Páratlan funkciókkal és technológiai megoldásokkal érkeznek az új LG TV-k

forrás: Prím Online, 2022. január 6. 19:41

Az LG Electronics (LG) bemutatta eddigi legfejlettebb és legimpozánsabb tévécsaládját, élén a vállalat kivételes 2022-es OLED készülékeivel. Az erőteljes képalkotási technológiák, valamint a még több intelligens funkciót és szolgáltatást kínáló, továbbfejlesztett webOS operációs rendszer révén az LG legújabb modelljei minden eddiginél magasabb szintre emelik a nézői és felhasználói élményt.

 

A technológia

Az LG OLED készülékek – amelyek kilenc éve állnak a globális prémium tévépiac élén, valamint nyolc esztendeje minden évben elhozzák a CES innovációs díját – átformálták a felsőkategóriás televíziók szegmensét és világszerte fogyasztók millióinak első számú választását jelentik. Az OLED tévékben külön-külön be- és kikapcsolható, önálló fénykibocsátásra képes pixelek biztosítják a tökéletes fekete megjelenítését, a hihetetlenül természetes színeket és a végtelen kontrasztot. A külön háttérvilágítás nélküli OLED vékonyabb és könnyebb képernyőt eredményez, mint bármelyik másik kijelzőtechnológia, így eddig nem látott formavilágú, például akár hajlítható vagy feltekerhető tévék létrehozását is lehetővé teszi.

 

Az LG fejlett OLED-paneljével szerelt G2 sorozat készülékei egyedülállóak a maguk nemében. Az OLED fejlődésének következő szintjét jelentő, a G2 és a C2 sorozatban is megtalálható OLED evo technológia ugyanis nagyobb fényerőt biztosít az ultra-realisztikus, elképesztően tiszta és részletgazdag képekhez. A G2 sorozat készülékei az LG új α (Alpha) 9 Gen 5 intelligens processzora, valamint a vállalat Brightness BoosterTM technológiája révén még nagyobb fényerő kibocsátására képesek, a jobb hőelvezetésnek és a továbbfejlesztett algoritmusnak köszönhetően.

 

Az LG 2022-es G2 sorozatában a már meglévő 55, 65 és 77 hüvelyk képátlójú tévékészülékek mellé érkezik egy új, 83 colos modell, valamint itt debütál a világ első 97 hüvelykes OLED televíziója is. Ez a sorozat viseli egyébként a Gallery Design megnevezést is, amelyet a kifinomult, falra simuló formaterve után kapott. Az LG C2 szériája kínálja a legváltozatosabb képernyőméret-választékot, hiszen az ide tartozó modellek 2022-ben már összesen hat méretben lesznek kaphatók. E paletta része a világ első 42 hüvelykes OLED készüléke, amely konzolos és PC-s játékokhoz is ideális, de elérhető még a 48, 55, 65, 65, 77 és 83 hüvelykes változat is. A C sorozat vékonyabb kereteket is kapott, a karcsúbb dizájnhoz így még magával ragadóbb nézői élmény párosul.

 

Gyorsabb és okosabb processzor

Az LG legtöbb új televíziójában megtalálható α 9 Gen 5 processzor mélytanulással skálázza fel a teljesítményt, azzal pedig, hogy az előtérben, illetve a háttérben megjelenő elemeket jobban elkülöníti egymástól, fokozza a tartalmak térérzetét. Az α 9 Gen 5 az LG AI Sound Pro funkciójának képességeit is kibővíti annak érdekében, hogy a nézők számára még élethűbb hangzást biztosítson: a tévék beépített hangszórói virtuális 7.1.2 térhatású hangzás megteremtésére képesek.

 

Frissített felhasználói felület 

Az LG innovatív okostévé-platformjának legújabb verziója valósággal életre kelti a felhasználói élményt, maximális kényelmet és könnyebb tartalomkeresést biztosítva a nézők számára. A webOS 22 külön profilokat képes kezelni, így azt bárki saját igényeire szabhatja. Az egyes profilok alatt a felhasználók gyorsan hozzáférhetnek kedvenc streaming-szolgáltatásaikhoz, az előzmények alapján személyre szabott tartalomajánlásokat, kedvenc sportcsapataik aktuális mérkőzéseiről pedig valós idejű értesítéseket kaphatnak. A profilokba való bejelentkezés történhet a tévé böngészőjéből vagy NFC Magic Tap funkcióval ellátott okostelefonról.

 

Az NFC Magic Tap egyúttal arra is használható, hogy a mobilkészülék képernyőjét egy LG tévére tükrözze. A felhasználók a Room To Room Share funkció segítségével tükrözhetik a tartalmakat egyik tévéről a másikra otthonukban, így a kábeles vagy műholdas adások set-top-box nélkül, wifi-kapcsolaton keresztül is élvezhetők. Szintén idei újdonság az Always Ready funkció, ami a készüléket médiakijelzővé alakítja, amikor nincs használatban. A beállítások menüben könnyen konfigurálható Always Ready az LG Remote távirányító bekapcsológombjának megnyomásával aktiválható, és a képernyőt egy digitális vászonná alakítja át, amelyen műalkotásokat vagy a pontos időt lehet megjeleníteni, illetve zenét lejátszani.

 

A ThinQ AI frissítése mindemellett lehetővé teszi, hogy az LG 2022-es tévéi egy okosotthon központi elemeként, vagyis hubként üzemeljenek. Amellett, hogy hangvezérlést és más ThinQ-alapú eszközökkel való kompatibilitást nyújt a felhasználóknak, a ThinQ AI már támogatja a biztonságosabb és zökkenőmentesebb okosotthon-csatlakozás új ipari szabványát, a Mattert, így az LG készülékei a csatlakoztatott eszközök vezérlőiként működhetnek.

 

 

Kiváló képminőség

A fogyasztók, a technológiai szakértők és a filmipar legnagyobbjai által elismert LG OLED tévék továbbra is magasra teszik a mércét a képminőség terén. Ezt a független teszteket végző Intertek tanúsítványa is igazolja, amely szerint a 2022-es OLED-sorozatokban található panelek színmennyisége és színhűsége is egyaránt 100 százalékos. Az LG OLED tévék egyedülállóan képesek az eredeti forrástartalom színeinek megjelenítésére, és minden szín pontos visszaadására függetlenül attól, hogy a megjelenített képek mennyire világosak vagy sötétek. Az összes 2022-es képernyőt a TÜV Rheinland és az Underwriters Laboratories is villódzásmentesnek, az UL tesztelőcég pedig tükröződésmentesnek minősítette. Az LG OLED paneljei a TÜV Rheinlandtól egy további tanúsítványt is begyűjtöttek alacsony kékfény-kibocsátásuk elismeréseként, de az amerikai székhelyű egészségügyi szabványügyi ügynökség, az Eyesafe alacsony kékfény-kibocsátási követelményeinek is a világon elsőként felelnek meg. Nem csak az alkotók számára egyszerű értékelni a készülékek pontos megjelenítési képességeit, de a felhasználók maguk is a rendezők szemével láthatják a képernyőkön megjelenő alkotásokat, hiszen ezek a tévék 2021-ben elsőként kapcsoltak automatikusan Filmmaker Mode-ra az Amazon Prime Video tartalmainak lejátszásakor.

 

Páratlan játékélmény

Az LG OLED az évek során számos úttörő fejlesztést tudhatott magáénak a gaming funkciókat tekintve: elsőként támogatta az NVIDIA G-SYNC kompatibilitást, a 8K OLED pedig elsőként mutatta meg, milyen a 8K játékélmény az NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú grafikus kártyával. Az 1 milliszekundumos válaszidő, az alacsony bemeneti késleltetés, valamint a több HDMI 2.1 funkciót támogató, akár négy HDMI-port kétséget kizáróan a konzolos és PC-s játékok rajongóinak ideális választásává tette ezeket a tévéket. Az NVIDIA GeForce NOW és a Google Stadia felhőalapú játékplatformok támogatása révén pedig a játékosok már csupán egyetlen kompatibilis kontroller csatlakoztatásával elkezdhetik a szórakozást.

 

A 2022-es év újdonsága, hogy a felhasználók közvetlenül a TV Game Optimizer menüjéből kiválaszthatják a játék-specifikus funkciókat és kijelző-beállításokat, illetve egyszerűen válthatnak is közöttük. A Game Optimizer menü gyors hozzáférést biztosít az új Dark Room Mode-hoz, amely a jobb játékélmény érdekében a kivilágítatlan szoba fényviszonyaihoz igazítja a képernyő fényerejét. A G-SYNC, a FreeSync Premium és a változó képfrissítési frekvencia (VRR) beállításai a Game Optimizerből szintén könnyedén elérhetők. Egy új sportmód is helyet kapott az alapbeállítások közt, ami részletes és még élethűbb játékélményt biztosít a belső nézetes lövöldözős, szerep-, vagy valós idejű stratégiai játékokhoz.

 

LG QNED MINI LED

Az LG az LCD-televíziók terén betöltött vezető szerepét hangsúlyozva 2022-re kibővített QNED tévékínálatot is bemutat. A vállalat saját Quantum Dot NanoCell technológiájára épülő friss termékcsaládja 100 százalékos színtérfogatú, kiemelkedő színvisszaadásra képes. Az LG QNED Mini LED tévéje gazdag, pontos színmegjelenítést nyújt a jelenetek legvilágosabb és legsötétebb területein is, az LG Precision Dimming technológiája révén pedig lenyűgöző kontrasztra képes. A QNED90 sorozattól kezdve az összes modell 100 százalékos színkonzisztencia tanúsítvánnyal bír, így a nézők minden alkalommal ugyanazt a kiváló minőségű képet látják, még különböző betekintési szögek mellett is.

 

Interaktív élmény

2022-ben az LG a televíziók szerepét is újraértelmezi olyan új szolgáltatásokkal, amelyek személyesebb és interaktívabb otthoni élményt kínálnak.

 

A díjnyertes LIVENow alkalmazás online hozzáférést nyújt élő koncertekhez, showműsorokhoz, sportrendezvényekhez és más prémium kategóriás élő eseményekhez, amelyekben a nézők aktívan részt is vehetnek. A platform segítségével ugyanis az LG tévék új, virtuális élmények kapujává válnak, ahol a tulajdonosok a koncerteket a barátok, a család és a világ minden tájáról becsatlakozó rajongók körével együtt élvezhetik.

 

Azok számára, akik úgy szeretnének táncolni, mint kedvenc K-Pop idoljaik, az LG TV elhozta az 1M HomeDance alkalmazást. A K-Pop egyik legnépszerűbb koreográfus-csapatával, a 1MILLION Dance Studióval együttműködésben kifejlesztett platform oktatóanyagok széles választékát kínálja, amikkel a felhasználók tökéletesíthetik táncmozdulataikat. A Camera Mode segítségével nem csak a mozdulatok ellenőrizhetők, de a rajongók a 1MILLION profi koreográfusaival együtt is táncolhatnak, vagy szünetet tartva hátradőlhetnek, és megnézhetik kedvenc táncklipjeiket.

 

Azért, hogy a felhasználók otthon is egészségesebb életmódot folytathassanak, az LG bemutatta első egészségügyi platformját, az LG Fitnesst is. Az alkalmazás a rendszer ajánlásaira építve segít megtalálni az ideális edzéstervet, de magunk is létrehozhatunk ilyet a különböző lehetőségek – például a gyors tempójú HIIT, a teljes testet átmozgató nyújtás vagy az irányított meditáció – közül válogatva, emellett a felületen egyben az aktivitás és a fejlődés is nyomon követhető.

 

Az Independa LG tévékészülékein való megjelenésével az idős családtagok távoli gondozása és független életvitelük támogatása is segítséget kap. Ez a táv-egészségügyi szolgáltatás olyan intuitív felülettel rendelkezik, ami megkönnyíti a felhasználók videocsetes kommunikációját egy gondozóval, valamint könnyű hozzáférést enged a megfelelő szakmai szolgáltatások menüjéhez. A beérkező hívásokról felugró értesítések tájékoztatnak, és további emlékeztetők és személyes figyelmeztetések is beállíthatók. Minden értesítés és riasztás a webOS rendszerbe van integrálva, így azok minden esetben könnyen észrevehetők. Az Independán elérhető szakmai szolgáltatások közé tartozik többek között a Dentulu (online fogászati konzultáció), a Capital Rx (kedvezményes gyógyszertári platform), a Coverdell (fogászati biztosítási ellátások), a WebMD (orvosi minőségű oktatóvideók) és a Sprio100 (fitneszprogramok idősek számára).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15