Elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

forrás: Prím Online, 2021. október 6. 19:13

A pénzügyi tudatosság fejlesztését több mint tíz éve kiemelten kezelő K&H ismét megrendezi a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, amelyen 3-5 fős csapatokban általános és középiskolába járó diákok vehetnek részt. Az idei vetélkedés középpontjában a fenntarthatóság és a mindennapi életet átszövő digitalizáció áll majd. A csapatok díjazására a K&H közel 4 millió forint összértékben készül, a legjobbak innovatív digitális eszközöket nyerhetnek. A versenyre több ezer diák jelentkezését várják 2022. január 14-ig az ország minden részéből.

A mindennapi pénzügyek kezelése, a takarékoskodás, összességében a tudatos pénzügyi döntések meghozatala nem mindig egyszerű feladat. A K&H társadalmi felelősségvállalási programjának már több mint tíz éve szerves része a pénzügyi edukáció, mivel hisznek abban, hogy az általános pénzügyek ismerete hosszú távon hasznos tudást jelent a később helyes döntések meghozatalához. 

 

Miért?

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő különlegessége, hogy a gyerekek gyakorlati pénzügyi ismeretekre tehetnek szert játékos formában. A verseny feladatai elsősorban a vigyázz#KáPé vlogon és az ehhez kapcsolódó mobilapplikáción található tananyagra épülnek. A verseny korábbi évadaihoz hasonlóan a K&H naprakész és a korosztály igényeihez igazodó felkészítő anyagokkal segíti a csapatokat. „A K&H vetélkedőjében, idén az utóbbi évek trendjének megfelelően a digitalizáció és újdonságként a fenntarthatóság kap kiemelt szerepet.  Úgy gondoljuk, hogy ezek ma már alapjaiban határozzák meg a mindennapjainkat és nagy hatást gyakorolnak az élet más területeire is.” - mondta a versenyről Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

 

Kiknek és mikor?

A versenyre 3-11. osztályos, általános és középiskolások nevezhetnek, 3-5 fős csapatokat alkotva. Az indulókat a csapatok 18. év feletti felkészítője - például a pedagógus vagy az egyik csapattag gondviselője - nevezheti be a versenyre. 

  •     K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőre a verseny hivatalos weboldalán már lehet nevezni, a végső nevezési határidő 2022. január 14. 
  •     A vetélkedőre kizárólag online nevezést fogad el a K&H. 

 

A verseny több szakaszból áll, melyet a fenntarthatóság jegyében teljesen online tartanak, az első két forduló után lesz a regionális középdöntő, amit az országos döntő követ, amelyre várhatóan 2022. május 10-11-én kerül sor. 

 

Hogyan?

A verseny zsűrije megoldókulcs alapján dönt, vagyis nem ismeri az indulók kilétét. A bírálók a döntést a feladatok helyes megoldása; a kreativitás, újszerű látásmód; a pénzügyi tanulságok, következtetések helyessége; pénzügyi tanácsok, módszerek hasznosíthatósága; beadott feladatmegoldás részletes kidolgozottsága; valamint a megvalósíthatóság alapján dönt a továbbjutásról és a helyezésekről. 

 

A K&H közel 4 millió forint összértékű nyereménnyel készül a vállalkozó kedvű diákok díjazására. A vetélkedőn legjobb eredményt elérő diákok, iskolák és felkészítők többek között táblagépet, okosórát, felső kategóriás okostelefont, digitális fényképezőgépet, és több 100 ezer forint értékű ajándékutalványokat nyerhetnek. 

Kulcsszavak: verseny

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis magyarországi csapata. A vezető logisztikai ingatlancég a Prologis Park Budapest-Sziget II-ben egy 350 négyzetméteres festménnyel emlékezik meg a környék állat- és növényvilágáról, ezzel is felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és az élővilág tiszteletben tartásának fontosságára.  

2024. április 22. 19:32

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50