Bemutatkozott a jövő a Schneider Electric innovációs központjában

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 14:07

A legmodernebb energiamenedzsment és épületautomatizálási megoldásokat mutatja be egy új létesítmény Szigetszentmiklóson. Az Innovation HUB névre hallgató központ a Schneider Electric szigetszenmiklósi logisztikai bázisán kapott helyet, és a jövőben a szemléletformálásban és az oktatásban is fontos szerepet játszik majd. Első látogatója Franciaország magyarországi nagykövete, Pascale Andréani volt.

A Schneider Electric legújabb innovációs hub-jában többek között az energiamenedzsmentet, az épületautomatizációt, a termelőberendezések felügyeletét támogató, a csúcstechnológiát képviselő megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A vállalat élenjár a fenntarthatósági törekvéseket segítő rendszerek és termékek fejlesztésében, amelyeket saját maga is alkalmaz. Világszerte már több okosgyára működik a Schneider Electricnek, amelyek a hatékonyság növelése mellett jelentős csökkenést értek el mind a felhasznált energia mennyiségében, mind a károsanyag-kibocsátásban. Magyarországhoz legközelebb a bulgáriai Plovdivban található ilyen létesítmény, ahol már a folyamatok mintegy kétharmadát teljes mértékben automatizálták. 

 

A szigetszentmiklósi logisztikai- és elosztóközpontban 25.000 négyzetméteren a cég több mint 280 munkatársa végez logisztikai és gyártási tevékenységet. Naponta átlagosan 17.000 megrendelést teljesítenek, ami közel 130 tonnának felel meg. 

 

 

„A logisztikai központ 21 országot lát el termékeinkkel, stratégiai szerepet játszik logisztikai hálózatunkban, a Schneider Electric elosztóközpontjai között is kiemelt szerepe van, nem csak Európában de világviszonylatban is. A szigetszentmiklósi bázis három éve csatlakozott a Schneider Electric saját Okos Elosztási Központ programjához. Ez tette lehetővé, hogy az elmúlt években többek között informatikai fejlesztéseket, okos megoldásokat vezessünk be, eredményesen használjuk saját termékeinket és megoldásainkat, melyek segítségével maximális hatékonyságot tudunk elérni optimális költségek mellett” – tette hozzá Christos Vardakostas, a Schneider Electric kelet-európai logisztikai térségért felelős igazgatója.

 

A CEELogban található Innovation HUB-ot a jövőben folyamatosan fejlesztik majd, így a jövőben átfogó képet nyújt a villamos energia világában zajló digitális átalakulásról, az ügyfeleknek és partnereknek kínált energetikai csúcstermékekről, valamint az Energia 4.0 koncepcióról. A létesítmény amellett, hogy látogatóközpontként szemléletformáló szerepet is betölt, az elképzelések szerint oktatási funkciót is kap majd, saját munkatársak és külsősök képzése is szerepel a tervek között. 

 

„A világ vezető szemléletformáló vállalataként komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a hatékony és fenntartható működést egyaránt támogató innovációkkal segítsük ügyfeleinket, illetve az ő szolgáltatásaikat használó milliókat. Azért vagyunk biztosak abban, hogy a megoldásaink valóban segítenek ezen célok elérésében, mert mi is használjuk őket nap mint nap. A saját rendszereinket alkalmazva például az indonéziai Bantamban található intelligens gyárunk egy év alatt 44 százalékkal csökkentette a gépek állásidejét. A franciaországi Vaudreil városában található Schneider Electric Smart Factory pedig 10 százalékos csökkenést ért el az energiafogyasztásban, miközben 25 százalékkal javult működési hatékonysága. Ezek a példák is jól érzékeltetik, hogy mennyit számítanak az innovatív digitális megoldások napjainkban és nagy öröm számomra, hogy a legizgalmasabb újdonságokkal most már itthon is megismerkedhetnek az érdeklődők” – mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója. 

 

„A francia-magyar gazdasági kapcsolatok erősek. A kétoldalú kereskedelmi forgalom a világjárványt jól viselte, 7,9 százalékkal nőtt, és 8,7 milliárd eurót tett ki. A közvetlen befektetéseket illetően Franciaország a 4. legnagyobb befektető az országban, ami mintegy 5 milliárd eurót tesz ki, a többi között az olyan produktív francia csoportoknak köszönhetően, mint a Schneider Electric” – jelezte Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05