Csúcsvezetők a nappaliban

forrás: Prím Online, 2021. november 27. 14:55

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

A Strech konferencia idén már a 9. alkalommal hívja össze a vezetés és menedzsment legforróbb szakmai trendjei iránt érdeklődő közönségét a világ minden tájáról. Az eseménysorozatot a Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja, a CraftHub indította útjára azzal a céllal, hogy a fiatal hazai startupokat kézzelfogható és könnyen hasznosítható tudással támogassák, de hamar kiderült, hogy ezzel sokkal nagyobb közösséget tudnak megszólítani. Az eseményen rendszerint 30-40 országból „érkeznek” a résztvevők, körülbelül 40%-uk külföldről – Európából, Indiából, az USA-ból de Ausztráliából is.

 

„Jelenlegi és jövőbeli CEO-kat, kis cégek vagy óriási multivállalatok vezetőit, illetve maroknyi csapatok vagy mammutrészlegek irányítóit egyaránt várja az online Stretch decemberben, és bízunk benne, hogy olyan útravalót tudunk adni az évi végi szünetre, amin minden menedzser el tud gondolkodni és jövőre újult erővel beépíteni a saját stratégiájába. Egy biztos: soha nem volt még ekkora szükség felkészült, tájékozott és az új megoldásokra nyitott vezetőkre, mint napjainkban” – mondja Baccifava Médea, a konferenciát szervező CraftHub egyik alapítója.

 

 

Strech: együttgondolkodás, tudásmegosztás, közösségépítés

Hogyan tudunk valós változást, alkalmazkodási képességet elérni egy folyamatosan és gyorsuló ütemben változó környezetben? Miért érdemes a felhatalmazás-alapú vállalati kultúrát a távmunkás csapatoknál is bevetni? Hogyan segíthetik a világosan megfogalmazott közös célok a legkülönbözőbb hátterű kollégák összecsiszolódását is Hogyan tudunk egy olyan szervezeti környezetet létrehozni, ahol az emberek nem csak motiváltak, de közben az üzleti eredményességet is növelik? Többek között ezekkel a témákkal érkeznek majd a háromnapos szakmai eszmecserére a Microsoft, a Morgan Stanley, a Bitrise vagy éppen a Prezi szakemberei, de nem csak vállalati nagyágyúkat, hanem az üzleti vezetés területén világ szinten meghatározó és a területet előre vívő szakembereket, véleményformálókat, sőt, az üzleti szférától teljesen távol álló, a csapatok sikeres létrehozásában és vezetésében mégis kiemelkedő menedzsereket is meghallgathatnak az érdeklődők - köztük milliós nézettségű TEDx előadókat és best-seller könyvek szerzőit is.

 

Közéjük tartozik például Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda válogatott egykori szövetségi kapitánya és edzője, aki talán mindenkinél többet tud mesélni az éles helyzetekben tanúsított adaptációs készségről, a motiválásról és a csapatszellem valós értékéről. A sokszínű programmal a szervezők célja az, hogy minél szélesebb körben oszthassák meg egymással tapasztalataikat a résztvevők, a közös gondolkodással és párbeszéddel pedig új, talán az eddigieknél még hatékonyabb megoldásokat találhassanak – közösen.

 

A nappalinkban találkozhatunk a csúcsvezetőkkel

A Stretch ezúttal is 100%-ban vírusbiztosan, az online térben jelentkezik, a szervezők pedig digitális networking programokkal, közös jógázással, beszélgetéssel és interaktivitással igyekeznek élményekkel megtölteni a három napot. Az esemény valójában már december 6-án startol ingyenes meetuppal és egy speciális workshoppal, ahol kiderül, miért is érdemes a nőknek is belevágni a korábban férfiasnak tartott tech-szakmákba. „Az érdeklődők különböző típusú jegyekkel és kedvezményekkel vehetnek részt a Strech konferencián, aki pedig kénytelen lenne kihagyni egy-egy érdekes szekciót, az pótolhatja mulasztását, hiszen utólag elérhetővé tesszük az elhangzott előadásokat a regisztrált látogatók számára” – teszi hozzá Baccifava Médea. A konferenciát idén a Continental, az EPAM, a Morgan Stanley és a Deutsche Telekom IT Solutions támogatja szponzorként.

Kulcsszavak: Strech konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05