Forradalmi gyorstöltési technológiákat mutatott be az OPPO

forrás: Prím Online, 2022. március 2. 21:04

A Barcelonában megrendezett Mobile World Congress 2022 szakkiállításon az OPPO bemutatta a 150 W-os SUPERVOOC with Battery Health Engine és a 240 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológiákat.

Az OPPO által fejlesztett Battery Health Engine (BHE) rendkívül gyors töltést tesz lehetővé, miközben az akkumulátor hosszú ideig képes megőrizni eredeti kapacitását. A megoldás integrálásával a 150 W-os SUPERVOOC ultragyors töltőrendszerbe az akkumulátorok akár 1600 töltési ciklus után is megtarthatják eredeti kapacitásuk 80%-át, ami az iparágban leginkább jellemző érték nagyjából duplája. A 240 W-os SUPERVOOC gyorstöltéssel egy 4500 mAh-s akkumulátor 1%-ról 100%-ra történő feltöltése körülbelül 9 percet vesz igénybe, ami technológiai áttörést jelenti a mobiltelefon iparban, és a biztonságos és hatékony gyorstöltés új korszakát nyitja meg.

 

 

"A töltési technológiák gyors fejlődésével a felhasználói igények is egyre gyorsabban változnak. Az OPPO a VOOC gyorstöltés 2014-es bemutatása óta vezető szerepet tölt be a gyorstöltési technológiák fejlesztésének területén, és tovább feszegeti a nagy teljesítményű gyorstöltési technológiák korlátait. Az OPPO nem csak a töltési idő lerövidítését, hanem a teljes töltési ökoszisztéma fejlesztését tekinti célnak, így olyan területeken is előrelépést kíván elérni, mint például az akkumulátorok élettartamának meghosszabbítása" – mondta Jeff Zhang, az OPPO vezető töltéstechnológiai kutatója.

 

A 125 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológiából továbbfejlesztett 150 W SUPERVOOC with Battery Health Engine két töltőszivattyús, közvetlen töltési technológiát használ, amely akár 20 V/7,5 A töltést is támogat.

 

A 150 W-os SUPERVOOC with BHE egy 4500 mAh-s akkumulátort 5 perc alatt 1%-ról 50%-ra, 100%-ra pedig 15 perc alatt tölt fel.*

 

A 150 W-os SUPERVOOC with BHE adapterében gallium-nitridet (GaN) alkalmaztak, hogy az egység mérete közel azonos legyen az előző generációs, 65 W-os SUPERVOOC adapter méretével, amely 58 x 57 x 30 mm-es és körülbelül 172 g tömegű.

 

 A teljesítménysűrűség 1,51W/cm3, ez jóval magasabb az iparági átlagnál.**

 

A 150 W-os SUPERVOOC gyorstöltőben megtalálható Battery Health Engine egy testreszabott akkumulátorkezelő chip, amely két kulcsfontosságú technológiát tartalmaz. A Smart Battery Health Algorithm és a Battery Healing Technology a hardver és a szoftver optimalizálásával növelik az akkumulátor teljesítményét és biztonságosabbá teszik az üzemeltetését. A Smart Battery Health Algorithm intelligens algoritmus az akkumulátorban található elektródák aktuális állapotának megfelelően valós időben szabályozza a töltőáram erősségét, ami biztosítja az elérthető leggyorsabb töltési sebességet, és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. A Battery Healing Technology az elektrolit összetétel szabályozásával segíti csökkenteni az akkumulátor pozitív és negatív elektródáinak kopását, ezáltal javítja az akkumulátor teljesítményét és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

 

Az okostelefon-iparban az akkumulátor élettartam mértéke a töltési ciklusok száma. A legtöbb piacon lévő telefon 800 töltési ciklus után kb. 80%-ot képes megőrizni az eredeti kapacitásából. Az OPPO új technológiáival 1600 ciklus alatt csökken ennyit az akkumulátorok kapacitása. 

 

A 150 W-os SUPERVOOC with BHE az idei év második negyedévében debütál egy OnePlus okostelefonon, valamint a jövőben a legtöbb közép- és csúcskategóriás OPPO és OnePlus telefonban is megtalálható lesz.

 

240 W SUPERVOOC: a nagy teljesítményű gyorstöltés következő állomása

A 240 W-os SUPERVOOC az OPPO válasza a nagy hatékonyságú töltési megoldások iránti növekvő keresletre. Ez az új technológia körülbelül 9 perc alatt képes 100%-ra feltölteni egy 4500 mAh-s akkumulátort.  A 240 W-os SUPERVOOC öt biztonsági elemet, valamint egy speciálisan testreszabott intelligens vezérlőchipet alkalmaz, amely szabályozza a feszültséget, az áramerősséget és a hőmérsékletet a biztonságos töltési megoldás érdekében. 

 

________________________

* Az OPPO Lab adatai. Tesztkörnyezet: tétlen és repülőgép üzemmódban. A tényleges töltési idő a környezettől vagy az egyes eszközöktől függően változhat.

** Az OPPO laborokban gyűjtött adatok. A tényleges méret és súly a gyártási folyamattól és a mérési módszertől függően változhat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05