Környezettudatos fejlesztések a Samsung háztartási gépeinél 2022-ben

forrás: Prím Online, 2022. január 9. 10:10

A Samsung idei fenntarthatósági kezdeményezései hozzájárulnak a háztartási berendezések környezettudatos fejlesztéséhez. A vállalat a környezeti terhelést csökkentő termékekkel és a mindennapokban igénybe vehető szolgáltatásokkal is fellép a fenntarthatósági problémák ellen.

„A CES 2022 kiállításon bemutattuk, hogyan szeretnénk hozzájárulni az egész világot érintő, környezetvédelmi és fenntarthatósági kihívások elleni harchoz – mondta el Hyesoon Yang, a Samsung Digitális berendezések üzletágának alelnöke és a felhasználói élményért felelős csapatának vezetője. – Együttműködéseken keresztül hozzájárulunk a mikroműanyag-szennyezés csökkentéséhez, támogatjuk a felhasználókat az energiafogyasztásuk csökkentésében, újrahasznosított anyagok használatával csökkentjük a hulladéktermelést és egyre több termék esetében átállunk a környezettudatos csomagolások alkalmazására, valamint folyamatosan keressük a további módjait annak, hogyan tehetnénk még többet a bolygónkért és a fenntarthatóbb jövőért.”

 

Technológia a környezetszennyezés ellen

A Samsung 2022-től az amerikai ruházati márkával, a Patagoniával is együttműködik. A CES 2022 kiállításon bejelentett kezdeményezés célja a mikroműanyagok használatának és az óceáni ökoszisztémára gyakorolt hatásának csökkentése. A Patagonia vállalati vízióért felelős igazgatója, Vincent Stanley a bejelentésen elmondta: „Az együttműködés nagyszerű példa arra, hogyan segíthetnek a vállalatok a klímaváltozás megállításában és a természet egyensúlyának helyreállításában.”

 

A Patagonia elkötelezett az innovatív alapanyagok használata mellett, amelyekkel csökkentheti a környezeti terhelést. A ruházati vállalat a jövőben a Samsungot is segíti majd terméktesztelésben, kutatási eredményekkel és az Ocean Wise nevű civilszervezettel való együttműködés elindításával. A Samsung az elmúlt években folyamatosan fejlesztett olyan megoldásokat, amelyek ellensúlyozhatják a mikroműanyagok negatív hatásait.

 

A Samsung Bespoke Víztisztítója*  nemrégiben elnyerte az NSF International minősítését, a 0,5 és 1 mikrométeres részecskék, mint például a mikroműanyagok kiszűréséért. A Samsung ezzel az elsők között kapta meg a hitelesítést a víztisztító gépére.    

 

Hatékonyabb energiatakarékosság és környezettudatosabb energiafelhasználás 

A hatékonyabb energiafelhasználás és a fenntartható életmódra való áttérés érdekében a Samsung a Q CELLS-szel együtt létrehozta a SmartThings Energy új, Nulla energiaigényű otthonok integrációja**  funkciót. Ez a megoldás napelemekből és energiatároló rendszerekből származó adatokkal segíti a felhasználókat a saját háztartásuk energiahatékonyságának növelésében.

 

 

 

A SmartThings Energy figyeli a fogyasztók csatlakoztatott eszközeinek energiafelhasználását, és a használati szokásaik alapján energiatakarékossági módszereket javasol. Az egyesült államokbeli Wattbuy és az angol Uswitch vállalatokkal együttműködve a SmartThings Energy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy áttérjenek a lakóhelyük legköltséghatékonyabb energiaszolgáltatójára.

 

Az újrahasznosított műanyagok alkalmazása a következő szintre lép

A Samsung növeli a háztartási készülékeiben felhasznált újrahasznosított műanyagok mennyiségét, és kiterjeszti az újrahasznosított műanyag felhasználását a készülékek belső alkatrészeiről a külső elemekre is.

 

A vállalat az újrahasznosított műanyagok felhasználására vonatkozó célját a 2021-es 5 százalékról 2024-ig*** 30 százalékra növeli a háztartási készülékeiben. Ez a 2021-es 25 000 tonnáról 158 000 tonnára nő 2024-ig. 

 

A Samsung egy új típusú, újrahasznosított polipropilén anyagot is kifejlesztett mosógépeihez. Az elviteles dobozokhoz és az arcmaszkok zsinórjaihoz hasonló tárgyakból származó eldobott polipropilén és polietilén felhasználásával a vállalat új típusú újrahasznosított gyantát hozott létre, amely jobban ellenáll a külső behatásoknak.

 

Fenntarthatóbb csomagolás

A Samsung kiterjeszti az ökocsomagolás használatát, így több terméknél lesz elérhető, beleértve a háztartási készülékeket, így a porszívókat, a mikrohullámú sütőket és a légtisztítókat is. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy újrahasznosítsák azokat a dobozokat, amelyekbe a termékeket csomagolták.

 

Az ökocsomagolás kiterjesztését először 2021-ben vezették be Koreában, 2022-ben pedig világszerte egyre több termék kerül majd környezettudatos csomagolásba.

 

__________________

*  A Bespoke Víztisztító Magyarországon nem elérhető.

**  Az elérehtőség országtól függően eltérő lehet. Elsőként az Egyesült Királyságban érhető el 2022 első felében, majd a második félévben Németországban, 2023-ban pedig az USA-ban.

***  A felhasznált alkatrészek tömegének százalékában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15