A MÁV-START automatáiból már BKK bérletek és időszakos jegyek is kaphatók

forrás: Prím Online, 2022. március 6. 15:57

Már a MÁV-START automatáiból is megvásárolhatók a havi Budapest-bérletek, a 24 és a 72 órás, valamint a heti Budapest jegyek.

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval áll az utasok rendelkezésére. A vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó MÁV app és az ELVIRA 2020 decembere óta átjárhatók, megtörtént a korábbi, esetenként duplikált felhasználói fiókok összevonása, egyetlen regisztráció mindkét felülethez alkalmas. Ezen közös regisztrációk száma már átlépte a jelentős, 1 milliós mérföldkövet. 2021-ben megkezdődött a rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, így az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti közlekedésről. 

 

 

A budapesti díjtermékek értékesítése nagy előrelépés a fővárosba vonattal érkező utasok kiszolgálása szempontjából. Várhatóan 2022 nyarára az összes budapesti, valamint elővárosi állomáson és megállóhelyen – a folyamatos telepítésnek köszönhetően – 375 új automata fogja biztosítani az utasok gyors, kényelmes jegyvásárlását. A MÁV-START 135 készüléket már ki is helyezett a székesfehérvári, az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon és több megyeszékhelyen is. Az elővárosi utasok ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően bárhol egyszerre meg tudják venni a vasúti, a Volánbusz, a HÉV és mostantól már a budapesti bérletüket is. A fejlesztésnek köszönhetően, olyan megállóhelyeken is lehetőség lesz a BKK jegyek és bérletek megvásárlására, ahol korábban nem volt személypénztár, így ezen jegytípusok sem voltak megvásárolhatóak.

 

2021. június 30. óta minden automatán a MÁV-START által használt jegyértékesítési rendszer fut, amit a MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett rendszer jegykiadó automata IT háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki. A MÁV-START automatákból értékesített jegyek száma folyamatos növekedési tendenciát mutat, ami az újonnan üzembe helyezett berendezések számának növekedésével várhatóan felgyorsul. Tavaly már a jegyek közel 12 százalékát vették az utasok jegykiadó automatákból.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05