A realme bemutatta új csúcsmodelljét, a realme GT-t!

forrás: Prím Online, 2021. június 16. 12:21

A realme első nemzetközi rendezvényén hivatalosan is bemutatta az idei év csúcsmodelljeit kihívó realme GT okostelefont, a brand új AIoT termékeit és stratégiáját. 

A realme GT szériájának első modellje, egyben a márka első Qualcomm Snapdragon 888-as szettel szerelt készüléke a csúcsmodellektől elvárt teljesítmény mellett hozzáférhetőséget és három további kulcsjellemzőt egyesít - sebesség ihlette dizájn, kirobbanó erő és töretlen teljesítmény - új iparági sztenderdet határozva meg a mobilos szegmens közép- és felső kategóriájában.

 

 

Sky Li, a realme vezérigazgatója nyitóbeszédében elmondta, „Örömmel mutatjuk be csúcsmodelleket kihívó készülékünket a felhasználóknak világszerte. A realme GT az idén megfogalmazott ‘Dual Platform Dual-Flagship’ stratégiánk első szereplője, amelynek célja a közép- és felső kategória alapos felforgatása. A realme GT megtestesíti szilárd elkötelezettségünket aziránt, hogy a lehető legtöbb csúcstechnológiás megoldást kínáljuk készülékeinkben az árérzékeny, fiatal célcsoportunk számára is, amelyek megkönnyítik mindennapi életüket.”

 

realme GT: A csúcstámadó

 

●  Sebesség ihlette dizájn

A realme GT kialakítása a Gran Tourismo (GT) sportkocsik alapkoncepciójára épül, amelyeket luxuskategóriás megoldásokra építve nagy sebességre, kivételes teljesítményre és hosszabb távokra terveztek.  Ezt a koncepciót a GT széria üveg burkolattal és a hátlapon 3D fényvisszaverő kialakítással képviseli, a vegán bőr verziónál pedig a készüléken végigfutó, jellegzetes gyorsítócsík idézi a sportautók kirobbanó erejét.

 

Az üvegbe burkolt verzió két színben érhető el, Száguldó ezüst (Dashing Silver) és Száguldó kék (Dashing Blue) változatban, a hátoldali mintázat levegőt hasító nyílvesszőket idéz a sebesség és a dinamizmus jelzéseként. A vegán bőr verzió a mobilok körében ritka, Verseny sárga (Racing Yellow) színnel tiszteleg az önmagukat mindig újraalkotó és fáradhatatlanul kihívások elé állító felhasználók előtt. Az iparág első, kéttónusú bőr kialakítása nem csak egyedi, luxus megjelenést biztosít, hanem olyan gyakorlati előnyökkel is bír, mint az ujjlenyomatoknak és szennyeződéseknek való ellenállás vagy a fokozott törésállóság.

 

 

●  Kirobbanó erő

A realme GT a jelenleg elérhető legkifinomultabb szettel, a Qualcomm Snapdragon 888-cal dolgozik, amit új, szuperhatékony LPDDR5-ös memóriamodulok és a leggyorsabb írási és olvasási sebességet kínáló UFS 3.1-es szabványú belső tárhely kísér, alátámasztva ezzel a gyártó elkötelezettségét, hogy világszerte elérhetővé tegye a csúcskategóriás teljesítményt minden felhasználó számára.

 

A legfejlettebb 5 nanométeres gyártástechnológiát kiaknázva a Qualcomm Snapdragon 888 lapka jelentősen megnöveli a realme GT teljesítményét és a mesterséges intelligencia (AI) számítási kapacitását. Míg a készülék CPU teljesítménye 20%-kal nőtt, az energiafogyasztás 50%-kal csökkent az előző generációhoz képest, köszönhetően a nagyobb és erősebb Cortex-X1-es mag, és a három, nagy teljesítményű új generációs Cortex-A78-as mag kombinációjának.

 

 

●  Fenntartható csúcsteljesítmény

A ‘leghűvösebb 888’ megalkotása érdekében a realme GT új generációs (VC) hűtőrendszert vet be, ami alapvető szerepet tölt be a készülék maximális teljesítményének hosszútávú fenntartásában azáltal, hogy a hőelvezetés optimalizálására rozsdamentes acél szerkezetet alkalmaz. A tesztelés során a rozsdamentes acél gőzkamrát integráló hűtőrendszer 50%-kal magasabb hűtési teljesítményt mutatott, mint a hagyományos, rézből készülő gőzkamrás megoldások, ami így a processzor hőmérsékletét akár 15 °C-kal is képes csökkenteni.

 

Továbbá a realme GT, a 186 grammos tömeg és ultravékony készüléktest ellenére 4500 mAh-s akkumulátort kapott 65 wattos SuperDart vezetékes gyorstöltéssel, amivel egy teljes feltöltés mindössze 35 percet vesz igénybe. 

 

Egyéb jellemzők:

  • Csúcskategóriás kijelző - A realme GT 6,43 hüvelykes, 120 Hz képfrissítésű Samsung Super AMOLED panelje még a legelszántabb játékosok igényeit is kielégítő, magas reszponzivitást biztosít.
  • Dupla fényérzékelő - A dupla, elő- és hátlapi környezeti fényérzékelő 4096 automatikus fényerő beállítási fokozatot tesz lehetővé.
  • Kimagasló adatkommunikáció - A főbb 5G hálózatokkal való kompatibilitás mellett a realme GT támogatja az iparág leggyorsabb WiFi szabványát és a legfrissebb Bluetooth technológiát.
  • Magával ragadó hangzás - A készülék Dolby Atmos sztereó hangszórókkal és Hi-Res Audio minősítéssel rendelkezik, a 3,5 milliméteres jack kimenet pedig alacsony késleltetést és minimális interferenciát biztosít.
  • Csúcskategóriás képalkotás - A realme GT háromelemes kamerarendszere 64 megapixeles Sony főszenzorral dolgozik és vadonatúj éjszakai portré módot, illetve AI képességeket kínál a professzionális képminőség érdekében.
  • Operációs rendszer - A realme GT az egyik első készülék, amely támogatja az Android 12 bétaverziójának első kiadását és folytatja az Android 12 Developer Preview Programot, hogy a realme új rendszer felületének véglegesítését a felhasználók visszajelzéseinek figyelembe vételével valósíthassa meg.
  • Exkluzív GT Mód - A kizárólag a realme GT szériában elérhető GT Mode azoknak a felhasználóknak készült, akik csak és kizárólag a legmagasabb teljesítménnyel érik be. Ez priorizált nagy teljesítményű működést jelent és további optimalizációt a játékok magas képkocka számmal való futtatásához, összességében pedig egyenletes és kimagasló felhasználói élményt, stabil és hosszú távon fenntartható játék teljesítménnyel.

 

●  Ár és elérhetőség

A realme GT egyes piacokon már elérhető, ideértve Lengyelországot, Spanyolországot, Oroszországot és Thaiföldet. Az új realme GT 12 GB rendszermemóriával és 256 GB belső tárhellyel, a realme hivatalos online webshopjában, illetve a hivatalos viszonteladóknál 599 euróért három színben választható: Száguldó ezüst, Száguldó kék és Verseny sárga. A realme GT 8/128 GB-os memória csomaggal mindössze 369 eurós induló áron kerül értékesítésre, kizárólag az AliExpressen. A 12/256 GB-os verzió early-bird kedvezménnyel 499 euróért vásárolható meg az Amazon Prime Day keretén belül, június 21-én és 22-én.

 

A realme GT Száguldó kék (Dashing Blue) és Verseny sárga (Racing Yellow) színekben hamarosan Magyarországon is elérhető lesz.

 

________________________________________

A rendezvényen a realme a következő öt évre ütemezett intenzív AIoT termék stratégiájának részeként két új AIoT eszköz is bemutatott: a realme watch 2 Pro okosórát és a realme TechLife Robot Vacuum robotporszívót. A realme egyúttal komplex AIoT ökoszisztémájának kiépítésére vonatkozó terveit is ismertette.

 

Az AIoT a 2.0-s fejlesztési fázisba lép a továbbgondolt „1+5+T” stratégia mentén

Az új „1+5+T” stratégia a korábbi „1+4+N” megközelítés továbbfejlesztése, tovább bővítve a realme AIoT ökoszisztémáját és termékportfólióját. Az „1+5+T” stratégia a kulcselemei:

●  1 Okostelefon - A realme AIoT ökoszisztémájának középpontjában az okostelefonok állnak.

●  5 A realme AIoT termékei öt főbb kategóriába rendezhetők. Ezek a valódi vezetékmentes (TWS) fülhallgatók, a hordható okoseszközök, a TV-k, az okos hangfalak és a laptopok

●  A T a TechLife-ot reprezentálja, ami a realme nyitott platformja az innovatív és dinamikus AIoT startupok támogatására a cég saját értékesítési csatornáinak és beszerzési láncolatának rendelkezésre bocsátásával. A TechLife három termékkategóriára fókuszál: Okos Szórakoztatás (például mediaboxok, projektorok, hangszórók és gaming kiegészítők); Okos Gondoskodás (például robotporszívók, légtisztítók és testzsírszázalék elemző mérlegek); és Okosotthonok (például okos konnektorok, okos izzók és kamerák). 

 

Ami a realme AIoT ökoszisztémájának középpontjában mindezeket összeköti, az a realme Link alkalmazás. A jövőben minden termék kapcsolódni fog a realme Linkhez és teljes értékű AIoT felhasználói élményt nyújt majd.

 

 

A realme bemutatta eddigi legfejlettebb okosotthon termékét, a realme TechLife Robot Vacuumot, ami intelligens és alapos takarítási élményt nyújt, megfizethető áron. 

A TechLife első terméke, a Robot Vacuum a cég jelenlegi legfejlettebb okosotthon kiegészítője 38 beépített érzékelővel, amelyek az intelligens munkavégzést segítik, köztük a modern elektromos járművekben és repülőgépek navigációs rendszerében használt LiDAR Okos Felderítő és Navigációs rendszerrel. Az új generációs LiDAR technológia az előző generációs megoldásokhoz képes 12%-kal jobb térérzékelést biztosít, a gyors, valós idejű navigáció pedig precíz, alkalmazáson belüli feltérképezést tesz lehetővé. A másodpercenkénti teljes, 360 fokos lézeres letapogatásnak köszönhetően a Vacuum Robot lenyűgöző, akár 98%-os hatékonysággal tudja felmérni a térben elhelyezkedő tárgyak egymáshoz viszonyított pozícióját.

 

A fejlett navigáció mellett a realme TechLife Robot Vacuum 3000 Pa szuper dinamikus szívó- és tisztítóerővel rendelkezik, amely nagy mennyiségű és nagy részecskesűrűségű koszt képes eltüntetni, miközben csendes üzemmódban nem lépi át az 55dB-es zajszintet. Az 5200 mAh-s akkumulátor, a 600 ml-es porgyűjtő és a 300 ml-es intelligens, elektronikus víztartályt biztosítja, hogy a felhasználóknak ne kelljen folyamatosan újratölteni és kiüríteni az eszközt a takarítás során. Az eszköz hangvezérléssel is irányítható a Google Asszisztens és Alexa segítségével. A Robot Vacuum elegáns és kifinomult dizájnjának köszönhetően tökéletesen illeszkedik bármilyen enteriőrbe, maximális magassága alig haladja meg a 10 cm-t, felső burkolata pedig ütésálló edzett üvegből készül.

 

 

A realme bemutatta népszerű okosóra sorozatának legújabb modelljét is, a realme watch 2 Pro-t, a divatos kialakítással és prémium hardverrel ellátott személyi edzőt

A realme watch, kimondottan a fiatal vásárlók körében megfigyelhető kiemelkedő sikerére alapozva, a realme watch 2 Pro komoly fejlesztéseket integrál a funkcionalitás, a kijelző és a felhasználói élményt érintő megoldások terén. A megnövelt képátlójú, 1,75 hüvelykes (4,4 cm), színes megjelenítő az elődjéhez képest 56%-kal nagyobb hasznos kijelző felületet biztosít. A panel kiemelkedően magas, 320 x 385 ppi pixelsűrűséggel és 600 nites maximum fényerővel dolgozik, ami lenyűgöző megjelenítést garantál: 58%-kal magasabb fényerőt, biztosítva ezzel, hogy a kijelző közvetlen, erős napfényben is jól látható legyen.

 

 

A stílust és funkciót egyesítve a realme watch 2 Pro az aktív és egészségtudatos életmód támogatására tervezett, fejlett sportóra. Számos üzemmód áll rendelkezésre a legkülönbözőbb sporttevékenységekhez; rendelkezik beépített GPS-szel, SpO2 Monitorral a véroxigén telítettség követéséhez és pulzus szenzorral, összesen 90 sporttevékenység támogatása mellett. A helymeghatározó funkció a két műholdrendszer adataival dolgozó dual-GPS modulnak köszönhetően kifejezetten precíz (maximum 2,5 méter eltérés) pozicionálást tesz lehetővé 2 másodperces pozíciószerzéssel még csatlakoztatott készülék használata nélkül is.

 

A realme watch 2 Pro üzemideje még a jelentősen megnövelt kijelző méret mellett is drámaian növekedett, ami 14 napos működést jelent a 390 mAh kapacitású, nagy hatékonyságú akkumulátornak köszönhetően, így a felhasználók egyetlen szívdobbanásról sem maradnak le a napi tevékenységek vagy edzés során.

 

 

A folytatásban

Az eseményen a realme bemutatta első táblagépének és laptopjának előzetesét is. A realme Pad és realme Book a következő hónapokban mutatkozik be, illetve elindul a realme alkotói program is, amelynek keretében a realme Bookot a gyártó a rajongókkal együttműködve önti végső formába.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05