Új kategóriát vezet be a prémium LCD tévék piacán az LG

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 7. 11:14

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy hazánkban is megkezdi legújabb, csúcskategóriás QNED MiniLED LCD televízióinak értékesítését. Az LG legfejlettebb kvantumpontos NanoCell színtechnológiájával és MiniLED háttérvilágításával a 2021-es televíziók elképesztő nézői élményt garantálnak mélyebb feketékkel, még pontosabb színvisszaadással, valamint még jobb kontrasztaránnyal és fényerővel.*  A termékcsalád a 8K felbontású QNED99 és QNED96 szériákból, valamint a 4K felbontású QNED91 szériából áll, a televíziók 65-től 86 hüvelykes képátlóig minden méretkategóriában elérhetők már Magyarországon is.

Az LG saját fejlesztésű, kvantumpontos NanoCell színmegjelenítési technológiáját alkalmazó LG QNED MiniLED tévék az LCD képminőség egy teljesen új korszakát nyitják meg részletgazdag képeikkel és pontos színeikkel. A termékek az Intertek nemzetközi terméktesztelő intézet hitelesítése szerint 100 százalékos színtartományt és színkonzisztenciát garantálnak. Az LG QNED MiniLED televíziói továbbá kiküszöbölik a széles betekintési szög esetén jelentkező színtorzulást, így a szoba szinte bármely pontjából tökéletes képminőséget élvezhetnek a nézők.** 

 

 

Minél nagyobb a kijelző, annál apróbbak kellenek, hogy legyenek a részletek. Az LG QNED MiniLED televíziói a hasonló méretű tévéképernyőkhöz képest kisebb LED-fényforrásokkal biztosítják a háttérvilágítást, amellyel a fényerősség és az éppen megvilágított képernyőrészek megjelenítése is javul. Az LG 86 hüvelykes 8K televízióját (86QNED993PB) például nagyságrendileg 30 000 LED-fényforrás világítja meg hátulról, melyek 2500 zónába rendezve tízszeres kontrasztarányt biztosítanak a hagyományos LCD televíziókhoz képest. A sötétebb feketén élénkebben jelennek meg a színek, ami sajátos mélységérzetet adnak a kijelzőnek, így a képek még valósághűbben jelennek meg.

 

Az LG környezetvédelmi elkötelezettsége a legújabb televíziókban is tetten érhető. Az LG QNED MiniLED televíziókat környezetbarát termékként ismerte el a svájci SGS Société Générale de Surveillance SA, a világ legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító testülete. Ezt a tanúsítványt csak azok a termékek kaphatják meg, amelyek megfelelnek az SGS alacsony környezeti lábnyommal és újrahasznosíthatósággal kapcsolatos követelményeinek.*** 

 

„Az LG QNED MiniLED tévék evolúciós előrelépést jelentenek az LCD képminőség terén: az LG egyedi színvisszaadási technológiájára és mini LED háttérvilágítására építve az LCD technológia csúcsát képviselik” — mondta Park Hyoung-sei, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. „A termékcsalád újabb bizonyítéka annak, hogy az LG vezető szerepet foglal el a prémium televíziók piacán, amely pozíciót annak köszönhetjük, hogy folyamatosan fejlesztettük és finomítottuk OLED és QNED MiniLED televízióinkat.”

 

Az LG QNED MiniLED televíziói szeptembertől Magyarországon is megvásárolhatók.

 

_______________

*  A nem NanoCell technológiás LG UHD televíziókhoz viszonyítva.

**  Az Intertek tanúsítványa szerint az LG QNED MiniLED televíziói 100 százalékos színkonzisztenciát garantálnak a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (CIE) által meghatározott DE200 színtér 18 színmintáján, ±30°-os be-tekintési szög mellett. Szintén az Intertek tanúsítványa bizonyítja, hogy az LG QNED Mini LED televíziói a DCI-P3 színtér 100 százalékát képesek megjeleníteni a televízió teljes fényerejét lefedő három dimenzióban.

***  A QNED Mini LED televíziókat az SGS környezetbarát termékként ismerte el ECO/21/CEBEC/00016 és ECO/21/CEBEC/00017 tanúsítványaival.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15