Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

forrás: Prím Online, 2021. december 2. 09:57

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

A projekt első ütemében a huszonöt, folyamatosan változó összetételű gyártósort egységes folyamatirányítási rendszerrel szerelik fel. Automatizálják a töltést végző gépek és gyártósorok adatrögzítését, és megvalósítják az online termeléskövetést, a valós idejű riportolást. A projektnek köszönhetően kényelmesebbé válik az operátorok munkája is, akik az egyes gépekhez wifin kapcsolódó ipari tablettel a kezükben tudják ellenőrizni a gyártási, töltési folyamatot, a pillanatnyi gyártási kapacitást. Így egyszerűbbé válik a termelési adatok validálása, valamint a termelőüzemben is mindenki számára nyomon követhető lesz a műszak teljesítménye. A projekt egyik különlegessége, hogy összeköti az akár harminc éve kifogástalanul működő berendezéseket a modern gépekkel és a legújabb szoftverekkel.

 

 

Az irányítási rendszerbe többek között eszkalációs folyamatot is beépítenek, így még gyorsabban megelőzhetőek, kezelhetőek az esetleges állásidők, és jobban előre tervezhetőek az időszakos karbantartási folyamatok.

 

Az önerőből megvalósuló fejlesztés megvalósítását technológiai oldalról Siemens programozható vezérlők (PLC) és ipari tabletek segítik.

 

 

A projekt második fázisában a rendszer által szolgáltatott termelési adatok elemzését kívánja a következő szintre léptetni a Dr. Oetker csapata, és a mesterséges intelligencia segítségével modernizálni többek közt a tervezési és anyagellátási folyamatokat.

 

A tavaly 17 milliárd forintot meghaladó árbevételű Dr. Oetker Magyarország Élelmiszeripari Kft. 350 munkatársat foglalkoztat Győr-Moson-Sopron megyei, jánossomorjai üzemében és budapesti irodájában. A cég az egyik legismertebb, legkedveltebb, valamint leggyakrabban használt élelmiszeripari márka gyártója, forgalmazója hazánkban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09