Fokozza a termelést a Skeleton

forrás: Prím Online, 2022. április 27. 16:50

Az észt akkumulátorfejlesztő, az idén a magyar piacra is belépő Skeleton Technologies újabb 37,6 millió eurós finanszírozást kapott, aminek köszönhetően növelhetik a németországi termelési kapacitásaikat. A tervek szerint a meglévő szászországi telephelyük közelébe nagyobb üzemet építenek, ami a 2023-as indulást követően évente 12 millió cellát állítana elő. A megrendelőik között megtalálható a Skoda (Volkswagen AG), a Medcom Mitsubishi és az Európai Űrügynökség is.

„Számunkra a kulcs a bővítésben rejlik. Az eddig megkötött kereskedelmi megállapodásaink értéke az egymilliárd eurót is meghaladja.” – emelte ki a Skeleton vezérigazgatója, Taavi Madiberk, aki elmondta, hogy a vállalat eddig összesen 200 millió euró befektetésben részesült. Ezt az összeget a nagy hatásfokú szuperkondenzátoraiba, valamint a néhány másodperc alatt feltölthető, illetve újratölthető energiatároló megoldások fejlesztésébe pumpálták. Befektetőik közé tartozik az EIT InnoEnergy is.

 

Az autóipari, ipari, megújuló energetikai és elektromos hálózatok piacát energiatároló termékekkel kiszolgáló észt vállalat a kockázati társaságoktól, a német kormánytól, valamint az Európai Beruházási Banktól is kapott támogatást, hogy sikerrel felvegye a versenyt az ázsiai cégekkel szemben, amelyek teljes dominanciára törekednek ebben a szektorban. Az európai ipar számára ugyanis biztató az olyan társaságok, mint a Skeleton vagy a Northvolt jelenléte a hatalmas fejlődést felmutató akkumulátorpiacon.  Kiváltképp igaz ez a szuperkondenzátorok területére, amelyek kiválóan teljesítenek akár a 60 másodperces használat során is, miközben nem tárolnak annyi energiát, mint az elektromos járművekben használt olcsóbb lítium-ion akkumulátorok.

 

A képen a Skeleton két társ-alapítója, Oliver Ahlberg és Taavi Madiberk 

 

A 249 millió euró értékű Skeleton Technologies-nél jelenleg azon is dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy olyan szuperkondenzátort tartalmazó szilárdtest cellát, amely az autókban is használható.

 

A Skeleton Technologies magyarországi piacra lépését az InNow Interreg Central Europe program, az EIT Urban Mobility, és az EIT InnoEnergy társ-finanszírozásában működő Green Brother biztosítja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05