Maas-Rajna eurorégió - internetes vetélkedő fiataloknak

MTI Sajtóadatbank, 2001. február 7. 12:36
Három nyugat-európai ország közös határmenti eurorégiója internetes kulturális vetélkedőt rendez a három ország tanuló ifjúságának.
A Maas-Rajna eurorégió három ország - Belgium, Hollandia és Németország - határainak találkozásánál fekvő térségeket egyesít. Az eurorégió négy együttműködő egyeteme - a liege-i és a maastrichti egyetem, az aacheni műegyetem és a diepenbeeki egyetemi központ - rendezi a vetélkedőt, amelynek tárgya: ki tud többet az eurorégió kultúrájáról, idegenforgalmi nevezetességeiről, egyetemeiről, nyelveiről. A vetélkedőt 15 és 20 év közti fiataloknak hirdették meg, akik kétfős csapatokban vehetnek részt. A vetélkedő február 22-ről 23-ra virradó éjjel lesz 20 órától 2 óráig az interneten. A kérdések nemcsak a Maas-Rajna eurorégióra vonatkoznak, hanem általában az európai integrációra s mivel 2001 a nyelvek éve az EU-ban, a kérdések témájuk szerint franciául, németül, hollandul, tehát az eurorégió három nyelvén vagy éppen angolul lesznek feltéve. A világhálón szívesen barangoló fiatalok minden versenykérdésre megtalálhatják a választ a térség különböző honlapjain.

Az immár második alkalommal megrendezett internetes kulturális vetélkedő legsikeresebb párosai utazásokat, számítógépes programokat, játékokat, könyveket nyernek. Az első, tavalyi vetélkedőre alig 50 páros nevezett be, a mostani másodikra már több mint száz. a verseny színhelye http://newmer.luc.ac.be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05