A Cisco új hibrid felhőinnovációkat jelentett be

forrás: Prím Online, 2021. július 22. 17:44

A Cisco az elmúlt hat évben több milliárd dollárt invesztált felhőalapú megoldások fejlesztésébe, annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit az átfogó felhőstratégiák kialakításában. 

„A felhő fogalma már több mint egy évtizede beköltözött az informatika szótárába. Ma viszont azért ennyire aktuális, mert a felhő kvázi az új adatközponttá vált,” - mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. „A vállalatok kritikus üzleti alkalmazásokat futtatnak olyan környezetben, amely nem az övéké. Ezt a folyamatot a pandémia csak felgyorsította. A Ciscónál úgy gondoljuk, hogy az informatika jövőjét a hibrid, többfelhős és alkalmazásközpontú infrastruktúra jelenti. A legtöbb informatikai igazgató, akivel beszélek, azon gondolkodik, hogyan tudnák újragondolni az alkalmazásaik tervezését, fejlesztését és telepítését. Miközben a digitális élmények folyamatosan egyszerűsödnek a felhasználók számára, a vállalatok szempontjából egyre összetettebbé válnak, mivel át kell látniuk valamennyi alkalmazás és tranzakció működését és állapotát.”

 

A Cisco hibrid felhőinnovációihoz kapcsolódó bejelentések: 

 

Hibrid felhőműködés: 

•  Megérkezett az új Cisco UCS X-Series: A Cisco Unified Computing System (UCS) rendszerét világszerte több mint 50 ezer ügyfél használja adatközpontjában. A Cisco Intersight megoldásába teljes mértékben integrált UCS X-Series az első olyan rendszer, amelyet kifejezetten a felhőből indított és felhőkön átívelő hibrid műveletekhez fejlesztettek. A megoldást a rack és a blade rendszerek legjobb tulajdonságainak ötvözésével és a forradalmi UCS X-Fabric technológia felhasználásával fejlesztették napjaink sokoldalú alkalmazásaihoz.

•  Intersight Cloud Orchestrator: Ún. alacsony kódolást (low-code) támogató, könnyen használható automatizálási keretrendszer, amelynek révén az IT-csapatok egyszerűen összehangolhatják az infrastruktúrát és az alkalmazásokat, ezzel meggyorsítva a szolgáltatások bevezetését.

•  Intersight Workload Engine: Nagy teljesítményű platform a modern, natív felhőalapú alkalmazásokhoz. A konténeres virtualizálást használó, nyílt forráskódú Kubernetes és KVM alapokra épített Intersight Workload Engine konzisztens SaaS-kezelést tesz lehetővé a Cisco HyperFlex platformon.

•  Cisco Service Mesh Manager: Az Intersight Kubernetes Service új bővítménye jobb átláthatóságot és egyszerűbb kezelést biztosít, a meglévő szabályozásokhoz igazodó védelemmel, és a szolgáltatási topológiák intuitív vizualizációval a Kubernetes fürtökön keresztül a telephelyeken és a felhőben egyaránt.

•  Cisco Cloud ACI: A Cisco alkalmazásközpontú infrastruktúra (Application Centric Infrastructure, ACI) vezérlője már elérhető az AWS és Azure rendszereken, 2021 őszétől pedig a Google Cloudon is hozzáférhetővé válik. A Cloud ACI megoldás drasztikusan csökkenti a hibrid és többfelhős környezetek telepítésének költségeit és bonyolultságát.

 

A hibrid felhőműveletet támogató új termékekről itt olvashat további információt.

 

 

Átláthatóság és áttekintés: 

•  A ThousandEyes Internet és Cloud Intelligence megoldásokat integrálták a Cisco Catalyst 8000 Edge Series for SD-WAN eszközökbe és a Cisco Nexus 9000 adatközponti kapcsolókba, így rálátást biztosítanak a hálózat állapotára és az alkalmazások teljesítményére, folyamatosan monitorozva a felhasználók és az alkalmazások közötti kapcsolatot a helyi hálózatokon, az adatközpontokban, illetve a telephelyeket összekötő WAN minden pontján.

•  A Nexus Dashboard Orchestrator egyetlen platformon biztosítja a hálózati szabályozások konfigurálását és kezelését az ACI alapú adatközpontokon belül és közöttük, legyenek azok akár saját telephelyeken, vagy AWS, illetve Microsoft Azure környezetekben, valamint idén ősztől a Google Cloudban. 

 

Cisco CX (Customer Experience) szervezethez kapcsolódó szolgáltatások a felhőben

•  A CX Business Critical Services for Cloud tanácsadói szolgáltatásokat biztosít a digitalizációs projektek tervezéséhez, végrehajtásához, biztonságos működtetéséhez és optimalizálásához.

•  A CX Intersight Workload Optimizer Services javítja az alkalmazások erőforrás-felhasználását a felhőben.

•  A CX Advanced Services (kiemelt szolgáltatások) ThousandEyes-ra és SD-WAN megoldásra elősegítik, hogy a felhőalapú megoldások a legjobb alkalmazásélményt nyújtsák, illetve szakértői tervezéssel és integrációval egyszerűsítik ezek bevezetéséhez kapcsolódó projektek összetettségét és gyorsítják az átállást.

•  A Custom Quick Start Solutions a teljes automatizáláshoz és az Infrastructure-as-Code (IaC) metódus használatához nyújt szolgáltatásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05