Újra kelendők a drónok az Extreme Digitalnál

forrás: Prím Online, 2021. június 22. 18:19

Év eleje óta a  pilóta nélküli légijárművek használatát szigorúbb előírások szabályozzák Magyarországon, amelynek nyomán az Extreme Digitalnal is megtorpantak a drónok eladásai. Mostanra a potenciális vásárlók kezdik kiismerni magukat az előírások között, ezért újra nőnek az eladások. Az online áruház és a DJI drónok forgalmazója is segít informálni a vásárlókat a legális drónhasználatról.

Az Extreme Digitalnál hat éve lehet drónt vásárolni: míg 2015-ben az egyszerűbb játékdrónokat keresték a vásárlók, az utóbbi évben azonban már a bruttó 180 ezer forintra emelkedett az eladott drónok átlagára. Ennyiért már látványos videofelvételek készítésére is alkalmas, a széllökéseket is bizonyos mértékben kompenzálni képes, a felvétel készítőjét is követni tudó, fejlett típusokat lehet venni. Mostanra már évente ezres nagyságrendben fogynak a drónok az Extreme Digitalnál, tehát naponta többet is rendelnek ezekből, kiegészítőikkel együtt százmilliós nagyságrendű forgalmat generálva az online áruháznak. 

 

 

Az utóbbi két év modelljei közül ezek voltak a legnagyobb darabszámban fogyó drónok az Extreme Digitalnál:

1. DJI Tello

2. DJI Mavic Mini Fly More Combo

3. DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

4. DJI Mavic Air

5. DJI Mavic 2 Pro    

 

2021 elején váratlanul megtorpantak az eladások, februárban lépett ugyanis hatályba a korábbinál jóval szigorúbb, a pilóta nélküli légi járművekre (így a boltokban kapható drónokra is) vonatkozó szabályozás. Ennek értelmében a kamerával szerelt, 120 grammnál nehezebb, 100 méterre vagy messzebb repülni képes drónokat hatósági adatbázisba kell regisztrálni, használatukhoz vizsgát kell tenni. Ezen kívül bizonyos esetekben felelősségbiztosítást kell kötni rájuk, és reptetésük alatt be kell jelentkezni a Hungaricontrol MyDroneSpace nevű alkalmazásába akkor is, ha ez lakott területen kívül történik és még egy sor előírást kell betartani.

 

Miután tavasz óta rengeteg megkeresés érkezik az Extreme Digital ügyfélszolgálatára a legális drónozásról, a cég részletes ismertetőt tett elérhetővé a termékek adatlapjain. Ebben a magánfelhasználóként való drónreptetés mikéntjét ismerhetik meg a potenciális vásárlók. 

 

A vállalat emellett az érdeklődők figyelmébe ajánlja a DJI drónokat forgalmazó Duplitec Kft. ingyenes online drónkonzultációs webinárjait, amelyet a cég szakértői kis csoportokban magyarázzák el a tudnivalókat a drónhasználatról az előzetesen regisztráló érdeklődőknek a gépek regisztrációjától kezdve az eseti légtérhasználati engedélyek kérelmezésének módjáig.

 

kép: edigital.hu

Kulcsszavak: Extreme Digital drón

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50