés mintavételi gyakorisága. Ez a garancia a kiemelkedő reszponzivitásra és az alacsony késleltetési idejű, vagyis villámsebesen futtatott játékokra. A kijelző DynamicSwitch-et alkalmaz a frissítési ráta optimalizálása, az egyes alkalmazásokhoz való hozzáigazítása érdekében. A POCO X3 Pro kijelzője megerősített Corning Gorilla Glass 6 borítást kapott, hogy ellenálljon a mindennapi igénybevételnek. 

 

A legújabb készülék kifinomult megjelenésével is kiemelkedik a piaci mezőnyből: három, szemkápráztató színváltozatban lesz kapható. A domborúan meghajlított hátfal ragadhatja meg először a tekinteteket, amely minden szögből szivárványosan szórja vissza a fényeket. Ez a trendi kialakítás elegánsan emeli ki a POCO krómszínű logóját, középen pedig egy függőleges csík fut le a telefon aljáig. A POCO X3 Pro ujjlenyomat leolvasója könnyen elérhető helyre, a telefon oldalára került. 

 

 

Maradj játékban – hosszú üzemidő és 33 W-os gyorstöltés

Búcsút inthetünk a telefon lemerülése miatti aggodalmaknak – a telefont egy ultranagy kapacitású, 5,160mAh-es akkumulátorral látták el, így a POCO X3 Pro akár két teljes napot is kibír töltés nélkül.*** A beépített MMT technológia és a 33 W-os gyorstöltő, ami a készülékkel együtt jár, gondoskodik a villámgyors újratöltésről.

 

A kettős, a készülék tetején és alján elhelyezkedő hangszórók a csúcsminőségű telefonokra jellemző hangzást biztosítanak, még élvezetesebbé téve a streaminget és a játékot. Az örömteli játékhoz járul hozzá az élénk vibráció, amelyről az akkurátusan beállított Z-tengelyes lineáris motor gondoskodik. 

 

 

Ragadd meg a pillanatot – Részletgazdag képek négy kamerával 

A POCO X3 Pro olyan, mint egy zsebben hordozható filmkamera. A telefon hátoldalán négy kamera található, amelynek képességeit a felfedezésre váró kamerafunkciók sokasága teszi teljessé. A 48 MP-es főkamera támogatja a 1.6um 4-in-1 Super Pixels technológiát, így éles és különösen részletgazdag fényképek készíthetők. A 119°-os ultraszéles látószögű objektív éjszakai módban is kiválóan használható, így a tájképek és csoportképek még rossz megvilágítási viszonyok mellett is szemet gyönyörködtetőek lesznek. A makró kamera és a mélységélesség érzékelő szenzor egészíti ki a felállást, tovább bővítve a kamera képességeit, amely így sokféle körülmény között lesz bevethető. 

 

 

A POCO X3 Pro három színváltozatban és két tárhely konfigurációban lesz elérhető: Phantom Black, Frost Blue, Metal Bronze; 6GB + 128GB és 8GB + 256GB. 

6GB + 128GB konfiguráció ajánlott fogyasztói ára: €249

8GB + 256GB konfiguráció ajánlott fogyasztói ára: €299

 

A készülékek elérhetőségéről és az adott régióban érvényes árakról a po.co oldalon szerezhető információ. 

 

___________________

* Az 5G kapcsolat változhat az egyes régiókban és a helyi szolgáltatók támogatásától függően  

** A Dolby Atmos funkció a jövőbeni OTA frissítéssel válik elérhetővé.  

*** Az adatok a gyártói tesztelésből származnak. Az eredmények más feltételek mellett eltérőek lehetnek. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05