Az Intel komplett szervermegoldásokat szállít

Tóth Kristóf, 2001. január 25. 23:20
Az Intel szerdán bejelentette, hogy szervereket és hálózati felszereléseket készül szállítani olyan jelentős cégeknek, mint a NEC, a HP, a Hitachi és a Fujitsu.
A megállapodás keretében az Intel szerver és hálózai termékeket, valamint ezekhez kapcsolódó technológiákat fog biztosítani a NEC-nek, a Hitachinak, a Fujitsunak, valamint a Hewlett-Packard japán leányvállalatának, amelyeket a cég NetStructure vonala fog OEM partnerként eljuttatni a társaságoknak.

Az elektronikus kereskedelem középpontba helyezésével az Intel NetStructure részlege olyan megoldásokat ad át az említett társaságoknak, mint SSL- (Secure Socket Layer - Biztonságos kapcsolódási felület) gyorsítás, terhelés-kiegyenlítés, Web- és mailszerver szolgáltatási technológiák, stb..

A mostani szerződés a második komoly OEM megegyezés, amelyet az Intel NetStructure részlege eddig elért. Tavaly december végén egy hasonló szerződést nem sikerült megkötnie a cégnek a Hewlett-Packarddal, a HP Japan Ltd. anyacégével. Az akkori szerződés keretében a NetStructure különböző technológiákat adott volna át a Hewlett-Packardnak.

Az Intel még tavaly februárban indította el NetStructure vonalát, annak ellenére, hogy több nagy számítógép-gyártó erősen ellenezte azt. A gyártók azért ellenezték a NetStructure létrejöttét, mert az Intel e részlege közvetlenül a végfelhasználók felé értékesít, és ezért konkurenciát jelent számukra. Az OEM szerződések jelentős változást képviselnek az Intel NetStructure stratégiájában, amely a jövőben a cég szerint sokkal közelebb fog állni a forgalmazókhoz a NetStructure technológiák saját termékeikben való felhasználását illetően.

Az Intel a jövőben több hasonló üzlet megkötését is tervezi.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05