50.000 dollár közelében egy Bitcoin

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 24. 11:30

Május 15.-e óta ez az első alkalom, hogy a bitcoin elérte ezt a mérföldkövet, írja az ÁrfolyamTudós.hu. A Bitcoin társai is előretörtek: az Ethereum több mint 3%-kal, míg a Dogecoin közel 2%-kal emelkedett.

A Bitcoin egész hétvégén e határ közelében mozgott, mielőtt végül keleti idő szerint vasárnap esti órákban átlépte azt.

 

A kriptopénz azután is lendületet kapott, hogy a PayPal bejelentette, hogy lehetővé teszi négyféle kriptopénz, a bitcoin, az ethereum, a litecoin és a bitcoin cash - vásárlását, tartását és eladását az Egyesült Királyságban.

 

Ez a bejelentés a vállalat kriptopénz-kínálatának első nemzetközi kiterjesztése az Egyesült Államokon kívül, ahol tavaly októberben indította el a szolgáltatást.

 

 

Ezzel a lépéssel a kriptovalutákhoz való hozzáférés, a tudás és a kriptovaluták felfedezése az Egyesült Királyságban is mainstreamé, azaz a széles közönség által elérhetővé válhat.

 

A kriptopénzek számára viharos hónapokat tudhatunk magunk mögött. A Bitcoin, amely áprilisban közel 65 000 dolláros történelmi csúcsot ért el, júniusban 28 800 dollárig zuhant, miután Kína fokozta a digitális valutákkal szembeni kemény fellépését.

 

Ezt követően a Bitcoin hetekig 30 000 és 40 000 dollár között ingadozott, a múlt hónapban kezdett kilábalni a mélypontról, amikor a nagy technológiai óriások jelezték - vagy jelezni látszottak -, hogy támogatják a digitális valutákat.

 

Júliusban az Amazon álláshirdetést tett közzé egy digitális valuta és blokklánc termék vezetői pozícióra, ami a kriptovalutákat az egekbe repítette. A hirdetés a technológiai vállalat kriptovalutákkal kapcsolatos jövőbeli szerepvállalásával és a születőben lévő digitális valutaágazat további legitimálásának lehetőségével kapcsolatban keltett feltűnést.

 

A bitcoin és társai a múlt hónapban a Tesla és a Twitter vezérigazgatóinak, Elon Musknak és Jack Dorsey-nak megjegyzései miatt is lendületet kaptak, mivel mindketten megosztották, hogyan építették be vagy tervezik beépíteni a digitális valutákat a vállalkozásukba. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09