MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux

Tóth Kristóf, 2001. január 30. 22:21
A MusicMatch a CodeWeavers támogatásával bemutatta a MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux szoftverét, amely egy nagyon hatékony digitális audiorendszert nyújt a Linux operációs rendszer felhasználói számára.
A CodeWeavers az egyik vezető fejlesztőcég a világon, amely a windowsos szoftvereket Linux-platform alá is elkészíti. Így nem csoda, hogy a MusicMatch éppen ezt a céget választotta partnerének. A közös fejlesztőmunkájuk eredményeként megszületett a Linux alatt is futtatható Jukebox 1.0. Ezzel elmondható, hogy ez az első olyan komoly, zenei alkalmazás, amely a Windows és Macintosh operációs rendszerek mellett még a Linuxot is támogatja. Alapvetően azért készült, hogy a felhasználók könnyen tudjanak zenéket rögzíteni, visszajátszani, és ezeket tetszésük szerint összerendezni - írta az Internetwire.

A MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux készítésénél felhasználták a WINE eszközt. A WINE kifejezetten arra készült, hogy a Windows 3.1/95 és Windows NT bináris fájlokat könnyedén át lehessen alakítani úgy, hogy azok futtathatók legyenek Linux alatt is. Ez annyit jelent, hogy a windowsos C/C++ programok újrafordítás után Linux-kompatibilisek lesznek.

A MusicMatch Jukebox 1.0 for Linux rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik. Természetesen a legfontosabb a digitális zenék lejátszása. Lehetőség van CD-k, valamint mp3- és WAV-fájlok hallgatására is. A Music Libraryvel ezekhez a zenékhez járulékos információkat, megjegyzéseket lehet kapcsolni. A következő fontos tulajdonsága a programnak, hogy nagyon jó minőségű mp3-fájlok készíthetők vele. A Fraunhofer-féle mp3 kódolási technológiát alkalmazza. A zeneszámokat akár CD-re is lehet rögzíteni. A programban természetesen minden fontosabb, felhasználói felülettel kapcsolatos jellemző a felhasználó ízlése szerint beállítható.

A MusicMatch Jukebox for Linux 1.0 futtatásához minimálisan kell egy Pentium 166 MHz-es processzor, 32 MB RAM, 40 MB üres hely a merevlemezen, SVGA monitor, 4x CD-ROM meghajtó és egy SoundBlaster-kompatibilis hangkártya. Ezeken kívül szükség van a Linux kernel 2.2.x vagy újabb verziójára és a Netscape Navigator böngészőre is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05