Az MSK Group a SELECT innovációs díj nyertese

forrás: Prím Online, 2021. november 18. 13:48

A Fujitsu orosz értékesítési partnere, az MSK Group a nyolcadik éves SELECT innovációs díjprogram most bejelentett győztese. Az MSK Group díjnyertes projektje Nyugat-Oroszország kórházainak adatkezelését fejlesztette tovább az eredményesebb erőforrásgazdálkodás és a jobb betegellátás érdekében. A megosztott második helyezett Dataware és 4Way Solutions projektjei szintén a járvánnyal és a digitális átalakulással kapcsolatos kihívások legyőzését állították a középpontba.

A Fujitsu éves SELECT Innovation Awards díjprogramja azt a fontos szerepet kívánja elismerni, amelyet a cég értékesítési partnerei játszanak az új értékek teremtése és a vállalatok előtt álló kihívások legyőzése terén. Az idén a zsűri különösen nagy hangsúlyt fektetett azokra a projektekre, amelyek a Fujitsu tágabb ökoszisztémájára támaszkodva segítik az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzéseinek megvalósulását, és a Fujitsu fő portfólióinak megoldásaira támaszkodnak (munkahelymegoldások, adatkezelés, hibrid felhő és SAP-megoldások).  

 

Fernanda Catarino, a Fujitsu értékesítési partnerekért, szakmai szövetségekért és ökoszisztémáért felelős európai vezetője elmondta: „Másfél évvel a járvány kezdete után nyilvánvaló, hogy a technológia segítségünkre volt az új munkastílushoz való alkalmazkodásban. Ráadásul a normalitáshoz visszavezető úton is fontos szerepet töltött be. Büszke vagyok rá, hogy ilyen sok regionális partnerünk továbbra is hozzájárul a kollektív válságkezeléshez. Innovációiknak és szakértelmüknek köszönhetően a Fujitsu SELECT partnerek valóban pozitív változást hoznak közösségeikbe.”

 

A díjnyertes MSK Group a nyugat-oroszországi Szamara régió egészségügyi intézményeiben segített konszolidálni az adatokat. A helyi kórházak így megalapozottabb döntéseket hozhatnak például a gyógyszerek és az oxigén beszerzéséről, hatékonyabban szabályozhatják az orvosok munkaterhelését, és jobban eloszthatják a létesítmények között az erőforrásokat. A megoldás részeként két adatközponti fürtöt állítottak üzembe szinkron replikációval és fejlett titkosítással az egészségügyi adatok mentésére és védelmére – a Fujitsu adatközponti és adatvezérelt átalakulási megoldásainak használatával. 

 

 

A határokon átívelő bűnözés jobb kezelése Romániában 

Román partnerük, a Dataware innovatív projektje szerezte meg a két megosztott második hely egyikét. A Dataware által kifejlesztett és bevezetett rendszer a román rendőrség munkafolyamatait észszerűsíti és automatizálja a nemzetközi rendvédelmi szervek közötti együttműködés támogatása érdekében. Az Interpollal és az Europollal induló, majd az összes kommunikációs csatornát lefedő megoldás valódi „egykapus” élményt kínál a felhasználóknak. Az adatok felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületen érhetők el, ami garantálja a megfelelést minden uniós adattovábbítási előírásnak. A projekt keretében az összes adatmodellt egy alkalmazásba konszolidálták, ami növelte a produktivitást, javította az információcserét a többi nemzeti rendőrséggel, és továbbfejlesztette a szervezet képességeit a határokon átívelő bűnözés elleni fellépés terén. 

 

Az ideiglenes oltópontok létrehozását támogató innovatív munkahelymegoldás lett a másik megosztott második helyezett

A szintén megosztott második helyezett 4Way Solutions az északnyugat-angliai Boltonban szerelt fel ideiglenes oltópontokat a Fujitsu munkahelymegoldásaival. Az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi szolgálata, az NHS a védőoltások megérkezése után napokon belül el tudta indítani az országos oltási programot annak köszönhetően, hogy az egészségügyi személyzet azonnal hozzáfért a páciensek egészségügyi és oltási adataihoz. Ez volt az ország történetének eddigi legnagyobb védőoltási programja. A gyors és hatékony boltoni rendszerbevezetés nagyban hozzájárult a megbetegedések számának csökkenéséhez a térségben.

 

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljai 

A Fujitsu célja, mely szerint „a társadalomban az innováción keresztül bizalmat építve kívánja fenntarthatóbb hellyé tenni a világot”, hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljai által előre vetített jobb jövő megvalósulásához. A díjnyertes MSK Group az ENSZ 3. és 9. célját támogatja (egészség/jóllét; innováció és infrastruktúra). A Dataware az ENSZ 8. és 9. céljának elérését mozdítja elő (tisztességes munka és gazdasági növekedés; ipar, innováció és infrastruktúra), míg a 4Way a 3. és 9. mellett a 10. cél (egyenlőtlenségek csökkentése) megvalósítását segíti elő.

 

A díjnyertes MSK erőfeszítéseit a Fujitsu 10 ezer euró értékű, közös marketingforrás formájában igénybe vehető pénzdíjjal és közös promóciós lehetőségekkel is elismeri. Minden díjnyertes meghívást kap a Fujitsu európai partnertanácsadó testületébe (European Fujitsu Partner Advisory Board), amelynek tagjai részt vehetnek a Fujitsu értékesítési stratégiájának és következő 12 hónapra szóló piacra lépési terveinek kidolgozásában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05