A PlanRadar felpörgetné a magyar építőipar digitalizációját

forrás: Prím Online, 2021. április 8. 18:33

Havi 5 és 8 százalékos bővülési ütem 2020-ban, több, mint 10 ezer ügyfél, 100 ezret közelítő felhasználó a világ 46 országában. Sikeres indulás az orosz, a lengyel, a francia, a spanyol és az olasz piacon. Stabil anyagi háttér, 30 millió eurós tőkebefektetés, eurótízmilliókban mérhető licenszdíj-bevételek. Számokkal, adatokkal így lehet leírni a PlanRadar építőipari és ingatlankezelési szoftvert gyártó és forgalmazó, bécsi székhelyű cég tavalyi történetét. Igazi sikersztori a járvány idején. Az elemzői várakozások szerint a jelenleg „soonicorn” besorolású vállalat már unikornisként vetheti meg lábát a magyarországi piacon.

A Központi Statisztikai Hivatal márciusi jelentése szerint a hazai építőipar ígéretesen kezdte az évet. Januárban a megelőző év azonos időszakához képest 11, decemberhez viszonyítva 7 százalékkal erősödött. Az elemzői várakozások szerint a harmadik negyedévre már megközelítheti a járvány előtti teljesítményét. A sikerhez azonban meg kell oldani az ágazat feszítő gondjait: a szakemberhiányt, a kapacitások szűkösségét, valamint be kell hozni a technológiai fejlesztésekben és a digitalizációban tapasztalt lemaradást. A hazai piaci szereplők az utóbbi területen már számíthatnak egy hamarosan unikornis-korba lépő innovatív cég szolgáltatásaira.  

 

Az unikornis ebben az esetben nem a mítoszokból ismert egyszarvú lovat, hanem a vállalat besorolását jelöli. A szakértők így nevezik azokat a cégeket, amelyek piaci értéke meghaladja az egymilliárd eurót. A nemzetközi startup világ egyik meghatározó adatfeldolgozó és elemző vállalata, a Tracxn jelenleg „soonicorn” kategóriába sorolja a PlanRadart, az angol nyelvű szójáték mögött azonban komoly tartalom húzódik meg. Az értékelés azt jelzi, hogy a vállalkozás hamarosan (angolul:soon) belép az unikornisok közé.

 

„Tavaly a járvány ellenére, a kedvezőtlenül alakuló gazdasági környezetben is kiemelkedő eredményeket értünk el. Az értékesítési számok növekedésénél is fontosabb azonban számunkra, hogy a piac kedvezően fogadta innovatív termékfejlesztéseinket, különösen az új BIM-alkalmazás bevezetését és a különböző platformok összekapcsolási lehetőségeinek kibővítését” – mondta a 2020-as eredményeket értékelve Sander van de Rijdt, a PlanRadar társ-vezérigazgatója.

 

 

A vállalat a tervezettnél gyorsabban hódította meg új országok piacait, stabil anyagi helyzete, növekvő bevételei biztos alapot jelentenek a további terjeszkedéshez.

 

„Ügyfeleink visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy helyes a stratégiánk. Egyre többen ismerik fel, hogy a PlanRadar nélkülözhetetlen eszköz az építőipari beruházások lebonyolításában, mert lehetővé teszi, hogy a meglévő back-office struktúrák valós időben érkező, pontos adatokkal dolgozhassanak. Ez a magyarázata annak, hogy főként Európában egyre növekvő mértékben már sztenderdként tekintenek a beruházók, kivitelezők, ingatlanfenntartók az általunk kínált megoldásokra” – tette hozzá az értékeléshez Ibrahim Imam társ-vezérigazgató.

 

A PlanRadar-ral az ügyfelek pénzt és időt takarítanak meg, a felhasználók tapasztalatai szerint az adminisztrációra fordított idő akár 70 százalékkal is csökkenthető. A könnyen kezelhető, rugalmasan alakítható szoftver előnye, hogy valós idejű adatáramlást, információcserét biztosít a projektek részvevői között, egyszerűsíti a kommunikációt, ami felgyorsítja a hibák azonosítását, javítását. Az eszközigénye minimális, már egy okostelefonnal is csatlakozni lehet a rendszerhez. A használat elsajátításához nincs szükség hosszadalmas és költséges oktatásra, akár félóra alatt is át lehet adni a legfontosabb ismereteket.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05