A széf, ahol a mobilod a bizalmas információkat tárolja

forrás: Prím Online, 2021. december 15. 15:40

Az okoseszközöket, a megnövekedett használat következtében egyre több veszély fenyegeti. Így, a mindennapi feladatok ellátásának érdekében, egyre fejlettebb védelemre van szükségük. A Samsung Knox biztonsági platformját a 2013-as bemutatása óta folyamatosan bővíti és frissíti a vállalat. Idén érkezett meg a legújabb, jelentős fejlesztés, a Knox Vault, amely már nem csak a külső fenyegetések ellen, hanem akár az operációs rendszer és az alkalmazások megfertőződése esetén is védelmet nyújt.

A legtöbb biztonsági rendszer a készülékek processzorát és memóriáját a többi alkalmazással és az operációs rendszerrel megosztva használja, ez pedig kockázatot jelenthet a felhasználóknak. A Samsung Knox-ra jellemző hardver alapú megoldások és izolált védelmi rendszerek sorába remekül illeszkedik a Knox Vault, amely a készüléken található legfontosabb adatok számára nyújt védelmet.

 

A Knox Vault az új biztonságos processzor, az izolált memória és az integrált biztonsági szoftver segítségével képes a legérzékenyebb adatokat még a készüléken található alkalmazásoktól is elzárni. A rendszer olyan, akár egy bank elkülönített, központi széfje, amelyhez az egyes bankfiókok, és azok dolgozói sem férhetnek hozzá. Ebben az elkülönített környezetben tárolja a rendszer az olyan kritikus információkat, mint a PIN kódok, a jelszavak, a biometrikus- és digitális azonosítók vagy a titkosítási kulcsok. 

 

 

Hogyan véd a biztonságos processzor?

A Samsung Knox Vault a Galaxy okostelefonokon*  megtalálható hardveres biztonsági rendszerek természetes kiegészítése. A biztonságos processzor a készülék elsődleges, az Android rendszert futtató CPU lapkájától függetlenül működik, így az érzékeny adatok kevésbé érintkeznek külső elemekkel, a kockázat pedig minimálisra csökken.

 

A Samsung fejlesztői nemcsak szoftveres, hanem a készüléket esetlegesen érő fizikai veszélyeket is figyelembe vették. Ezek olyan összetett támadások, amelyekkel az okostelefont eltulajdonító személyek próbálhatják meg feltörni azt. Amikor valaki a készülék elektronikai rendszerét próbálja erőszakkal, például lézerrel vagy elektromágneses módszerrel áttörni vagy megkerülni, a Vault-ban tárolt információk automatikusan megsemmisülnek, így azokhoz nem tudnak illetéktelenek hozzáférni. Az ilyen fizikai támadások ritkának tűnhetnek, és sokan úgy gondolják, hogy az okostelefonokat kizárólag a hardver értéke miatt lopják el. Azonban egyre többen tárolnak értékes adatokat az okoseszközükön, legyen szó akár bizalmas vállalati információkról vagy a kriptovalutákhoz tartozó kulcsokról. 

 

„A legújabb biztonsági megoldásunk, a Knox Vault, még magasabb szintre emeli a készülékeink védelmét. Az így tárolt adatokat teljes biztonságban tudhatjuk, így a felhasználók nyugodtan bízhatják a mindennapi életük vezetését az okostelefonjukra – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – Az ilyen különleges megoldásoknak köszönhetően a Galaxy okostelefonokra nem csak a hétköznapi feladatokban, hanem fontos üzleti- vagy akár pénzügyek kezelésében is számíthatunk.” 

 

A Samsung mobilbiztonsági megoldásairól további információ a https://www.samsung.com/hu/security/ weboldalon érhető el. 

 

_________________

*  A Knox Vault a Samsung Galaxy S21, S21+ és S21 Ultra készülékeken érhető el.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50