Már a Mikulás is elektromos hajtású járművel közlekedik!

forrás: Prím Online, 2021. december 13. 09:59

Az ABB, a Coca-Cola és a Volvo Truck együttműködésének köszönhetően a Mikulás egy teljesen elektromos teherautóval viszi az ünnepi üdvözleteket Olaszország-szerte.

Az ABB töltőállomásai az ország töltési infrastruktúrájának részét képezik, amely a Coca-Cola karácsonyi kamionja számára is biztosítja az energiát, miközben az Észak-Olaszországból Dél-Olaszországba gurul, bizonyítva, hogy az e-járművek működőképes, fenntartható közlekedési lehetőséget jelenthetnek. 

 

A Magic Tour Coca-Cola névre keresztelt országjáró körút keretében, december 7-e és 20-a között az első, 100%-ban elektromos hajtású Coca-Cola kamion 1300 km-es utat tesz meg, és többek között útba ejti majd Milánót, Bergamót, Nápolyt és Cataniát is. A korszerű, teljesen elektromos Volvo kamion megáll majd az ABB telephelyeken is, ahol a jármű akkumulátorát fenntartható módon töltik fel, azaz a töltési energia 100%-ban olyan megújuló energiaforrásokból származik, amelyek már 2019 óta biztosítják az ABB olaszországi telephelyeinek energiaellátását.

 

 

A Volvo FL Electric, amelyet a városi környezetben való csendessége és sokoldalúsága, valamint a vezetés közbeni manőverezhetősége és mozgékonysága miatt választottak, a négy, 265 kWh összkapacitású akkumulátor által biztosított 200 kW-os (272 lóerőnek megfelelő) teljesítményének köszönhetően tökéletesen alkalmas akár 16,7 tonna karácsonyi ajándék gyors kiszállítására.

 

A Coca-Cola karácsonyi kamionja többféle töltési technológiát használ majd: kezdve a világ jelenleg leggyorsabb, az ABB olaszországi Valdarnóban lévő üzemében gyártottól, a villámtöltőkön át, a fali töltőkig, amelyekkel a hosszabb megállók során, jellemzően éjszaka, lehet feltölteni az elektromos járművek akkumulátorát.  

 

Az ABB két töltőállomást adományoz azoknak az önkormányzatnak, ahol a Magic Tour kamionja is megáll, hogy így támogassa az önkormányzatok átállását a fenntartható közlekedésre. A kezdeményezés szerves részét alkotja az ABB 2030-as fenntarthatósági stratégiája iránti elköteleződésének. A stratégián alapuló kötelezettségvállalás a kibocsátás csökkentése érdekében globális átállásra szólít fel a megújuló energiaforrások alkalmazása, a telephelyek energiahatékonyságának javítása és a jelenleg több mint 10 000 járművet számláló autópark teljes villamosítása révén. Ezen kötelezettségvállalás mellett az ABB támogatni kívánja az ügyfeleit abban, hogy évente 100 megatonnával csökkentsék CO2-kibocsátásukat, ami 30 millió belső égésű autó közúti forgalomból való kivonásának felel meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05