Új informatikai szolgáltató a pénzügyi piacon

MTI Sajtóadatbank, 2001. január 26. 08:30
A norvég Telenor többségi tulajdonában lévő EDB Business Partner ASA (EDB) kereskedelmi- és takarékbankoknak nyújtott informatikai megoldásaival kíván megjelenni a magyar piacon.
A közlemény szerint az EDB többségi, több mint 50 százalékos tulajdonosa a norvég nemzetközi távközlési vállalat, a Telenor. Az EDB magyarországi tevékenységét ezért a nemrégiben alapított Telenor Magyarország is támogatja.

A tavaly 5 milliárd norvég korona - mintegy 151 milliárd forint- bevételt elérő, világszerte több mint 3.500 alkalmazottat foglalkoztató EDB Norvégiában vezető szerepet lát el a banki és pénzügyi szektornak nyújtott informatikai megoldások és szolgáltatások terén, s a legnagyobb informatikai cég az Oslói Értéktőzsdén.

A közlemény szerint az EDB teljes körű informatikai szolgáltatást nyújt mind a kereskedelmi-, mind a takarékbankok számára. Így például internet alapú informatikai megoldásokat szállít a kereskedelmi bankok lakossági és vállalati ügyfelei számára, s automatizálja a bank és ügyfelei közötti folyamatokat.

Az informatikai szolgáltatásokat a társaság részenként is kiépíti: így például működteti, ellenőrzi és felügyeli az infrastruktúrát, valamint teljes körű outsourcing jellegű informatikai szolgáltatásokat nyújt.

A Telenor magas színvonalú telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt, különösen nagy hangsúlyt helyezve a mobil, internet és nagy sávszélességű megoldásokra.

A Telenor központja Norvégiában, Oslóban található, s több mint 30 országban van jelen. Több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Két évvel ezelőtt 3,9 milliárd dollár bevételt ért el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50