Épületautomatizálás egyszerűen

forrás: Prím Online, 2022. január 14. 16:53

Új képességekkel bővült a Siemens Gamma épületautomatizálási termékcsalád. Az új kezelőfelületnek köszönhetően még egyszerűbben lehet kapcsolatot létesíteni kapcsolók, érzékelők, szenzorok és elektromos berendezések közt, lehetővé téve olyan automatizációs folyamatokat, mint például ablaknyitáskor a fűtés automatikus leállítása. Az egységek az ipari sztenderdnek számító KNX (Konnex) épületautomatizálási szabványt használják, így beilleszthetők már meglévő rendszerekbe is. Széles felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek: lakóépületektől kezdve irodaépületeken át egészen ipari csarnokokig megállják a helyüket, és akár nyolc eszköz vezérlését is el tudják látni.

A termékcsalád tagjai a lámpák kapcsolásán és fényerőszabályozásán vagy a redőnyök vezérlésén kívül olyan kifinomult feladatokat egyaránt el tudnak látni, mint a színesfény-vezérlés vagy az impulzusszámlálás, melynek során az érzékelt jeleket paranccsá alakítják. Utóbbi képességük lehetővé teszi például olyan beléptető megoldás megvalósítását is, amely érzékeli a helyiségben tartózkodó személyek aktuális számát.

 

 

Az újgenerációs bemeneti modulokat kiemeli versenytársai közül az új, intuitív kezelőfelület. Ennek membrános billentyűzete és LED-es állapotjelzője lehetővé teszi a Gamma termékcsalád többi eszközén már megismert közvetlen működtetést, így az üzembe helyezés során ki lehet próbálni az automatizálási parancsokat anélkül, hogy kapcsolókat, nyomógombokat vagy érintkezőket csatlakoztatnánk a modulhoz. A gyorscsatlakozós kábelrögzítésnek köszönhetően pedig szerszámok nélkül köthetjük hozzá a rendszer többi elemét.

 

A hazánkban januártól elérhető új N 262 és N 263 bináris bemeneti modulok rendelhetők potenciálmentes (feszültségmentes kontaktusok számára) és feszültséggel terhelt változatban, 4 MU (4 bemenet) és 8 MU (8 bemenet) szélességben is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09