Új alkalmazás segíti a magyarokat a fogyókúrában

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 17. 12:50

Immáron a magyar piacon is elérhető a cseh Dine4Fit applikáció, amely a fogyókúrás appok között Közép-Európa egyik legmeghatározóbb alkalmazásává vált. Ezt az applikációt Európában már több mint 2 millió felhasználó használja aktívan. A kalóriaszámlálóként is ismert alkalmazás jelen van többek között Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Oroszországban, Magyarországon és Lengyelországban. 

A Dine4Fit májusban tette elérhetővé a kalóriaszámláló alkalmazást és a felhasználók száma azóta exponenciálisan és organikusan is növekszik. Ez havonta több tízezer új fogyasztót jelent. "Az alkalmazás képes rögzíteni az elfogyasztott ételeket, és nem csak a kalóriabevitelt mutatja meg, hanem azt is, hogy a felhasználó által elfogyasztott ételek tápanyag-összetétele mennyire tér el az ajánlott értékektől. Az applikáció előnye, hogy automatikusan összekapcsolható olyan aktivitást rögzítő alkalmazásokkal, mint például a GoogleFit, az Apple Health, vagy a Garmin Connect” – hívta fel a figyelmet Tomáš Pětivoký Dine4Fit vezérigazgatója. Hozzátette: a Dine4Fit az Apple órákon és Wear OS operációs rendszerekkel ellátott karórákon is működik. A cég első embere szerint a Dine4Fitben elérhető funkciók folyamatosan bővíthetők a fogyasztók igényei alapján. 

 

Érdekesség, hogy az applikációban eddig több mint 400 ezer élelmiszer került feltöltésre. A 2021 május végéig a Dine4Fit alkalmazást használó felhasználók együttes testzsír tömege elérte a 820 tonnát. „Csehországban és Szlovákiában a felhasználók közel egyharmada nem csak fogyáshoz, hanem főként a fitten tartáshoz, vagy izomtömeg növeléshez használja az alkalmazást. Lengyelországban és Magyarországon ezzel szemben az arány valamivel alacsonyabb, a felhasználók kb. háromnegyede elsősorban fogyás céljából veszi igénybe az applikációt. Itthon körülbelül 30 ezren használják az alkalmazást, de a Dine4Fit internetes felületen is van legalább 17 ezer magyar felhasználó” – hangsúlyozta a szakember. 

 

Hogyan működik?

A Dine4Fit alkalmazás segítségével áttekintést kaphatunk a táplálékbevitelről. Könnyedén nyomon követhetjük a kalóriákat és a tápértékeket, ennek köszönhetően pedig gyorsabban fogyhatunk és egészségesebb életmódot folytathatunk. Az alkalmazás ingyenesen elérhető, és használata nagyon egyszerű. A Dine4Fit applikáció regisztráció nélkül nem használható. A bekapcsolás után elég megadni a magasságot, a testsúlyt, valamint a születési dátumot, ezt követően az alkalmazás kiszámítja, hogy az adott felhasználónak mennyi az adott ajánlott napi táplálékfelvétele. Természetesen a fogyasztó beállíthat más mennyiséget is, ha például a saját edzője által kidolgozott személyre szabott étrendjét szeretné használni. A Dine4Fit alkalmazásban számtalan étel érhető el, amelyek egyszerűen és könnyen áttekinthetők. Az applikáció kezelését még könnyebbé teszi, hogy felhasználók akár a csomagoláson lévő vonalkód segítségével is felvihetnek új ételeket. 

 

Felhasználói támogatás

A Dine4Fit alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken érhető el, de saját weboldallal is rendelkezik, ahol a felhasználók minden fontos kérdésre megtalálhatják a választ. A Dine4Fit blogon pedig több olyan téma található, amelyek foglalkoztatják az alkalmazás felhasználóit. Az applikáció emellett saját, privát Facebook-csoporttal is rendelkezik, amelyben több ezer felhasználó osztja meg a fogyókúrás tippjeit és tanácsait, így a fogyni vágyók még több releváns információkkal vértezhetik fel magukat. 

 

A Dine4Fit alkalmazásról

A Dine4Fit internetes portál, valamint az Android és iOS rendszerhez készült mobilalkalmazások az ételek és azok tápértékeinek legszélesebb körű adatbázisát tartalmazzák. A regisztrált felhasználók számára ingyenes az étrendek és a sporttevékenységek rögzítése, a kalóriabevitel áttekintése, valamint a speciális diétás étrendek  összeállításának lehetősége. Az alkalmazásnak elérhető fizetős verziója is, ahol elérhetővé tettük azoknak a felhasználóknak a sikeres étrendjeit, akiknek sikerült jelentősen változtatni alakjukon és/vagy súlyukon.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50