Összeállt a Pepsi a Schneider Electric-kel

forrás: Prím Online, 2022. április 14. 09:55

Hiába szeretne egyre több kis- és középvállalkozás megújuló forrásból származó energiát vásárolni a piacon, sokszor már az első lépésnél elbuknak. Egyes szervezetek nem elég nagyok ahhoz, hogy önállóan intézzék a beszerzést, vagy oktatásra, útmutatásra lenne szükségük a megújulóenergia-ügyletek sajátos mechanizmusairól. A PepsiCo és a Schneider Electric által elindított pep+ REnew program célja, hogy a teljes élelmiszeriparban és italgyártásban megoldja ezeket a problémákat. A Schneider Electric a megújuló energia piacának vezető globális tanácsadója.

Komoly előrelépést jelenthet a fenntarthatóbb élelmiszeripar és italgyártás felé a PepsiCo és a Schneider Electric új kezdeményezése, melynek révén könnyebben juthatnak megújuló energiához a világ egyik legismertebb üdítőitalgyártójának partnerei. A pep+ REnew program keretében az első, zöldenergia beszerzésére alakuló vásárlói csoportok még idén létrejöhetnek. A Schneider Electric több mint 150 közüzemi szintű ún. PPA-vásárlásban segítette már vállalati ügyfeleit, összesen több mint 11 000 megawattnyi szél- és napenergia beszerzésében támogatva azokat. 

 

A PepsiCo már korábban bejelentette, hogy 2040-re szeretné elérni a nettó zéró-kibocsátást. Ezt a célkitűzést támogatja a most induló, a Schneider Electric-kel közös pep+ REnew elnevezésű program azáltal, hogy növeli a teljes iparág megújuló energia felhasználását. 

 

A pep+ REnew programnak két konkrét célja van: a PepsiCo beszállító partnereinek tájékoztatása a megújuló energiával kapcsolatos választási lehetőségeikről, valamint a szektor megújuló energiára való átállásának felgyorsítása. Ezt összesített elektromos energia-vásárlási megállapodások (PPA) és más megújuló energia beszerzési lehetőségek révén tervezi elérni.  

 

 

"A pep+ REnew program elindítása közvetlenül támogatja ambiciózus célunkat, hogy 2040-re - egy évtizeddel korábban, mint ahogy azt a Párizsi Megállapodás előírja - elérjük a nettó zéró kibocsátást az egész értékláncunkban" – mondta Jim Andrew, a PepsiCo fenntarthatósági igazgatója. "A nettó zéró kibocsátás csak bátor klímavédelmi lépések segítségével valósulhat meg. A pep+ REnew révén arra fogjuk ösztönözni partnereinket, hogy megújuló energia beszerzésével csökkentsék kibocsátásukat, ezzel is segítve minket saját céljaink elérésében." 

 

A program részeként az első megújuló energia vásárló csoportot 2022. végére tervezi véglegesíteni a PepsiCo, hogy közös PPA szerződésüket elindíthassák. 

 

"A PepsiCoval kötött partneri kapcsolatunk célja, hogy világszerte növeljük az elektromos hálózatok megújuló energia felvételi lehetőségét. Ezt pedig csak úgy érhetjük el, ha a lehető legtöbb vállalkozás számára teremtjük meg a megújuló energiához való könnyebb hozzáférés lehetőségét" – mondta Steve Wilhite, a Schneider Electric fenntarthatósági üzletágának elnöke. "Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy nettó zéró széndioxid kibocsátású gazdaság és egy mindenki számára fenntarthatóbb jövő felé haladhassunk." 

 

A pep+ REnew programot a Schneider NEO Network támogatja, amely egy globális együttműködési platform és közösség. Schneider NEO Network célja, hogy felgyorsítsa a megújuló villamos energiával kapcsolatos döntéshozatalt és a dekarbonizációt.

 

A PepsiCo termékeit naponta több mint egymilliárdszor fogyasztják a vásárlók a világ több mint 200 országában. A vállalat a tavalyi évben több mint 79 milliárd dollár nettó árbevételt ért el és tizenöt régiója – köztük az Egyesült Államok illetve Mexikó, a vállalat első és második legnagyobb piaca – már átállt a megújuló elektromos-energia használatára. A társaság célja, hogy 2030-ra teljes mértékben megújuló energiát használjon közvetlen tevékenységeiben. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05