A felhőből ellenőrizhetik az abroncsnyomást a fuvarozók

forrás: Prím Online, 2021. július 8. 15:42

A megfelelő abroncsnyomás kulcsszerepet játszik a tehergépkocsik és pótkocsik üzemeltetésében, üzemanyag-hatékonyságában, a futásteljesítmény maximalizálásában és az abroncsok hosszabb élettartamának biztosításában. A Goodyear ezért fejlesztette ki a DrivePoint nevű rendszert, amely felhasználóbarát módon teszi lehetővé az abroncsnyomás ellenőrzését. Ezzel a vállalat immár három megoldást kínál a flottakezelőknek, hogy növeljék a járművek rendelkezésre állását és proaktívan tudják tervezni és az abroncskarbantartást. 

A DrivePoint mellett a TPMS és a Drive-Over-Reader intelligens abroncsfigyelő megoldásokkal együtt képezi a Goodyear Total Mobility csomagot. A Total Mobility az abroncsokat és az egész Európára kiterjedő szervizhálózatot is magában foglalja. 

 

 

„A DrivePoint használatával az abroncsnyomás néhány másodperc alatt ellenőrizhető – mondta el Alberto Villarreal, a Goodyear Europe haszongépjármű-abroncs részlegének proaktív megoldásokért és flottákért felelős ügyvezető igazgatója. – Rendszeres ellenőrzéssel növelhetjük a járművek üzemidejét , maximalizálhatjuk az üzemanyag-hatékonyságot és csökkenthetjük a flotta karbonlábnyomát. További fejlett és prediktív megoldásaink mellett ez az egyszerűen telepíthető rendszer azoknak a flottaüzemeltetőknek készült, akik növelni szeretnék járműveik kihasználtságát és csökkenteni az üzemeltetési költségeket.”

 

 

Egyszerű telepítés, egyszerű adathozzáférés

A Goodyear DrivePoint rendszere szelepre szerelt abroncsnyomás-érzékelőkből, valamint a telephelyen felszerelt, akkumulátoros vevőkészülékekből áll, melyek azonnal, a jármű áthaladásakor leolvassák az összes abroncs nyomásértékét.

 

Az összegyűjtött adatok a Goodyear felhőbe kerülnek. Az adatokhoz Goodyear Fleet Manager iOS- és Android mobilalkalmazásaival, illetve a weben is egyszerűen hozzá lehet férni, illetve jelentéseket is generálhatunk. Ha a nyomás az ajánlott szint alá esik, a flottakezelő azonnali figyelmeztetést kap, így elkerülhetők az abroncsokkal kapcsolatos, a jármű leállását okozó, költséges problémák.

 

 

Az új megoldás alkalmazásához nincs szükség az abroncsok leszerelésére: az érzékelők gyorsan felhelyezhetők a szelepekre, egyszerűbbé téve a telepítést és csökkentve a szükséges állásidőt. A rendszert főként olyan fuvarozó- és logisztikai vállalatok számára fejlesztették ki, amelyeknek egyszerűen használható, mégis hatékony abroncsnyomás-figyelő megoldásra van szükségük.

 

„A DrivePoint költséghatékony telephelyi megoldást kínál. Gondoskodunk a teljes körű telepítésről, a rendszer a későbbiekben csak minimális karbantartást igényel. A megoldás átfogó képet ad a flotta valamennyi járművének abroncsnyomásszintjéről, lehetővé téve a karbantartás hatékonyabb tervezését. Az abroncsok gyakori ellenőrzésével csökkenthető a járműleállások miatt nem teljesített szállítások száma. Az ellenőrzés hozzájárul a maximális biztonsághoz, hatékonysághoz és fenntarthatósághoz is. Olyan megoldásokat kínálunk, melyekkel a flottaüzemeltetők jobb eredményeket érhetnek el és több értéket adnak ügyfeleiknek” – tette hozzá Villarreal. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09