Sikeres tehetséggondozó verseny a műszaki középiskolákban

forrás: Prím Online, 2021. május 12. 09:57

Idén, az elmúlt évek után, már kilencedik alkalommal rendezték meg a középiskolák számára kiírt országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely a számítógép által támogatott tervezést és gyártást tanuló diákok tehetségfelmérője. Idén is több tucat pályaművel neveztek a diákok, hogy a legjobbak bekerüljenek az országos döntőbe.

Az Enterprise Group, mint a hazai CAD/CAM/CAE/PLM piac meghatározó szereplője társadalmi felelősségének tartja, hogy az általa forgalmazott és támogatott ipari alkalmazások a gépészeti oktatással foglalkozó intézmények számára is elérhetőek legyen. Ez a nagyszabású szakmai terv 2020-ban egy komplex programmá nőtte ki magát, amelynek egyik alappilére a diákok versenyeztetése.  A nappali tagozaton tanuló hallgatók számára a számítógéppel támogatott tervezés (CAD) és a számítógéppel támogatott megmunkálás (CAM) területein szerzett tudás megmérettetésére van lehetőség a verseny keretein belül.

 

„Fontosnak tartottuk egy olyan átfogó együttműködési rendszer kialakítását, amely az oktatási intézményekben tanuló diákok és oktatóik számára nyújt szakmai előnyöket. A szervezett egyedi képzések, előadások és gyakorlati lehetőségek mellett a megfelelő szoftverinfrastruktúra is elérhetővé válik az iskolák számára. Tapasztalataink alapján az oktatási intézmények olyan megoldásokat keresnek, amelyek magyar nyelvűek, könnyen tanulhatók és az iparban széleskörűen elterjedtek. Az Enterprise Group Oktatási Mentor programja keretében elérhetők mind az eszközök és a szakismeret is, ennek eredményeként a CAD-CAM tudás megszerzése, illetve folyamatos bővítése biztosítottá válhat” – mondta el Szűcs Imre, az Enterprise Group PLM ügyféltámogatási vezetője és a szakmai program vezetője.

 

 

Az esemény elismerését tükrözi, hogy a 2012 óta évente rendezett megmérettetésen nemcsak a hazai intézmények diákjai, hanem a határon túli (Románia, Szerbia, Szlovákia) magyarajkú hallgatók is indulnak és napjainkig közel 300 pályamű került nevezésre. Idén is több tucat pályázat érkezett a selejtezőre, amelyek közül a két első díjat Balog Kornél – a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, valamint Király Kornél – győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanulói nyerték el az online megrendezett országos döntőben.

 

Az eredményhirdetésen résztvevő felkészítő pedagógusok közül Tihanyi György, a győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanára az alábbiakat emelte ki: „Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy már másodszor a kialakult vírushelyzet ellenére is megszerveztétek az eseményt, energiát és időt nem sajnáltak, hogy ilyen színvonalas verseny jöhessen létre ismét. Azt gondolom, hogy nagyon jó alkalom a verseny arra, hogy megnézzük, hol tartunk és mi az, amiben még előre kell lépnünk. Minden egyes alkalommal rengeteget tanulunk mi is.”

 

A verseny többi díjazottja megtalálható az esemény weboldalán: https://enterprisegroup.hu/hirek/tehetseggondozas-a-ix-orszagos-solid-edge-es-edgecam-verseny-kereteben

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09