Újra a Microsoft Magyarország lett a tech szektor legvonzóbb munkahelye

forrás: Prím Online, 2021. november 11. 18:24

Idén újra a Microsoft Magyarország nyerte el a PwC Év Legvonzóbb Munkahelye díját a technológiai szektorban. A díjnak kiemelkedő hitelességet kölcsönöz, hogy mintegy 30 000 fiatal magyarországi munkavállaló véleményét tükrözi.

Ahogy tavaly, úgy idén is a Microsoft Magyarország lett a technológia szektor legvonzóbb munkahelye a PwC legfrissebb felmérésében. Az eredménnyel együtt járó díjnak jelentős súlyt ad, hogy mintegy 30 000 fiatal magyarországi munkavállaló szabadszavas válaszainak kiértékelésére épül. Mivel a válaszadók nem egy előzetesen megadott listából választhatták ki a nekik leginkább vonzó munkáltatókat, az elismerés egy igen erős visszajelzésnek tekinthető a munkáltatói márka piaci megítéléséről.

 

A Magyarországon idén ötödik alkalommal elvégzett PwC munkáltatói preferencia felmérés szerint a 19-28 éves korosztály nemcsak a magas fizetéseket értékeli egy munkahelyen – bár ez továbbra is az első helyen áll, – fontos a rugalmas és kiszámítható időbeosztás, valamint a vezetők és a vállalati kultúra megítélése is.

 

 

A 28 év felettiek számára a távmunka lehetősége kiemelten lényeges, a negyedik legfontosabb munkahelyválasztási szempont. A járvány miatt átalakuló munkahelyi környezetnek van elsősorban szerepe abban, hogy az alkalmazottak és az álláskeresők szemében megnőtt a közvetlen kollégák és a vezetési stílus fontossága. A tapasztaltabb munkavállalók körében ez a szempont az átlagosnál is hangsúlyosabb.

 

A PwC Magyarország People & Organisation, HR-tanácsadási szolgáltatások igazgatója, Bencze Róbert szerint mindez azt jelenti, hogy a vállalatoknak és vezetőiknek alkalmazkodniuk kell az új elvárásokhoz: újra kell gondolniuk a távmunka és az irodai munka arányát, meg kell érteniük, hogy a munkavállalók más kereteket és módszereket keresnek a munkavégzésre és a kapcsolatok építésére.

 

„A Microsoft Magyarországnál egy olyan szervezetet építünk, amely nagyfokú önállóságot biztosít munkatársainknak” – mondta Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. „Büszkék vagyunk az elismerésünkre, amit azért nyerhettünk el újból, mert a bizalmat, a rugalmasságot, a sokszínűséget és a tiszteletet állítottuk vállalati kultúránk középpontjába. Ez a bizalom tette lehetővé számunkra a flexibilis, hibrid munkavégzés kereteinek kialakítását és egy őszinte, támogató munkahelyi légkör megteremtését.”

 

Az Év Legvonzóbb Munkahelye díjat tíz iparági és egy összesített kategóriában ítélték oda a PwC által 2021. szeptember 1. és október 31. között elvégzett felmérés válaszai alapján. A Microsoft kategóriájában a Samsungot és az EPAM-ot előzte meg. Az összesített első helyezett idén az OTP Bank lett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09