Rangos vendégekkel ünnepelte új magyarországi telephelyét az SEG Automotive

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 30. 17:26

Az SEG Automotive magyar leányvállalata a cég életében a legmagasabb rangú látogatóit látja vendégül az új telephelyre történő sikeres átköltözésének megünneplése céljából. Ez a stratégiai beruházás alátámasztja a gyár jelentőségét a globális autóipari beszállító termelési hálózatában, valamint jelentőségét nemcsak a régióban, hanem egész Magyarországon.

Az újonnan épült telephely a legjobb példa arra, hogy a fontos beruházások a járvány ellenére is folytatódtak a régióban. Ez a stratégiai beruházás egy hosszú távú elköteleződés az SEG Automotive-tól, és a legjobb példa a csapatmunkára és az együttműködésre: hogy az SEG Automotive különböző csapatai világszerte hogyan tudják támogatni egymást és egy ilyen mértékű projektet, és hogy mennyit számít a regionális partnerek együttműködése és támogatása.  A koronavírus járvány hullámai, a beszállítói láncok nehézségei és autóipari átalakulás alakította kihívásokkal teli környezet ellenére a vállalatnak sikerült alapkövének letétele után másfél évvel befejezni a költözést új telephelyére. 

 

 

 

„Akkoriban itt csak néhány fém tartó oszlop volt látható. És mit látunk most: 25 ezer négyzetméter gyártócsarnokot – 800 berendezéssel, amit ide átköltöztettünk; a teljesen felszerelt fejlesztési központunkat, tesztgépekkel 4500 négyzetméteren; és modern irodáinkat, melyek megfelelnek a 21 század és a munkavállalóink igényeinek; és ne felejtsük el a napelem parkot a gyártócsarnokunk mellett valamint a csarnok és a logisztikai központ tetején.” – mondta Dr. Dobos Péter, a telephely vezetője.

 

„Ez egy látványos mérföldkő az SEG Automotive számára, a magyar csapat számára és az itteni nagyszerű gazdasági régió számára.”  – így nevezte az új gyárat Dr. Peter Sokol, a globális autóipari beszállító vezérigazgatója. 

 

Az autóipar történelmének legnagyobb átalakulásán megy át. Az SEG Automotive számít a magyar leányvállalatára ezen az úton, mint a termelési hálózatának bázisára és a mérnökségi csapatának tudására és tapasztalatára.  

 

 

“Világszinten az e-mobiltásra történő áttérés nem lesz elég gyors, hogy megmentsük a klímát. A mostani előrejelzések szerint 2040-re több mint 1 milliárd belsőégésű motorral felszerelt új autó fog közlekedni az utakon. Ezeket a járműveket olyan hatásfokúvá kell tennünk, hogy megelőzzük a súlyos következményeket a globális klímára nézve. Ez az átalakulás egy hatalmas lehetőség ennek a gyárnak itt Magyarországon.” – mondta Dr. Sokol.  

 

“Az itteni képzett csapatunk már most is nagyban hozzájárul a klímavédelemhez. Azok a termékek, melyeket 2020-ban itt Magyarországon gyártottunk már önmagukban 2,4 milliárd liter üzemanyagot, és közel 6 millió tonna CO2-t takarítanak meg élettartamuk alatt. Szükségünk van Önökre, a jelen és a jövő kihívásai számára megfelelő megoldások fejlesztéséhez és gyártásához.” – folytatta a vezérigazgató.

 

Jiao Hao, a ZMJ, az SEG Automotive kínai tulajdonos vállalatának vezérigazgatója szintén megerősítette a tulajdonos vállalat elköteleződését a magyar telephely és a magyar csapat irányába. 

 

“Ez a lenyűgöző, modern gyár egy nagyszerű alapja a jövőnknek. A ZMJ-nek egyértelmű jövőképe van, hogy az erőátviteli megoldások terén globális vezető szerepet töltsön be az autóiparban, kifejezetten az e-mobilitás terén.  Az SEG Automotive fejlesztési tapasztalatával és gyártási kiválóságával természetesen ennek a jövőképnek a középpontjában van. Mi a ZMJ-nél teljes mértékben támogatjuk az SEG Automotive termék és a piaci stratégiáját, és a magyar telephely, mint a legnagyobb európai lokáció természetesen kiemelkedően fontos a közös jövőnk szempontjából.” - tette hozzá Jia Hao. 

 

Ez a beruházás nemcsak a globális vállalat számára, hanem a régió számára is fontos. Ez teljesen egyértelműen mutatja a régió fejlődési útját, és egyértelmű jövőt a lakosságnak. 

 

 

Dr. Alakszai Zoltán, kormánymegbízott, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól is méltatta a beruházást: „A magyar állam és az SEG Automotive eddigi együttműködése rendkívül hatékony volt és a fejlesztések arra utalnak, hogy igazán eredményes jövő elé nézünk. Örömünkre szolgál, hogy az SEG Automotive vezetése befektetési szempontból hosszú távon méltónak találta megyénket a bizalomra.”

 

„Borsod-Abaúj-Zemplén megye olyan befektetésbarát üzleti környezetet kínál, amely a partnerségre és az együttműködésre épül. A megye előnyös fekvése, fejlett infrastukturális feltételei, kiegyensúlyozott politikai és gazdasági feltételei hozzájárulnak az SEG Automotive sikeréhez a térségben.” – tette hozzá a kormánymegbízott.

 

A rendezvény során felavatták a telephely új címét is, mely jelzi, hogy ez a zöldmezős beruházást, a lenyűgöző 50 ezer négyzetméternyi logisztikai és gyártócsarnok felkerült a térképre: 3711 Szirmabesenyő, Farkashegyi út 3.

Kulcsszavak: SEG Automotive autóipar

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05