A Financial Times és a Dow Jones listáinak élén a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2021. december 20. 11:05

A Schneider Electric igazgatótanácsában a tagok 44%-a már jelenleg is nő, és a jövőben ezt az arányt még tovább emelnék teljes vállalati szinten. Az inkább férfiasnak tekinthető energiaszektorban tevékenykedő vállalat 2025-ig azt tervezi, hogy minden második újonnan felvett munkatársa nő lesz. Ezek alapján nem meglepő, hogy a cég ismét a sokszínűségben élenjáró vállalatok közé került a Financial Times Diversity Leaders 2022 rangsorában. Ráadásul az idén a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric ezúttal sorban a 11. alkalommal szerepel a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) listáján is.

A Financial Times rangsora több mint 100 ezer munkavállaló megkérdezése alapján állt össze, akik a sokszínűség és a befogadó kultúra alapján értékelték a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalkozásokat. A listán 850 társaság szerepel, közül a Schneider Electric a 66. lett, saját iparágán belül pedig az ötödik. 

 

Az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett a Schneider Electric azért, hogy működésében is támogassa a sokszínűséget, a nemek közötti egyenlőséget, illetve az elfogadást. Ennek eredményeként sikerült elérni, hogy a társaság mindennapi működését irányító igazgatótanács tagjainak 44 százaléka nő. A vállalat emellett azzal is demonstrálta a nemek közötti egyenlőség iránti elköteleződését, hogy a 2025-ig megfogalmazott fenntarthatósági célkitűzései közé beemelte, hogy az újonnan felvett munkatársak fele nő legyen, a középvezetők esetében 40, a felsővezetőknél pedig 30 százalék legyen a hölgyek aránya. 

 

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél is kiemelt figyelmet fordítanak a nemek közötti egyenlőség biztosítására. „Másfél évvel ezelőtt hazai gyáraink és a szigetszentmiklósi logisztikai központunk vezetői kizárólag férfiak voltak, most a gyöngyösi üzemünket már nő vezeti, ott a közép- és felsővezetők mintegy fele már nő, míg a szigetszentmiklósi logisztikai központunkban ugyanebben a körben 40 százalék körül van a hölgyek aránya. Továbbra is célunk, hogy a nyitott pozíciók betöltésekor növeljük a nők számát olyan területeken is, mint például a mérnöki vagy értékesítői munkakörök” - mondta el Ivanov Katalin, a Schneider Electric Zrt. HR igazgatója.

 

A társaság nem csak a sokszínűség és az egyenlőség biztosításában jár élen, de folyamatosan komoly erőfeszítéseket tesz a fenntartható működés területén is, illetve azért, hogy a fenntarthatósági szempontok ügyfelei és beszállítói számára is fontosak legyenek. Ennek elismeréseként a Schneider Electric idén sorban már a 11. alkalommal szerepel a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) listáján, ami 61 iparágból 322 vállalkozást tartalmaz. Idén nem ez volt az első komoly elismerése a cégnek, az év elején a Corporate Knights a világ legfenntarthatóbban működő vállalatának választotta a Schneider Electric-et. 

 

„Nálunk a fenntarthatóság nem egy új divathullám, hiszen már 15 éve fejlesztünk termékeket és szolgáltatásokat ennek jegyében. A globális trendekhez alkalmazkodva természetesen nálunk is előtérbe került a digitalizáció, de ez nem a cél, hanem az eszköz, ami segít abban, hogy „zöld” megoldásokat nyújthassunk ügyfeleinknek. Azon túl, hogy partnereinket támogatjuk abban, hogy fenntarthatóbban működjenek, természetesen mi magunk is alkalmazzuk az általunk fejlesztett rendszereket. Emellett idén ezekre az eszközökre is építve egy új programot indítottunk, melynek keretében az ezer legnagyobb beszállítónkat segítjük abban, hogy 2025-ig felével csökkentsék a CO2-kibocsátásukat” - mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungária Zrt. vezérigazgatója. 

Kulcsszavak: Schneider Electric

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09