3 új PannonW@P-szolgáltatás hétfőtől

, 2001. január 26. 12:11
2001. január 29-től a pannon GSM wap-szolgáltatása az e-mail küldését lehetővé tevő PannonW@P E-mail-lel, az utazóknak az eligazodásban segítő PannonW@P Navigátorral és bioritmusunkat elkészítő funkcióval bővül.
Az újdonságok sorában kétségtelenül az e-mail küldésének lehetőségét fogják a legtöbben üdvözölni. 2000. októbere óta ugyan már elolvashattuk a PannonW@P-on a tetszőleges szolgáltatónál létrehozott elektronikus címünkre érkező leveleket, de nem válaszolhattunk azokra. A továbbfejlesztett technológiának köszönhetően azonban január végétől a digitális postázás minden funkcióját képes kezelni a PannonW@P, azaz nem csak leveleket küldhetünk, de a beérkezett e-mailekhez csatolt fájlokat is továbbíthatjuk. Sőt, a kimenő üzenetek a feladó címén kívül automatikusan tartalmazzák annak Pannon GSM telefonszámát is, így a PannonW@P E-mail funkciója biztonságosabb a hagyományos levelezőprogramoknál, hiszen a küldemény forrása pontosan és egyértelműen azonosítható.

Eddig, ha egy számunkra ismeretlen városban postát, rendelőintézetet vagy éppen egy jó kis vendéglőt kerestünk, csak a taxisok helyismeretére, a külföldi turistáktól kölcsönkért térképekre vagy "csalhatatlan" megérzéseinkre támaszkodhattunk. A PannonW@P Navigátor funkció adatbázisában ezzel szemben számtalan közhasznú épület és intézmény (pl. gyógyszertár, autómentő, bank) címe megtalálható, azok nyitva tartásával, telefonszámával és egyéb fontos adataival együtt. A WAP-felületen csak azt kell megadnunk, éppen hol vagyunk (város, utca, házszám), valamint hogy mit és milyen távolságon belül keresünk, és a Navigátor máris elirányítja a tétovázó Pannon GSM-előfizetőt a keresett helyre. Ha a tömegközlekedést választjuk, megadja, hogy melyik járattal hány megállót kell mennünk, hol kell átszállnunk. Az autósokat pedig "bolondbiztos", "200 méter múlva forduljon balra a Kossuth utcába" jellegű írásos utasításokkal igazítja útba. Mindkét esetben napszaktól függően meghatározza a várható menetidőt is. A Navigátor egyelőre csak a fővárosban és vonzáskörzetében működik, de a tervek szerint belátható időn belül az egész országban képes lesz majd segíteni az eltévedt utazókon. Ugyancsak a közeljövőben tervezi a Pannon GSM, hogy a PannonW@P Navigátor szolgáltatás sorában a bankautomaták is megtalálhatók lesznek.

Mit sem ér azonban a megszerzett információ, ha rossz az időzítés. Erre kínál megoldást a PannonW@P harmadik újdonsága, a Bioritmus funkció. Ennek kezelőfelületén elegendő beírnunk születésünk dátumát és pontos időpontját, és máris leolvashatjuk, hogy a kérdéses napon hogyan alakul egészségi, fizikai vagy érzelmi szintünk. Mielőtt tehát e-mailben megbeszélnénk egy randevút estére, vessünk egy pillantást a kunkorodó görbékre: lehet, hogy most azonnal érdemes keresni egy hangulatos kávézót.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50