A BioTechUSA vezetői lettek „Az Év Üzletemberi”

forrás: Prím Online, 2022. március 2. 12:27

Lévai Bálint és Lévai Balázs, a BioTechUSA vezetői kapták a fődíjat az EY Az Év Üzletembere program gáláján, így ők képviselik hazánkat a verseny globális döntőjében. A díj másik két nyertese Szatmári Zoltán, a Szatmári Kft. vezére, valamint Majoros Béla és Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. alapítója és ügyvezetője. A független bírálóbizottság döntésének értelmében Szatmári Zoltán érdemelte ki a Vállalkozói szellemiségért különdíjat is, amit 2019-ben, Demján Sándor emlékére hozott létre az EY.

A Magyarországon már másfél évtizede működő program olyan üzletembereket ismer el, akiknek sikerei jelentős gazdasági és társadalmi változásokat mozdítanak elő. A zsűri a fődíj mellett öt különdíjjal értékelte a vállalati szektor legfontosabb fejlődési területein kiemelkedő teljesítményt felmutató cégtulajdonosokat is.

 

„Idén is példamutató vállalkozókat díjazott a bizottság, akik az elmúlt időszak nehézségei ellenére is kimagasló pénzügyi eredményeket értek el és elismerésre méltó munkát végeznek a környezetvédelem, a közösségek megsegítése vagy akár az egészséges életmód népszerűsítésének területén” – hangsúlyozta az ünnepélyes eseményen Rencz Botond, az EY nemzetközi vezetője. „Külön öröm számomra, hogy a győztesekkel tovább bővül az EY Az Év Üzletembere Klub, ahol rendszeresen találkozunk és cserélünk tapasztalatot egymással kritikusan fontos kérdésekben. Ennek célja, hogy együtt, közvetlen pozitív hatást gyakoroljunk a hazai gazdaság fejlődésére és a társadalomra. Gratulálok minden díjazottnak!”

 

Családi kötelékek

A beérkezett pályázatok közül három nyertest választott ki a független bírálóbizottság, közülük került ki az az üzletember, aki Monacóban képviselheti Magyarországot a World Entrepreneur of the Year globális döntőjében. A fődíjas testvérpár, Lévai Bálint és Lévai Balázs Európa egyik vezető étrend-kiegészítő márkájává emelték a BioTech USA-t. Karrierjüket a családi vállalatnál termékek címkézésével kezdték, idővel pedig nagyratörő tervekkel vették át szüleiktől a kizárólagos magyar tulajdonban lévő céget. A 2014-es generációváltás sikeres levezénylése után látványos terjeszkedésbe kezdtek. Vezetésük alatt a BioTech egy 57 milliárd forint árbevétellel rendelkező nagyvállalattá nőtte ki magát.

 

A nyertesek között szerepel Majoros Béla és Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. alapítója és ügyvezetője, valamint Szatmári Zoltán a Szatmári Kft. vezetője.

 

A Csaba Metál Zrt. 1993-ban elindított elődje egy kis műhely volt csupán, ahol kezdetben kétkezi munkával folyt a gyártás. Az alapító Majoros Béla és fia, Majoros Csaba irányításával a békéscsabai cég ma már kínai, indiai, német, francia, olasz, spanyol és osztrák vállalatokkal verseng a nemzetközi piacon és több mint 1200 főt foglalkoztat. A náluk készülő alkatrészek megtalálhatók többek között az Audi, a BMW, a Ford, a Jaguár, a Mercedes vagy a Porsche különböző modelljeiben is.

 

Szatmári Zoltán a rendszerváltást követően, feleségével 1990-ben kezdett vállalkozásba, egyetlen kis bolttal, Jászberényben. Ma elsősorban piacvezető épületgépészeti szakáruházi hálózatáról ismert, miközben a magyar malomipar meghatározó szereplőjévé is vált. A cég mára 40 áruházzal rendelkezik az ország számos pontján és malmai, agráripari egységeik is behálózzák a vidéket. A folyamatos bővülés létszámnövekedést is jelentett, így jelenleg több mint 1 200 munkavállaló erősíti a Jászberényből indult cég csapatát.

 

Szatmári Zoltán a vállalkozói szellemiségért járó különdíjat is elnyerte. Az elismerést 2019-ben, Demján Sándor emlékére hozta létre az EY. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy Szatmári Zoltán számos nagy kockázatot rejtő ágazatban aktív, kreatív és bátor. Eredményei bizonyítják, hogy terveit képes sikerre vinni. Munkája mellett fontos szerepet tölt be a helyi közösségek életében is, folyamatosan segíti a várost és mérhetően pozitív hatást gyakorol a társadalomra. 

 

 

Különdíjak: középpontban az értékteremtés és az innováció  

Az Életminőség fejlesztése különdíjat Katona Zoltán, a’’KATKER 2005’’ Kft. alapítója kapta. Az 1997-ben indított vállalat Magyarországon vezető pozíciót tölt be a kültéri fitnesz parkok piacán. Közterületeken közel 1000, míg a közéleti és privát megrendelők részére további 200 szabadtéri sportparkot és futókört telepített már a vállalat. A társaság tevékenyégének hatására a szabadtéri fitnesz egyre több ember számára elérhető díjmentesen. Jelentősen hozzájárul az egészségmegőrzéshez és a mindennapos testmozgás népszerűsítéséhez.

 

A Közös értékteremtés különdíjjal Pidl Istvánt, a PI-ER Technical Kft. ügyvezetőjét tüntették ki. Az 1995-ben indult kis textilipari cég ma már előre programozott tervek alapján termel magyar, ukrán, szerb, illetve román telephelyeken, mintegy 650 fő bevonásával. Kiemelkedő minőségű termékeik megrendelői között számos ismert nemzetközi márka mellett ott van például a Magyar Honvédség is. Gyártási folyamataik során gyakran alkalmaznak innovatív megoldásokat az ágazatban, ennek eredménye, hogy mára az egyik vezető private label (saját márkás) beszállítóvá váltak a hazai mentőmellény piacon.

 

A Digitális megoldások különdíjat Perényi András, a Webshippy vezérigazgatója nyerte el. A 2016-ban, klasszikus startupként indult vállalkozás olyan innovációkat teremtett meg a hazai e-logisztikai szektorban, amelyek nem csak Magyarországon, de a régióban is egyedülállóak, ezáltal stabilan első helyet szerzett magának az iparágban. A társaság csaknem 200 főt foglalkoztat. Összehangolt stratégiai tervezésnek köszönhető, hogy a pénzügyi eredmények folyamatos erősödése mellett újabb területek meghódítása is napirenden van.

 

Az Újgenerációs gyártástechnológiák különdíjat Szabó Imre, a Bold Agro Kft. ügyvezetője kapta. Az alapító valódi első generációs vállalkozóként 30 év alatt építette fel a családi cégcsoportot, amely a hajdúsági Derecskét feltette Európa legsikeresebb agrárvállalkozásainak térképére. Kezdetektől fogva fontos alapelv számára, hogy a mezőgazdaságot a természet kizsigerelése nélkül is lehet hatékonyan és fenntartható módon művelni. A társaság ma már évente 110 ezer élő sertést értékesít és 5000 tonna almát állít elő ezen elvek mentén.

 

Független bírálóbizottság döntött a díjak sorsáról

A korábbi évekhez hasonlóan a beérkező pályázatokat elismert üzletemberekből álló független bírálóbizottság értékelte. A zsűri tagjai: Bock József, a Bock cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa, a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) alelnöke, a Kodolányi János Egyetem vezérigazgatója, Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója, Varga Mihály, a KÉSZ Holding Zrt. alapítója, a felügyelőbizottság elnöke, valamint Wáberer György, a High-Yield Zrt. elnöke.

 

Az EY Az Év Üzletembere Díj főszponzora az LGT Group.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15