Az Oracle leegyszerűsíti az adatkezelést

forrás: Prím Online, 2022. március 19. 17:46

Az Oracle bejelentette a Multiple-VM Autonomous Database elérhetőségét az Oracle Exadata Cloud@Customer rendszeren. A Multiple-VM Autonomous Database lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy nagy rendelkezésre állású és biztonságosan külön kezelt autonóm adatbázis-példányokat hozzanak létre és futtassanak olyan Exadata Cloud@Customer rendszereken, amelyeken nem autonóm Oracle-adatbázisok is futnak. 

Az infrastruktúra jobb kihasználása révén ez csökkenti az ügyfelek költségeit, és megkönnyíti az Autonomous Database bevezetését. A Multiple-VM Autonomous Database funkció a meglévő Exadata Cloud@Customer ügyfelek számára ingyenesen elérhető egy „over-the-air” frissítésen keresztül. 

 

A Multiple-VM Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer segítségével a szervezetek teljes mértékben elkülöníthető autonóm adatbázis-környezeteket hozhatnak létre a fejlesztői tesztelés, a staging és az éles rendszerek számára, amelyek különböző hozzáférési szabályokat, kvótákat és rendelkezésre állási szabályzást alkalmaznak a szervezet követelményeinek teljesítése érdekében. Az alkalmazásfejlesztők azonnal hozzáférhetnek egy önkiszolgáló adatbázis alkalmazás fejlesztési platformhoz, amely kulcsfontosságú képességeket biztosít, miközben minden modern adattípust, munkaterhelést és fejlesztési stílust támogat. Emellett a Multiple-VM Autonomous Database segít a fejlesztők termelékenységének javításában azáltal, hogy egy olyan privát adatbázis as-a-service környezetet hoz létre automatikus hangolási, skálázási és menedzsment képességekkel, amely csökkenti az adatvezérelt alkalmazások fejlesztéséhez szükséges időt és erőfeszítéseket.

 

„Az a cél, hogy drámaian leegyszerűsítsük az adatkezelést minden adatvezérelt alkalmazás számára, függetlenül a komplexitástól, a nagyságrendtől, a kritikusságtól vagy az érzékenységtől" – mondta Juan Loaiza, az Oracle Mission Critical Database Technologies ügyvezető alelnöke. „Azáltal, hogy az Autonomous Database ugyanazon az Exadata Cloud@Customer infrastruktúrán fut, mint a nem autonóm adatbázisok, az ügyfelek könnyen telepíthetnek új autonóm adatbázisokat, és a meglévő adatbázisokat frissíthetik Autonomous Database-re, amikor készen állnak rá." 

 

„Az Exadata Cloud@Customer VM-eken futó autonóm adatbázis nagy nyereség a fejlesztők számára" – mondta Holger Mueller, a Constellation Research vezető elemzője és alelnöke. „VM-klasztereket alakíthatnak ki önkiszolgáló fejlesztői teszt-, staging- és termelési környezetekhez, megfelelő SLA-kkal, kvóta, teljesítmény és hozzáférési jellemzőkkel. Ez a képesség sokkal gyorsabb haladást tesz lehetővé a fejlesztők számára az automatikus rendelkezésre bocsátással, automatikus hangolással és automatikus patch-eléssel, valamint azzal, hogy az Autonomous Database minden modern adattípust, munkaterhelést és fejlesztési stílust együttesen, konvergensen támogat."

 

„Az Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer már legalább két generációval megelőzte az AWS, a Google és az Azure hibrid felhőajánlatait" – mondta Ron Westfall, a Futurum vezető elemzője és kutatási igazgatója. „Most azzal a képességgel, hogy egyetlen Exadata Cloud@Customer-en több ezer autonóm adatbázist futtathatunk VM-ekben, a szervezetek kihasználhatják az automatikus finom önskálázást, így mindig csak az aktuális tényleges CPU-igényért fizetnek, ahelyett, hogy állandó összeget fizetnének a CPU csúcshasználatért, mint szinte minden más hibrid felhőben a piacon. És figyelembe véve, hogy a Snowflake-nek nincs is hibrid felhőajánlata, ők most még inkább lemaradtak."

 

Az ügyfelek világszerte már ma hozzáférhetnek a Multiple-VM Autonomous Database on Exadata Cloud@Customer szolgáltatáshoz az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) konzolon és API-kon keresztül. A szolgáltatás az Oracle nyilvános felhőjével megegyező élményt nyújt, de az ügyfél adatelhelyezési- és biztonsági követelményeinek kielégítése érdekében helyben, az ügyfél adatközpontjában fut.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05