A Codecool végzősei mostantól eldönthetik, hogy hol szeretnének dolgozni

forrás: Prím Online, 2022. április 3. 11:53

Kibővítette állásgaranciáját a régió vezető programozóiskolája, a magyar alapítású Codecool, így mostantól a végzős diákok választhatják ki, hol dolgoznának. A frissen jelentkezők ugyanis nem csak arról dönthetnek, hogy online, vagy oktatótermi képzésben vesznek részt, hanem arról is, hogy a kurzus elvégzése után Magyarországon belül hol szeretnének dolgozni. Így már arra is van lehetőségük, hogy lakóhely-változtatás nélkül lépjék meg a karrierváltást, és csatlakozzanak elismert világcégek informatikai csapatába.

Általában a karrierváltás lehetősége, a stabil anyagi háttér, és a rugalmas, testreszabható feltételek az elsőszámú hívószavak a Codecool Programozóiskola képzéseire jelentkezők körében. Ráadásul az intenzív, gyakorlatorientált, Budapesten vagy online végezhető képzés után a Codecool garantáltan álláshoz juttatja a full stack programozó képzésen végzetteket. Áprilistól pedig a tanulók immár szabadon kiválaszthatják, hogy hol szeretnének informatikusként dolgozni.

 

„A Codecoolnál az elmúlt hónapokban a fő célunk az volt, hogy a végzőseinket foglalkoztató partneri kör bővítésével minél nagyobb lefedettséget építsünk ki” – mondja Boda József, a Codecool társalapító-ügyvezetője. „Céges partnereink száma már meghaladja a 300-at, így megnyílt a lehetőség arra, hogy Magyarország újabb nagyvárosainak térségeiben is magabiztosan ajánlhassuk azt, hogy helyben juttatjuk biztos álláshoz az ott élőket.”

 

Az áprilistól induló kurzusok esetében Budapest után már Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs és Győr lakói, és ezeknek a városoknak az agglomerációjában élők választhatják helyben is az állásgaranciát a full stack programozói kurzushoz. A Codecool partnerei részben közvetlenül az informatikából kikerülő globális nagyvállalatok vagy helyi szoftvercégek, startupok, illetve az informatikára nagy mértékben támaszkodó egyéb iparágak képviselői, a járműipartól a logisztikán át egészen a bankszektorig. Ráadásul manapság a tech cégek nagy részénél olyan állásokat kínálnak, ahol a néhány nap home office, vagy akár a távmunka is teljesen elfogadott, ezzel még vonzóbb karrierlehetőséggé téve a szektort.  

 

Természetesen ennek szellemében a képzés online is elvégezhető, így a tanulók erre az időszakra is mentesülnek az utazás, a költözés, vagy éppen az esetleges albérleti költségek terheitől. Az elmúlt két év folyamán a Codecool már megteremtette a távoktatás lehetőségét, így akár az online forma, akár a budapesti oktatóközpont is választható a képzés helyszínének. „Az informatikai szakmában dúló munkaerőhiány felszámolásának egyik akadálya az alacsony relokációs hajlandóság” – magyarázza Boda József. „Sokkal vonzóbb a karrierváltás, ha nem kell elhagyni korábbi lakóhelyünket, feladva megszokott környezetünket. Szemben az észak-amerikai, vagy akár nyugat-európai trendekkel, a közép-európaiak sokkal kevésbé rugalmasak. Noha ezekből az országokból százezrek vándoroltak külföldre a jobb élet reményében, ehhez általában kilátástalan élethelyzet vagy kielégítetlen kíváncsiság adta a kezdő lökést. A Codecoolnak kezdetektől fogva az a küldetése, hogy a karrierváltás minél zökkenőmentesebb, vonzóbb, biztonságosan megléphető és mindenki számára elérhető döntés legyen. Az új, állásgaranciás feltételek is ezen könnyítenek.”

 

A tavasszal induló Full Stack Fejlesztő kurzusokra a Codecool most kedvezményt is hirdet: kéthavi tandíj fizetését átvállalja a diákoktól, ezzel is rövidítve az utólagos tandíjfizetést. Ugyanis a Codecool rugalmas részletfizetési lehetőséget biztosít diákjainak, így a tandíj törlesztését csak akkor kell elkezdeniük, miután az állásgarancia segítségével munkát kaptak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05