Eredményesen csökkentették a Samsung tévék karbonlábnyomát

forrás: Prím Online, 2022. április 28. 13:51

A 16 éve a világ vezető tévégyártói közé tartozó Samsung 2022-es Neo QLED modelljei a karbonlábnyomuk csökkentéséért elnyerték a Carbon Trust szervezet „Csökkentett CO2” tanúsítványát.

A Carbon Trust globális klímakutató- és tanácsadó szervezet célja, hogy hozzájáruljon a karbonsemleges jövő eléréséhez. A „Csökkentett CO2” tanúsítvány az egyes termékek karbonlábnyomának folyamatos csökkenését ismeri el. Az értékelés egy egységes nemzetközi rendszer alapján, a teljes termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét veszi figyelembe*.

 

Idén a Samsung kínálatából 11 modell, köztük három Neo QLED 8K és Neo QLED 4K tévé, két QLED, két Lifestyle TV és egy Crystal UHD készülék nyerte el a kitüntetést a termékek tömegének és energiafelhasználásának csökkentéséért.

 

A Samsung elkötelezett a fenntartható innovációk és technológiák mellett. Jong-Hee (JH) Han, a Samsung alelnöke, vezérigazgatója és az eszközélményért felelős üzletág vezetője a CES 2022 eseményen mutatta be a vállalat „Együtt a holnapért” jövőképét, amellyel a bolygót érintő pozitív változások elősegítésére és az ezt támogató együttműködésekre ösztönözte a globális közösséget. 

 

A kezdeményezés részeként a Samsung Vizuális kijelzők üzletága már idén harmincszor annyi újrahasznosított műanyagot használhat a gyártás során, mint 2021-ben. A vállalat az újrahasznosított anyagok használatát 2025-ig kiterjeszti a mobileszközeire- és háztartási gépekre is.

 

A Samsung ezek mellett több fenntarthatósági megoldást is bevezetett, amelyekkel csökkentheti a termékei környezeti terhelését. A tévék csomagolásának kreatív hasznosítását ösztönző ökocsomagolás programot idén újragondolták, a csomagolásokhoz a Samsung már nem használ kapcsokat és 90 százalékkal csökkenti a felhasznált tinta mennyiségét is.

 

2022-re a kidobott elemek problémájára megoldást nyújtó Napelemes távirányítók is magasabb szintre lépnek. A Samsung emellett a 2022-es S8 monitorában újrahasznosított óceáni műanyagból készült új alapanyagot alkalmaz, hogy ezzel is csökkentse a tengeri élővilág szennyezettségét és az ökológiai lábnyomát. 

 

„A televíziós piac egyik fontos szereplőjeként a Samsung számára a technológiai fejlődés mellett kiemelten fontos az emberközpontú megoldások és a környezeti terhelés kérdése is – mondta el Seokwoo Yong, a Samsung Vizuális kijelzők üzletág K+F csapatának vezetője és alelnöke. – A jövőben Going Green jövőképünkkel összhangban újabb környezettudatos megoldásokat és fenntartható lépéseket vezetünk majd be.” 

 

___________

* Olyan nemzetközi standardok, mint például a PAS 2050, GHG Product Standard vagy az ISO 14067.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15