A Siemens Mobility felvásárolta a vezető vasúti szoftver szállítót, a Sqills-t

forrás: Prím Online, 2021. október 14. 18:12

A Sqills a közösségi közlekedésben érdekelt vállalatok vezető szállítója a felhő-alapú leltárkezelési, helyfoglalási és jegykiadási szoftverek területén világszerte.

  • A Sqills vezető „Szoftver mint szolgáltatás" (SaaS) szállító a leltárkezelési, helyfoglalási és jegykiadási szoftverek területén
  • Az akvizíció arról tanúskodik, hogy a Siemens Mobility elkötelezett szoftverportfóliójának fejlesztése iránt a digitális, intermodális és összekapcsolt közlekedési megoldások terén

 

A Siemens Mobility végrehajtotta a hollandiai székhelyű Sqills cég akvizícióját. A Sqills a közösségi közlekedésben érdekelt vállalatok vezető szállítója a felhő-alapú leltárkezelési, helyfoglalási és jegykiadási szoftverek területén világszerte. A Sqills különálló jogi személyként, a Siemens Mobility száz százalékos tulajdonában lévő leányvállalatként fog működni, mely struktúra lehetővé teszi a Sqills számára, hogy tovább erősítse vezető pozícióját az innovatív, okos és átfogó mobilitási megoldások nyújtásában.

 

 

"Nagy örömünkre szolgál az akvizíció véglegesítése, és boldog vagyok, hogy hivatalosan is üdvözölhetem a Sqills-t a Siemens családban. A Sqills segítségével kibővül az SaaS (Szoftver mint szolgáltatás) kínálatunk, és így teljes körű  szolgáltatást tudunk nyújtani a közlekedési vállalatok számára, optimalizálva a fő utazási folyamataikat, ideértve a járatok keresését, illetve a leltár, a helyfoglalás és a jegykiadás kezelését. A SaaS megoldás okos árképzéssel segíti a vonatok kapacitás-kihasználásának javítását, átláthatóbbá teszi a kihasználtságot a kapacitások tervezéséhez, a konfigurálható felhő-alapú megoldás használata pedig jelentősen csökkenti a költségeket," - mondta Karl Blaim, a Siemens Mobility világszintű ügyvezetője és pénzügyi igazgatója.

 

„A Sqills izgatottan készül az új lehetőségek felfedezésére a Siemens családban, hogy gyorsabban meg tudja hódítani az ázsiai és amerikai piacokat, miközben tovább bővíti európai ügyfélkörét is," - mondta Bart van Munster, a Sqills ügyvezetője és vezérigazgatója.

 

A Sqills akvizíciója és a csúcstechnikát képviselő „S3 Passenger" online foglalási rendszere jelentik a legújabb bizonyítékot arra, hogy a Siemens Mobility elkötelezetten fejleszti szoftverportfólióját a digitális, intermodális és összekapcsolt közlekedési megoldások irányában. A Hacon, az eos.uptrade, a Bytemark és a Padam Mobility mellett a Sqills is részévé válik egy összekapcsolt szoftver portfóliónak, amely a közösségi közlekedési szolgáltatások széles választékát tartalmazza, így az utasok könnyedén azonosíthatják és lefoglalhatják az igényeiknek leginkább megfelelő utazási lehetőséget.

 

A 2002-ben a hollandiai Enschede-ben alapított Sqills jelenleg 160 embert foglalkoztat, és dinamikusan növekvő méretezhető SaaS üzleti modellel rendelkezik. A kilenc országban 33 üzleti partnerrel jelenlévő Sqills hamarosan a vezető közlekedési vállalatok, mint például az SNCF, az Irish Rail, a Rail Delivery Group, az SJ, a Via Rail és az Eurostar első számú választásává válhat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05