Száz laptopot gyűjtenek össze rászorulóknak

forrás: Prím Online, 2022. február 1. 09:50

Egy rendkívüli együttműködés keretében három hazai, konkurens cég fogott össze, hogy segítsenek a rászorulóknak. A támogatás mellett kiemelt céljuk felhívni a figyelmet arra, hogy a laptopok és műszaki cikkek felújításával milyen nagy mértékben hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz. A Mátrix Közhasznú Alapítvány segítségével a notebook-alkatresz.hu, a Laptophardware.hu és a Laptopszaki.hu száz működőképes laptopot szeretne összegyűjteni.

Ebben az esetben is igaz, hogy ami az egyik embernek már szemét – de legalábbis felesleges használati tárgy –, az a másiknak még nagyon is értékes eszköz lehet. Ez a gondolat hívta életre a kezdeményezést, amely során a konkurens cégek célja, hogy együttműködjenek nem is egy, hanem több jó ügy érdekében. „Számunkra fontos a segítség mellett, hogy mindenki jól járjon, mindig a win-win helyzeteket keressük, ez pedig egy igazán jó lehetőség most erre. Az adományozók úgy adhatják oda azokat a gépeket, amikre már nincs szükségük, hogy másokat segítenek vele, mi pedig új életet adunk nekik és eljuttathatjuk olyan embereknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy laptopot vásároljanak” – hívta fel a figyelmet Malatidesz Zsolt, a Laptopszaki.hu ügyvezető igazgatója.  

 

 

A fenntarthatóság fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, azonban sokszor nehezen vesszük észre, hogy melyek azok a lépések, amiket a mindennapokban megtehetnénk a környezetünkért. A Laptophardware.hu évek óta arra törekszik, hogy megmutassa ügyfeleinek, hogy a felújított laptopok legalább olyan jók lehetnek, mint az újak, ráadásul sokkal inkább kímélik a pénztárcánkat, arról nem is beszélve, hogy jelen kezdeményezésnek hála mások életét is egyszerűbbé tehetjük a segítségükkel. „Egyre több ember szokott arról nyilatkozni, hogy fontos számára, hogy környezettudatos döntéseket hozzon, azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mi, az, amit megtehet egyéni szinten. Az, ha számunkra már feleslegessé vált műszaki cikkeket, jelen esetben laptopokat újíttatunk fel és adományozunk el, az egyik legjobb módja lehet, hogy egy jó ügyért tegyünk, miközben fenntarthatóan cselekszünk” – hangsúlyozta Krajnyák Tamás, a Laptophardware.hu operatív vezetője. 

 

Akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben, nincs más dolguk, mint eljuttatni feleslegessé vált laptopjukat a három cég valamelyikének üzletébe. „A közös kezdeményezésre eljuttatott laptopokat felújítjuk, így új életet adunk nekik, majd a Mátrix Közhasznú Alapítvány segítségével eljuttatjuk ezeket hátrányos helyzetben lévő embernek, akik előre meghatározott pályázati szempontok alapján lesznek kiválasztva” – tette hozzá Héger Csaba, a notebook-alkatresz.hu ügyvezetője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05