A Xerox megkapta a walesi herceg Terra Carta Pecsétjét

forrás: Prím Online, 2021. november 5. 18:34

A Xerox Holdings Corporation elnyerte a Terra Carta pecsétet. Az első 2021-es Terra Carta Pecsét olyan globális vállalatokat ismer el, amelyek ösztönzik az innovációt és bizonyítják elkötelezettségüket a valóban fenntartható piacok megteremtése iránt, illetve igazodnak a 2021 januárjában a Természet, az Emberek és a Bolygó helyreállítási terveként indított Terra Carta ambícióihoz.

 

•  Ő Királyi Felsége, a walesi herceg a Fenntartható Piacok Kezdeményezésén (SMI) keresztül vezette be a Terra Carta Pecsétet, amely azokat a magánszektorbeli vállalatokat ismeri el, amelyek vezető szerepet töltenek be a valóban fenntartható piacok megteremtésében.

•  A Xerox egyike azon vállalatoknak, amelyek elsők között nyerték el a Terra Carta pecsétet.

•  A Sir Jony Ive által tervezett Terra Carta Pecsét a Terra Carta vízióját és ambícióit – a Természet, az Emberek és a Bolygó helyreállítási terve – testesíti meg.

 

„A Terra Carta Pecsét azon szervezeteket ismeri el, amelyek komolyan elkötelezték magukat egy sokkal fenntarthatóbb jövő mellett, amely a Természetet, az Embereket és a Bolygót helyezi a gazdaság középpontjába. Mindannyiunknak változtatnunk kell, ha meg akarjuk őrizni a bolygót gyermekeink és unokáink számára, és ezek a vállalkozások vállalták, hogy mindannyiunk számára megkönnyítik ezt” – mondta Ő Királyi Felsége, a walesi herceg.

 

 

A Terra Carta Pecsétet olyan vállalatok kapták, amelyek iparágukban vezető szerepet töltenek be, és amelyek hiteles, világszerte elismert, tudományos mérőszámokkal alátámasztott átállási ütemtervvel rendelkeznek a 2050-re vagy korábban elérendő nettó nulla kibocsátás megvalósítására.

 

„Szeretnénk köszönetet mondani Ő Királyi Felségének, amiért élére állt a Terra Carta Pecsét bevezetésének, egyben megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk ezt az elismerést. A Xeroxnál már régóta hiszünk abban, hogy a hozzánk hasonló vállalkozások kritikus szerepet játszanak a bolygó egészségének védelmében, miközben mindenki számára szebb jövőt teremtenek. A 2040-ig megvalósítandó nettó nullára vonatkozó ütemtervünkkel kötelezettségvállalásaink meghaladják a Terra Carta követelményeit. Büszkék vagyunk arra, hogy élen járunk a fenntartható innováció előmozdításában. Ezzel hozzájárulunk a világ legnagyobb kihívásainak megoldásához” – mondta John Visentin, a Xerox alelnöke és vezérigazgatója.

 

Mivel az éghajlatváltozás napjaink egyik meghatározó problémája, a Xerox idén 10 évvel, 2040-ig gyorsította fel a nettó nulla kibocsátási célját, amint arra a 2021-es vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentésében rámutat. A jelentés az első alkalom, hogy a Xerox közzétette a nettó nullához vezető útitervét. Az útiterv különösen a folyamatok és az energiahatékonyság javítására, valamint a környezettudatos termékek és tiszta technológiák kialakítására összpontosít. A Xerox a 2021-es CSR-jelentést a Global Reporting Initiative (GRI) szabványai és az ENSZ fenntartható fejlődési céljai (az SDG-k) szerint készítette el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05