Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

forrás: Prím Online, 2021. március 31. 13:35

Több mint 3,8 százalékkal növelte globális árbevételét a Huawei Technologies 2020-ban az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat auditált teljes árbevétele a tavalyi évben 136,7 milliárd dollár lett, nettó nyeresége pedig elérte a 9,9 milliárd dollárt, ami 3,2 százalékkal magasabb az előző évinél.

A Huawei Technologies, a világ egyik vezető infokommunikációs megoldás szállítója 2020-as üzleti eredményeit Ken Hu, a vállalat elnökhelyettese ismertette március 31-én Sencsenben. "Az elmúlt évben a viszontagságok ellenére stabilan tartottuk magunkat" – mondta. 

 

A Huawei elnökhelyettese kiemelte: "Folyamatosan törekedtünk az innovációra, hogy értéket teremtsünk ügyfeleink számára, segítsük a járvány leküzdését, és támogassuk mind a gazdasági fellendülést, mind a társadalmi fejlődést szerte a világon. A kihívásokkal teli üzleti környezetben is elkötelezettek maradtunk a globális és diverzifikált ellátási lánc iránt, amely nem egyetlen országra vagy régióra támaszkodik, hanem szerte a világban megtalálható erőforrásokat használja annak érdekében, hogy biztosítani tudja a beszerzés és ellátás folyamatosságát.”

 

 

A Huawei Technologies távközlési (Carrier) üzletága 2020-ban is azon dolgozott, hogy 170 ország és régió mintegy 1500 kommunikációs hálózatának stabil működését biztosítsa a koronavírus-járvány közepette – ezzel segítette világszerte a távmunkát, az online tanulást és az online vásárlást. A különböző nagyvárosokban végzett független mérések kimutatták, hogy a Huawei által kiépített 5G hálózatok a legjobb felhasználói élményt nyújtják. A vállalat a távközlési szolgáltatókkal együttműködésben világszerte háromezret meghaladó 5G innovációs projekt megvalósításában vett részt több mint 20 iparágban, köztük a gyártásban, a szénbányászatban, az acélgyártásban, valamint a kikötői hálózatok kiépítésében. A Huawei távközlési üzletágának árbevétele 2020-ban elérte a 46,4 milliárd dollárt, ami 0,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

 

A Huawei Technologies vállalati (Enterprise) üzletága az elmúlt évben nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy innovatív élethelyzet-alapú megoldásokat fejlesszen ki és digitális ökoszisztémát építsen minden lehetséges igényre. 2020-ban a Fortune Global 500-as listáján szereplő vállalatok közül 253 cég, valamint világszerte több mint 700 város választotta digitális transzformációjához partneréül a Huawei-t. A vállalat tavaly bejelentette az Intelligens Iker megoldását, amely az iparág első referencia architektúrája az iparágak intelligens fejlesztésének elősegítésére.

 

A koronavírus-járvány idején a Huawei technológiai szakértelme és megoldásai kulcsfontosságúnak bizonyultak a vírus elleni küzdelemben. Az egyik példa az a Huawei Cloud-on alapuló mesterséges intelligenciával támogatott diagnosztikai megoldás, amely segített a kórházaknak csökkenteni az orvosi infrastruktúrájukra nehezedő terhet. A Huawei partnereivel együttműködve felhőalapú online tanulási platformokat indított el több mint 50 millió általános és középiskolás diák számára. 2020-ban a Huawei vállalati üzletágából származó árbevétel elérte a 15,4 milliárd dollárt, ami az elmúlt évhez képest 23 százalékos növekedést jelent.

 

 

A HarmonyOS és a Huawei Mobile Services (HMS) okoseszköz-ökoszisztéma bevezetésével a Huawei Technologies fogyasztói (Consumer) üzletága tavaly elindította az „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal”, vagyis „Seamless AI Life” stratégiáját. Ennek célja, hogy a fogyasztóknak elhozza a mindennel összekapcsolódó intelligens környezetet, mely az intelligens otthon, az intelligens iroda, az egyszerűbb utazás, a fitness és egészség, valamint a szórakozás területét is érinti. 2020-ban 730 millióra nőtt a Huawei okostelefont használók száma, a vállalat fogyasztói üzletágának árbevétele pedig elérte a 74,1 milliárd dollárt, ami 3,3 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

 

"2021-ben továbbra is összetett és változékony globális környezet vár ránk" – folytatta Hu. "A COVID-19 újjáéledése és a geopolitikai bizonytalanság folyamatos kihívásokat jelent majd mindenki számára a világon. A Huawei mélyen hisz abban, hogy a digitális technológia ereje új megoldásokat kínál a mindannyiunkat érintő problémákra.”

 

„Folyamatosan feszegetjük a technológia határait azzal, hogy teljes mértékben lefedjük a globális folyamatokat, és elősegítjük ügyfeleink és partnereink digitális átalakulását. Olyan digitális technológiát szeretnénk létrehozni, amely jobbá teszi az életet, intelligensebbé a vállalkozásokat és befogadóbbá a társadalmat. Hogy végül ezzel közelebb kerülhessünk egy teljesen összekapcsolt, intelligens világhoz” – tette hozzá Ken Hu. 

 

A Huawei Technologies 2020-as éves jelentését a KPMG tanácsadócég auditálta. A vállalat 2020. évi éves jelentése innen tölthető le: https://www.huawei.com/en/annual-report/2020

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15