950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

forrás: Prím Online, 2021. június 28. 09:52

Már egy hónapja elérhető az első magyar befektetési és jótékonysági kriptovaluta, a Hungarian Vizsla Inu. A digitális fizetőeszköz kezdeti értékéhez képest a csúcsponton 145 000 %-os növekedést ért el, s mostanra 950-szeresére nőtt az árfolyama. Ez azt jelenti, hogy az első holderek között akad olyan, aki egy kávé dollárért vásárolt, befektetése pedig ma egy kisebb használt autó értékével vetekszik.

Erősen startolt a vizsláról elnevezett mémcoin, a Hungarian Vizsla Inu. Az első magyar befektetési és jótékonysági kriptovaluta árfolyama az első hónapjának végére a kezdeti értékhez képest 950-szeresére nőtt. A növekedés százalékban kifejezve a csúcsponton 145 000 %-os volt, s jelenleg 1250 db holdere van digitális fizetőeszköznek.

 

Az eddigi befektetők nagyrésze biztosan örömmel nézegeti az online pénztárcáját, ugyanis a számok szépen kúsznak felfelé. Az első holderek között akad olyan, aki egy kávé dollárért vásárolt, befektetése pedig ma egy kisebb használt autó értékével vetekszik. A tranzakciók teljesen transzparensek és mindenki számára láthatóak, így számszerű példák is akadnak. Az egyik – természetesen anonim – vásárló például 100 dollárért vásárolt, eddig kivett összesen 5 400 dollárt és még van nagyjából 9000 dollár értékben tokenje a jelenlegi árfolyamnál.

 

 

„Még nagyon az elején járunk, de mivel emelkedő potenciál van a coinokban, ezért reálisnak gondoljuk, hogy nagy befektetés lehet. Ahogy minden befektetésbe, úgy ebbe is az elején érdemes belevágni, ugyanis a kriptovaluták esetében nem csak duplázásról lehet beszélni, hanem száz vagy ezerszereződésről. A növekedést a "kriptoszűz befektetők" adják, akik frissen estek bele a kirptó világába és szerencsére hosszútávon hisznek a projektben, hiszik ahogy mi is, hogy ez egy jó dolog amit csinálunk, mint befektetés mint támogatások szintjén. Mi főleg őket szeretnénk megcélozni, mert ők azok, akik kimaradtak a bitcoin őrületből és a BTC-vel már úgy érzik nem lehet akkorát keresni, mint jelenleg a Vizsla Inu-val és emellett támogatnának is nehéz sorsú kutyákat” – mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

 

A kriptovalutáknak a részvényekkel szemben sokkal nagyobb a volatilitásuk, még a legnagyobb bitcoin is képes egy nap akár 30% növekedésre vagy esésre. Ez a kisebbeknél hatványozottan igaz, a vizslához hasonló mémcoinok esetében óriási potenciál van, akár tízezerszeres szorzóval is képesek növekedni. Mindemellett, egyszerűen a tulajdonosoknak még 3% extra bónuszt is adnak minden kereskedésből tulajdonarányosan, így kamatoztatva a befektetéseiket és ösztönözve a hosszú távú gondolkodásra.

 

„Mi, az alapítók nagyon bízunk a valutában. Év végére a jelenlegihez képest még ötven-százszoros árfolyamot szeretnénk elérni, több éves távlatban meg határ a csillagos ég, akár tízezerszeres szorzók is bőven reálisak lehetnek” – tette hozzá Sándor Fábián.

 

Van, ahol már vizslával fizethetünk

A Hungarian Vizsla Inu csapata szeretné, ha a holderek minél több helyen közvetlenül is fizethetnének a kriptovalutával. A projekt első elfogadóhelyei a Tisza-tó egyik fő turisztikai központjában, Abádszalókon találhatóak: több július elején átadásra kerülő szállodában és vízisport szolgáltatónál lesznek. Fábián azt mondja, örülnének, ha a vizsla coin tulajdonosok a tokenjüket használva nyaralhatnának.

 

Kutyabarát kriptoközösség

A token alapítói szerettek volna kitűnni a tömegből és jót is tenni. Így született meg az a gondolat, hogy ez a pénz amellett, hogy a világ első magyar vizsla coinja, az első olyan kriptovaluta itthon, amellyel adakozni is lehet.

 

„A Hungarian Vizsla Inu egyik célja, hogy létrehozzunk egy könnyed, magyar nemzetközi kutyabarát kriptoközösséget, a másik pedig, hogy a kutyák életét könnyebbé tegyük, ezért adományozunk” – mesélte az alapító.

 

A coinok 10 százalékát elkülönítik, hogy abból később állatmenhelyeknek tudjanak segíteni. Emellett együttműködésen dolgoznak a Futrinka alapítvánnyal: például közösségi felületeiken buzdítanak örökbefogadásra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15