Lezárult az 1,3 milliárdos tranzakció a Delta Technologiesnál

forrás: Prím Online, 2022. január 4. 19:03

Mai nappal lezárult a 2021. december 17-én kötött adásvételi megállapodáshoz kapcsolódó tranzakció, amelynek keretében a Delta Systems Kft. megvásárolta a Deltagroup Holding Zrt.-nek a Delta Services Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben fennálló, a törzstőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrészét.

A Delta Systems Kft. által az üzletrészért fizetendő vételár 1,293 milliárd forint. Az üzletrész tulajdonjoga a szerződésben meghatározott feltételek teljesülésével, azaz a mai nappal száll át a Delta Systems Kft.-re.

 

"A Delta Services megvásárlásával a Delta Technologies egyrészt értékes szakmai kompetenciákkal bővült mind az irodatechnika, mind a szerviz és üzemeltetés területén, amely hozzájárulnak informatikai projektjeink komplexitásához. Másrészt jelentős blue chip gyártói partner- és ügyfélkört, valamint fejlett call centert akviráltunk, melyet hozzájárulnak az szolgáltatási értékkínálatunk növeléséhez." – mondta el a szerződés kapcsán Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Delta Technologies október 29-én megtartott éves rendes közgyűlésén a részvényesek felkérték az Nyrt. igazgatóságát, hogy jogkörében eljárva a tervezett tranzakcióval kapcsolatos előkészületeket folytassa le, illetve a céltársaság megvásárlása érdekében járjon el. Ezt követően bonyolította le a társaság a tervezett akvizíciót, amelynek keretében további kompetenciák, és gyártói partnerségek kerültek a tőzsdei vállalathoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09