A Porsche Design és az AGON by AOC bemutatja az új PD32M modellt

forrás: Prím Online, 2022. április 20. 20:29

A Porsche Design exkluzív életmódmárka és az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja új, kivételes gaming monitorát: a Porsche Design AOC AGON PRO PD32M modellt. A 80 cm/31,5 hüvelykes prémium gaming képernyő egyedi dizájnját egy Porsche sportautó jellemzői és részletei inspirálták. 

A kristálytiszta 4K felbontásnak, a 144 Hz képfrissítési sebességnek és az 1 ms GtG válaszidőnek köszönhetően a nagy teljesítményt kiváló minőséggel és kivitelezéssel ötvöző PD32M tökéletesen alkalmas a legigényesebb játékosok magas oktánszámú versenyeihez. A Porsche Design AOC AGON PRO PD32M MiniLED háttérvilágítás technológiával és DisplayHDR 1400 támogatással is rendelkezik – páratlan vizuális élményt nyújtva ezáltal. 

 

„Régi partnerünkkel, a Porsche Designnal ismét egy ikonikus és nagy teljesítményű gaming monitort alkottunk meg, amely egyesíti mindkét világ legjobb tulajdonságait. Igazi multifunkciós eszközként a PD32M olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek a gyakorlott és ambiciózus játékosok valamint a tartalomkészítők számára egyaránt vonzóak, lehetővé téve számukra a teljesítmény és a termelékenység növelését” – mondta Stefan Sommer, a TPV globális marketing vezetője.

 

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M

 

„Átfogó célunk az volt, hogy egy kifinomult dizájnnal és kiváló technológiával rendelkező csúcskategóriás monitort hozzunk létre. 2020-ban a Porsche Design és az AGON by AOC együttműködött a PD27 modell létrehozásán, amely egy 240 Hz QHD gaming monitor, melynek lábazata egy Porsche versenyautó bukókeretét idézi meg. A második generációs gaming monitorral még tovább fejlesztettük a versenyzés ihlette dizájnt. Integrálja például a sportkocsik kormánykerekének és keréktárcsáinak dizájnelemeit” – mondta Roland Heiler, a Porsche Design vezető formatervezője.

 

Sportautók által inspirált funkcionális dizájn

A PD32M állvány funkcionalitása határozza meg a formáját. A merevség és a robusztusság kulcsfontosságú elemek a gaming-iparban, ezért ezek a tulajdonságok finoman megjelennek a képernyő házán és a homokfúvott alumínium-öntvény lábazaton. A monitorok esetében a kompaktság is kiemelkedő fontosságú, ezért a képernyőpanel házának kialakítása leköveti a belső alkatrészek funkcionális elrendezését. Ennek eredményeképpen a panelből a fő belső alkatrészházak felé lágy, kúpos hátsó felületek emelkednek ki. A különböző csatlakozóhelyek felé külön vizuális üregek vezetnek. Emellett a panel vékonyságának vizuális optimalizálása érdekében a hátsó képernyőház oldalt enyhe dőléssel kúp alakú, olyan trapézt hozva létre, amely a hűtés és a hangszórók számára fémhálós betéteket tartalmaz. Ezek a területek közvetett RGB háttérvilágítással is rendelkeznek, így feltűnésmentesen beolvadnak és fokozzák az általános játékélményt, valamint kifejezzék a dinamizmust. A finom kiegészítő részleteket, például a háttérvilágítással ellátott vízszintes hűtőcsíkot a sportautókon található léghűtéses légbeömlők ihlették. Egy cserélhető kivetített logó segítségével a termék márkajelzése is dinamikus módon jelenik meg.

 

Tapasztald meg a magas teljesítményt

Nem csak a dizájn különbözteti meg a monitort a piacon kapható többi gaming monitortól; a nagyméretű, 31,5 hüvelykes kijelző biztonságosan és stabilan ül az asztalon, és az ergonomikus pozicionálás érdekében magassága állítható. A lábazat támogatja a függőleges beállításhoz szükséges pivot módot is.

 

A Porsche Design AOC AGON PRO PD32M lapos IPS (AAS) panellel rendelkezik, amely 1,07 milliárd színt jelenít meg, így még a finom árnyalati különbségek is láthatóvá válnak. A DCI-P3 színtér 97 százalékos lefedettségével rendkívül színpontos is, így élethű színek és árnyalatok érhetőek el. A legkorszerűbb MiniLED háttérvilágítási technológia integrálásával a monitor 1152 dimming zónával rendelkezik, amelyek a képtartalomnak megfelelően egyedileg világíthatnak. A PD32M bizonyítottan képes a vakító napfény és a nagyon intenzív fekete árnyékok egyazon képkockán belüli megjelenítésére, és rendelkezik a legmagasabb szintű HDR-tanúsítással, a DisplayHDR 1400 tanúsítvánnyal is. Az akár 1400 nites csúcsfényerő mellett a modern gaming monitorok szokásos ~300 nites fényereje eltörpül.

 

Az IPS-panel tűéles 4K felbontással (3840 x 2160), magas és gyors 144 Hz képfrissítési sebességgel üzemel. A valódi 1 ms GtG válaszidővel gyakorlatilag megszűnik az úgynevezett „szellemkép” a képkockák között. Az Adaptive-Sync beépítésével az új készülék képes változó képfrissítési sebesség (VRR) megvalósítására, így kiküszöbölhetők az olyan művi hatások, mint a szakadozás és akadozás. A PD32M a DisplayPort 1.4 és a két HDMI 2.1 portnak köszönhetően a PC-, és konzol-játékosok igényeit egyaránt kiszolgálja. A monitor emellett támogatja az USB-C-vel csatlakozó akár 120 Hz, 4K felbontású eszközöket, valamint a HDMI 2.1 csatlakozóval rákapcsolt jelenlegi generációs konzolokat.

 

Tökéletesen alkalmas tartalomkészítők számára

A Porsche Design AOC AGON PRO PD32M a tartalomkészítők, tervezők, szerkesztők vagy programozók termelékenység-növelő gépeként is bizonyít. USB-C bemenetével, amely lehetővé teszi, hogy a monitor fogadja a képernyőjelet, valamint egyetlen USB-C kábellel áramot (maximum 90 W – HDR-beállítástól függően) és adatokat továbbítson a csatlakoztatott notebookhoz, tökéletes otthoni irodai monitor. A notebookok továbbá hozzáférhetnek és használhatják a monitor 4 portos USB 3.2 elosztójához csatlakoztatott összes eszközt, például billentyűzetet, egeret vagy külső meghajtókat. Végül a PD32M KVM-kapcsolóval is rendelkezik, így a felhasználók könnyedén válthatnak két forrás, például egy gaming PC és egy munka-notebook között, miközben ugyanazt a billentyűzetet és egeret használják. A monitor DP, HDMI vagy USB-C portjairól mindkét forrást egyszerre képes megjeleníteni Picture-by-Picture módban (maximum UHD 60 Hz-en).

 

A PD32M mindemellett nagy teljesítményű hangrendszerrel is rendelkezik. A játékosok által elvárt gazdag és tiszta hangélményt DTS hangzással továbbfejlesztett kettős 8 W hangszórók biztosítják.

 

Testreszabható RGB-világítás

Bár a PD32M már így is egyedülálló, még tovább testreszabható. A készülék a képernyő hátoldalán teljesen testreszabható RGB-világítással (Light FX) rendelkezik. Indításkor a monitor egy animált indítási logóval és különleges hanggal köszönti a felhasználót. A képernyőkijelző (OSD) menüje egyedi és felhasználóbarát felépítésű, a vezeték nélküli gamer billentyűzetet pedig a monitor OSD-beállításainak gyors, kényelmes és egyszerű elérését biztosítja a felhasználó számára. Végül, de nem utolsósorban a monitor prémium csomagolásban és egy USB adathordozóval érkezik, amely felhasználói kézikönyveket és kapcsolódó szoftvereket tartalmazza.

 

A Porsche Design AOC AGON PRO PD32M már kapható a Porsche Design üzletekben, a szakkereskedésekben és online a www.porsche-design.com oldalon, valamint kiválasztott online áruházakban, 1999 € ajánlott fogyasztói áron.

 

 ________________ 

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15