Az ellátási lánc nagymenői között a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2021. június 3. 09:58

A negyedik helyet szerezte meg a Schneider Electric idén a Gartner „TOP25 Supply Chain Award” megmérettetésén. A társaság a közelmúltban indította el Zero Carbon Project elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy jelentősen csökkentse ellátási lánca karbonlábnyomát.

A Gartner piackutató cég idén már 17. alkalommal állította össze toplistáját, amelyre már hatodszor került fel a Schneider Electric. A rangsor bemutatja azokat a vállalatokat, amelyek példamutató teljesítményt nyújtanak az ellátási láncok kialakítása, fenntartása és működtetése során, illetve kiemeli a legjobb gyakorlatokat. Az idei listán főként azokat az ellátási láncokat díjazták, amelyek alkalmazkodnak a három makrotrendhez: integrált, célorientált szervezetet működtetnek; az ügyféligények mozgatják a megvalósuló átalakításokat és magukévá tették az „elsősorban digitálisan” megközelítést. 

 

A Schneider Electric olyan évben tudta elérni a negyedik helyezést a Gartner rangsorában, ami kivételes nehézségeket tartogatott az ellátási láncok számára. A világjárvány okozta ellátási zavarok mellett a területen dolgozó szakembereknek meg kellett küzdeniük az időjárással összefüggő katasztrófák és egyéb krízisek sorával, és gyakran kellett gyorsan alkalmazkodniuk és újragondolniuk munkamódszereiket a változó körülmények miatt.

 

„Igazán megtisztelő, hogy az ellátási láncban dolgozó szakemberek ilyen nagyra értékelik a munkánkat világszerte. Az ellátásilánc-stratégiánkat, a STRIVE-ot (Sustainable, Trusted, Resilient, Intelligent, with Velocity & Efficiency) alkalmazva ellenállónak bizonyultunk egy kihívásokkal teli év megpróbáltatásaival szemben is. Keményen dolgozunk azon, hogy működésünket még inkább szén-dioxid-mentessé tegyük, és hogy beszállítóinkat is bevonjuk ebbe a folyamatba annak érdekében, hogy 2050-re a teljes ellátási láncunk szén-dioxid-kibocsátásmentes legyen" - mondta el Mourad Tamoud, a Schneider Electric ellátási láncért felelős vezetője. 

 

Az év elején a Schneider Electric elnyerte a világ legfenntarthatóbb vállalata elismerést a Corporate Knights-tól, és bejelentette, hogy felgyorsítja fenntarthatósági vállalásai megvalósítását. Ennek érdekében a társaság a közelmúltban elindította „Zero Carbon Project” elnevezésű kezdeményezését, melynek keretében a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának 70 százalékát adó 1000 legnagyobb beszállítóját támogatja abban, hogy 2025-re felére csökkentsék CO2-kibocsátásukat. 

 

A Schneider Electric Kentucky állambeli Lexingtonban található üzemét a Világgazdasági Fórum (WEF) a 4. ipari forradalom (4IR) példamutató létesítményeként ismerte el. A lexingtoni a vállalat harmadik gyára, amely megkapta ezt a kitüntetést az Ipar 4.0 technológiák széleskörű bevezetésében elért sikerekért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15