Új többségi tulajdonos kezében az RTL Group

Tóth Kristóf, 2001. február 5. 23:13
Az európai médiaórás, a Bertelsmann AG hétfőn bejelentette, hogy többségi tulajdont szerzett az RTL-csoportban, hiszen újabb 30 százalékát vásárolta meg az RTL részvényeinek. A 4,2 milliárd eurós (3,95 milliárd dollár) ügylet során a Bertelsmann AG átvette a Groupe Bruxelles Lambert S. A. tulajdonában lévő RTL-részvényeket.
Az RTL-csoport televíziós, filmes és internetes produkciós cégekből áll. A csoport kiterjedt kapcsolatokkal, kiépített hálózatokkal rendelkezik mind televíziós, mind rádiós körökben, de a filmgyártás is fontos része a vállalkozásnak.

Az RTL az interneten sokkal szerényebb lehetőségekkel rendelkezik, mert a világhálón való terjeszkedés nem tartozik a cég fő profiljai közé - írta az InternetNews. Ugyanakkor így is elmondható, hogy a vállalkozás webes befektetései is az élvonalba tartoznak, hiszen az RTL World hamarosan Európa leglátogatottabb portálja lesz. A csoport internetes vállalkozásának kulcskikötői az RTL.de, az RTL.Dating.de, a Formel-1.de, a GZSZ.de és az RTL-mail.de címeken érhetőek el.

A tranzakció után az RTL Group tortája a következőképpen néz ki: a legnagyobb tortaszeletet a maga 67 százalékos részesedésével a Bertelsmann birtokolja. Őt követi a Pearson 22 százalékos részesedéssel. A fennmaradó 11 százalék a piac rendelkezésére áll, szabadon lehet vele kereskedni.

Az RTL-csoport 22 televíziós csatornát és 18 rádióállomást üzemeltet Európa 11 országában. Az RTL szerint a földrészen ők a vezetők a sportesemények közvetítését tekintve.

Kulcsszavak: Bertelsmann RTL +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05