Tudóspalánták éjszakája

forrás: Prím Online, 2021. november 7. 15:44

A Da Vinci Kids, a szórakoztató élménytanulás képviselője interaktív online eseménnyel jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumban. 2021. november 12-én péntek este a regisztrált résztvevők a Tudomány világnapja alkalmából magyar tudósokkal és nemzetközi találmányokkal ismerkedhetnek. Az esemény kommunikációs partnere a Vodafone Magyarország. 

A Tudóspalánták éjszakája elnevezésű eseményen a szervezők megmutatják, mennyire érdekes a tudomány, és, hogy a tudósok élete is bővelkedik kalandokban. A Tudomány világnapja alkalmából virtuális látogatást lehet tenni magyar feltalálók izgalmas kísérleteibe. A résztvevők például megismerhetik Szent-Györgyi Albert kalandos életét és kutatásait. Mi több, a csatorna műsorainak legjobb, otthon is elvégezhető kísérleteit is élőben láthatják és lekövethetik a gyerekek. 

 

A programot a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai, a Da Vinci Kids pedagógus szakértői és a Kismesterek kézműves csapat állította össze. A kísérletek elvégzéséhez szükséges eszközök listáját a regisztrált szülők az esemény előtt emailben kapják meg. Másra pedig nem is lesz szükség, csak egy telefonnál nagyobb átmérőjű táblagépre vagy számítógépre és a kíváncsiságra, ami a tudóspalántákat hajtja. Az esemény térítésmentes, de regisztrációköteles.

 

Az este folyamán a Da Vinci Kids oktatási okosalkalmazás kapcsolódó tartalmai is bemutatkoznak abból az apropóból, hogy az app ezentúl Vodafone TV médiaboxon is megtalálható. A Da Vinci Kids applikáció játékos, ismeretterjesztő, személyre szabható alkalmazás kisiskolás gyerekek számára, a Vodafone kínálatában pedig az első, gyermekeknek szóló oktatási tartalom. A Tudóspalánták éjszakáján az app legjobb tartalmait híres magyar tudósok találmányaihoz kapcsolva mutatják be.

 

 

„Az esemény a Vodafone Magyarországgal való új együttműködésünk nyitánya, és példátlan lehetőség a kis tudóspalánták számára, ahová a technikai lehetőségek engedte maximumot, 1000 bejelentkezőt várunk.” – mondja Merényi Tímea, a Da Vinci Media magyarországi marketingvezetője. „A Magyar Nemzeti Múzeummal való sikeres együttműködésünk következő, reményeink szerint ismét igen tartalmas eleme lesz ez az este. A digitális szórakozási lehetőségek kínálata egyre gazdagabb, a hasznos, edukatív ismeretterjesztő programok száma viszont kevés.” – teszi hozzá.

 

A szervezők szerint, ha csak egyetlen gyermek érdeklődését is felkeltik a természettudományok és a tudományos kutatások iránt, már megérte. Hiszen lehetséges, hogy a Tudóspalánták éjszakája valakinek döntő inspiráció lehet a jövőbeli tudományos elköteleződésre.

 

Mi vár a gyerekekre? Feltalálók és találmányok, szórakoztató fejtörők, kísérletek, ajándékok és egy mozgalmas családi este.

 

Mi kell hozzá? A kísérletek elvégzéséhez szükséges eszközök, amelyeket egy előzetes tájékoztatóban megkapnak a résztvevők; egy telefonnál nagyobb átmérőjű táblagép/számítógép és játékos kedv!

 

Hogyan zajlik? A program élőben, valós időben a ZOOM felületén interaktívan zajlik, az esemény linkjét a szülők november 10-én kapják meg.

 

A programra a szülők jelentkeztethetik a gyerekeket, jelentkezés itt: https://forms.gle/ZRdmTJaopGPHb4DC6

 

A Da Vinci Kids app a Vodafone TV HD Plus vagy TV HD Max csomagokban elérhető. Az alkalmazás használatához nincs szükség külön regisztrációra, az a Vodafone TV Mediabox 260-as csatorna helyéről indítható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09