Az Oracle felhőtechnológiája segíti a SailGP versenyzőit

forrás: Prím Online, 2021. április 19. 12:15

Az Oracle és a SailGP, a vitorlázás első számú versenyligája kibővítette sikeres adatelemző platformját a SailGP második évadára. A SailGP az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) felhőszolgáltatását használja arra, hogy valós idejű adatokkal lássa el a liga nyolc csapatát, valamint a partnereket és rajongókat világszerte. A második szezonban az új funkciók javítják a csapatok teljesítményét és a rajongók számára izgalmas, fedélzeti betekintést nyújtanak az eseményekről.

 

A SailGP az egyik leginkább adatintenzív sportág a világon

A SailGP az Oracle Stream Analytics valós idejű adatelemző megoldását használja ebben a szezonban. Az Oracle Stream Analytics az összefüggések kifinomult elemzése által és gépi tanulás segítségével önálló döntéseket hoz az F50 katamaránról a verseny minden másodpercében elküldött 30 000 adatpont alapján. A rendszer a különféle típusú adatokat egyetlen adatfolyamba gyűjti össze és tárja a csapatok elé. Ez lehetővé teszi, hogy minden csapat testreszabhassa saját “vezérlőpultját”, és optimális versenystratégiát követhessen a verseny bármely pillanatában. 

 

 

A streamelt adatokat a nézők számára is elérhetővé teszik: a rajongók a közvetítéssel párhuzamosan valós idejű információkat kapnak a csapatok fő teljesítménymutatóiról a SailGP alkalmazásban és a SailGP.com weboldalon.  

 

Az OCI a nyolc verseny alatt generált várhatóan 80 milliárd adatlekérést az Oracle londoni felhőközpontjába küldi elemzésre és továbbításra, mindezt esetenként kéttized másodperc alatt. Az F50-es hajók fedélzetén felvett élő videó- és hangcsatornákat is a felhőbe továbbítják azonnali közvetítés céljából, valamint ezzel egyidejűleg az Oracle autonóm adattárházában tárolják. 

 

Az Oracle Cloud egy új SailGP szimulátort is működtet az új szezonban. A versenyek előtt az edzést néhány napig korlátozzák, ám a szimulátor lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy gyakorlatilag bárhol virtuálisan gyakorolhassanak az F50-es katamaránokkal.

 

A SailGP 2. évada Bermudán kezdődik, 2021. április 24-25-én.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05