A Panasonic bejelentette 2022-es televíziókínálatát

forrás: Prím Online, 2022. május 18. 15:17

A Panasonic bemutatta 2022-es alap- és prémium televízióit, amelyek fejlett OLED és Core LED képernyőket kínálnak 77 és 42 hüvelyk közötti átmérőkkel.

A 2022-es modellek új játékfunkciókat tartalmaznak, beleértve a Game Control Boardot és az alacsony késleltetést a 60 Hz-es játékhoz. Továbbá a teljes 2022-es OLED termékcsaládban, a képernyő méretétől függetlenül elérhető a fejlett játékfunkciókkal rendelkező HDMI 2.1. Az LX940 LED TV szintén támogatja a Game Control Boardot és a HDMI 2.1-et. Minden OLED modell a legfrissebb 2022-es generációjú panelkonfigurációt alkalmazza a legújabb fényerő- és színfejlesztésekkel. A hangolást Stefan Sonnenfeld, neves hollywoodi fényelési szakember felügyelte. Az LX940-sorozatú és annál magasabb LED-modellek a HCX Pro AI processzort használják, és támogatják a színhőmérséklet a felhasználási környezethez történő automatikus beállítását. Valamennyi OLED modell támogatja a Netflix adaptív kalibrált üzemmódját is.Az otthoni képélményt a My Home Screen 7.0 operációs rendszer legújabb verziója és egyéb hozzáférést segítő lehetőségek optimalizálják.

 

 

OLED-fejlesztések

Az OLED termékcsalád az LZ2000 (77, 65, 55 hüvelyk), az LZ1500 (65, 55, 48, 42 hüvelyk), az LZ1000 (65, 55 hüvelyk) és az LZ980 (65, 55, 48, 42 hüvelyk) sorozatokat tartalmazza. Ezek a modellek tökéletes választást jelentenek a filmek szerelmeseinek. Valamennyi 2022-es OLED TV a legmodernebb, 2022-es generációjú panelkonfigurációkat használja. Az LZ2000 és az LZ1500 (a 48 és 42 hüvelykes modellek kivételével) Master OLED Pro konfigurációval rendelkezik, az LZ1000-ben pedig Master OLED található. Az LZ1500 és az LZ980 48 és 42 hüvelykes modelljei OLED konfigurációval érkeznek. A Panasonic valamennyi 2022-es OLED modelljét egyedi tervezéssel alakította ki, hogy a True Cinema, Cinema, Filmmaker és Professional üzemmódokban még nagyobb csúcsfényerőt nyújtsanak. Továbbá, a Panasonic HCX Pro AI processzorának köszönhetően úgy fejlődtek tovább a kék színek, hogy közben megőrizték a nagy fokú színhűséget és gradációt.

 

Core LED sorozat

A Core LED termékcsalád az LX940 LED (75, 65, 55, 49, 43 hüvelyk) és az LX800 Core LED (75, 65, 55, 50, 43 hüvelyk) sorozatokat tartalmazza, amelyek magával ragadó látványt nyújtanak a sport és a játékok szerelmeseinek. A HCX Pro AI (LX940) és HCX (LX800) processzorral felszerelt Core LED sorozat kimagasló színhűséget és kontrasztot biztosít. A Core LED sorozat ideális a nappali játékhoz és filmnézéshez, mivel a "HDR Cinema Display Pro" (LX940), a "HDR Cinema Display" (LX800 75, 65, 55 hüvelykes modellek), valamint a "Bright Panel Plus" (LX800 50, 43 hüvelyk) a környező fényviszonyokhoz igazítják a fényerőt.

Továbbfejlesztett játékélmény

Sebesség, éles és gördülékeny kép – ezek a lehengerlő videojáték-élmény elengedhetetlen feltételei. A Panasonic Game Mode Extreme számos olyan fejlesztést vonultat fel, amely a játékosok kedvencévé teszi a Panasonic OLED televíziókat és az LX940 LED TV-t. Ezek közé tartozik az olyan kulcsfontosságú HDMI 2.1 funkciók támogatása, mint a nagy képkockasebesség (HFR), valamint a változó képfrissítési sebesség (VRR) 120 Hz-en, teljes 4K felbontásban. A VRR-támogatásnak köszönhetően számos lehetséges konzolos probléma megoldható, mint például a remegés és a szaggatás, amikor a renderelt felbontás és az LOD (részletezettségi szint) túl magas, vagy túl sok effektet vagy objektumot kell egyszerre renderelni. Bekapcsolt VRR-rel a televízió és a konzol szinkronizálják a képkockák ütemét, hogy simább játékélményt nyújtsanak. A vadonatúj Game Control Board funkció egy helyre gyűjti az összes fontos játékbeállítást és információt, és a játék fölé helyezett felületen jeleníti meg őket, így az áttekintésükhöz soha nem kell kilépni a játékból. Ezenkívül a távvezérlő "my App" gombja beállítható úgy, hogy egyetlen kattintással elérhető legyen a felület.

 

A Game Control Board a következő kulcsfontosságú funkciókhoz és információkhoz biztosít hozzáférést valós időben:

  •   Információ – ez az opció megjeleníti a játékból származó összes információt, például a képkockasebességet, a HDR metaadatokat és a szín-almintavételezési adatokat.
  •   Dark Visibility Enhancer – lehetővé teszi a játékos számára, hogy aprólékosan beállíthassa a sötét jelenetek majdnem teljesen fekete részeinek láthatóságát, így könnyebben észreveheti az előre vezető utat vagy az árnyékban megbújó ellenséget.
  •   HDR Tonemap – ez mutatja az aktuális HDR tónustérkép beállításokat, amelyek között szerepel a "Ki" (a játékkonzol kezeli a tónustérképet); "Be" (a TV kezeli a tónustérképet); vagy a Dinamikus (a TV valós időben elemzi a bejövő képkockákat, és jelenetenként dinamikus tónustérképet készít, még akkor is, ha a forrás statikus HDR).
  •   Input Lag és VRR – a bemeneti késleltetés és VRR beállítások megjelenítése és módosítása.
  •   Viewing Mode – lehetővé teszi a játékos számára, hogy valós időben változtassa a nézőmódot, és élőben lássa a hatást, hogy kiválaszthassa az általa preferált megjelenítést.

 

2022-ben a sebesség is tovább fokozódott. A 60 Hz-es frissítési mód drasztikusan csökkenti a késleltetést és a bemeneti késleltetést a 60 Hz-es játékoknál az OLED TV-ken. Ez nagy mértékben csökkenti a játék közbeni stresszt a gyors reakciósebességet igénylő játékosok számára, különösen az akciójátékokban. A Panasonic leszámolt a szaggatott játékmenettel is, és zökkenőmentesebb játékélményt biztosít, mivel az OLED TV-k és az LX940 sorozat 2022-ben AMD FreeSync Premium támogatással rendelkeznek. Az LX940 LED TV emellett gyors, dupla sebességű konverziót biztosító 120 Hz-es panelt használ, amely ideális az alacsony késleltetésű élményt igénylő játékosok számára.

 

 

A környezetre optimalizált képminőség

Az összes OLED és az LX940 LED TV fejlett érzékelőkkel méri fel a környezeti színhőmérsékletet, és finomhangolással állítja be a képet, hogy természetesebb élményt nyújtson például éjszakai filmnézéskor. Ez az új funkció a Panasonic tavaly bevezetett Auto AI üzemmódjára épül, amely a mesterséges intelligencia segítségével valós időben azonosítja a lejátszott tartalmat, hogy automatikusan az adott tartalomtípushoz optimalizálja a kép- és a hangminőséget. A Panasonic AI-technológiájának fejlődése gyorsabb műfajfelismerést eredményezett.

 

A fejlett környezeti fényerőt és színhőmérsékletet figyelő AI érzékelők a prémium Panasonic televíziókban található HCX Pro AI processzorral együttműködve a környezeti fény alapján a legrealisztikusabban állítják be az egyes színtónusokat, így nappal és éjszaka is kényelmesebb képélményt nyújtanak. Ez figyelembe veszi azt a tényt, hogy az emberek a környezeti megvilágítás alapján másképp érzékelik a "fehéret". A legtöbb európai otthon például meleg színű fényeket használ éjszaka, ami azt jelenti, hogy a képernyőn megjelenő fehér színeket kékesnek és túl hidegnek érzékelhetik a nézők. A HCX Pro AI chip intelligensen és árnyaltan működik, megőrzi az emberi szem számára ismerős színeket, például a bőrtónusokat, és ezzel biztosít természetes képet. 

 

Továbbá 2022-ben a Panasonic kibővítette az adaptív vezérlést a Netflix adaptív kalibrált módjának támogatásával a környezeti fényviszonyoktól függő automatikus képfeldolgozáshoz. Az OLED sorozatban elérhető Netflix Adaptive Calibrated Mode lehetővé teszi, hogy a Panasonic televíziók a streaming tartalmakhoz is hihetetlenül pontos, hollywoodi szintű képminőséget nyújtsanak, reprodukálva a Netflix filmkészítői által az utómunka során használt Master Monitor képminőséget, hogy a filmkészítők szándékainak megfelelő képet jelenítsenek meg. 

 

Hollywoodban hangolt moziminőség

Valamennyi idei OLED panel a Panasonic japán tudásból és mérnöki képességből származó műszaki precizitását ötvözi egy televízióban Stefan Sonnenfeld fényelési szakértelmével. 

 

Stefan Sonnenfeld a Company 3 alapítója és vezérigazgatója a világ leghíresebb filmkészítőivel dolgozik együtt. Sonnenfeld a legnevesebb művészek azon maroknyi csapatához tartozik, akik a fényelés segítségével új szintre emelték a történetmesélést és az érzelmek kommunikálását. Az NPR által a „filmezés Da Vincijeként” emlegetett Sonnenfeld fényelő képességeit a legnagyobb mozifilmekben csillogtatta meg az elmúlt évtizedben. Más élvonalbeli fényelést végző szakemberekhez hasonlóan Sonnenfeld is a Panasonic nagyméretű OLED képernyőin mutatja meg ügyfeleinek munkája eredményét. A Panasonic OLED televíziókat széles körben használják a stúdiókban és az utómunkálatok során.

 

Audiofejlesztések – pontos és célzott hangzás

Az OLED LZ2000 a Panasonic 360° Soundscape all-in-one TV audiocsomagja mellett irányított hangzást is nyújt, amely a Dolby Atmos magával ragadó hangélményét szólaltatja meg. A több darab, felfelé, oldalra és előre sugárzó hangszóró együtt szólaltatja meg a Dolby Atmos tartalmak hangterét. A térhatású hangzás fokozása mellett az LZ2000 az új, fejlett Front Array Speaker System hangszórórendszerrel rendelkezik, amely irányítja a hangot, lehetővé téve a pontos és tiszta hangzást és a hangnyaláb-formálást. Az OLED LZ1500 sorozat modelljeiben (csak a 65, 55 hüvelykes modellek) a "Dynamic Cinema Surround Pro" nevű fejlett hangrendszer található, amely támogatja a Dolby Atmos-t, és beépített mélysugárzóval biztosítja az erőteljes és telt basszushangzást. Az LZ1500 (kivéve a 65 és 55 hüvelykes modelleket), az LZ1000 és az LZ980 sorozat "Cinema Surround Pro" funkcióval rendelkezik, amely szintén támogatja a Dolby Atmos-t. Az LX940 sorozat "Cinema Surround", míg az LX800 továbbfejlesztett "Surround Sound" hangzást alkalmaz.

 

Lenyűgöző és elérhető szórakozás

Valamennyi 2022-es OLED és LX940 LED sorozat a Panasonic méltán elismert Smart TV operációs rendszerének legújabb verzióját, a My Home Screen 7.0-t tartalmazza, amely mindegyik jelentősebb videó streaming szolgáltatást támogatja. A választék bővítése érdekében a Panasonic az LX800 LED televízióval Android TV* készüléket is kínál, amely számos szórakozási lehetőséget nyújt. A Panasonic jelentős előrelépést tett a My Home Screen 7.0 operációs rendszerű modelljeinél a hozzáférhetőség tekintetében, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az összes kapcsolódó beállításhoz egy gyorsmenün keresztül férjenek hozzá, amely automatikusan elindítja a hangutasítást is. Az új hozzáférhetőségi menü számos hasznos funkciót is kínál. A hangvezérlés, a hangleírások, a párbeszédek hangjának kiemelése és a hallássérültek számára készített feliratozás egyszerűen beállítható.

 

 

A Panasonic összes kontinentális európai készülékében az LX940-től felfelé megtalálható a Panasonic eredeti Penta tunere, amely öt különböző, fejlett műsorvételi lehetőséget biztosít. Elsődleges szempont volt a könnyű kezelhetőség, így a kiválasztáshoz elegendő a távirányító gombjának megnyomása. Az alábbiak közül választhat: DVB-C (kábeles vétel), DVB-S (műholdon keresztül), DVB-T (hagyományos kinti/benti antenna), TV to IP és IPTV, amelyhez nincs szükség szerverre. Ezzel a funkcióval rugalmasan választhatja meg a házon belüli elhelyezést, és a Panasonic TV nagyon egyszerűen végig vezeti a felhasználókat a zökkenőmentes telepítési folyamaton.

 

_____________

* Az Android TV a Google LLC védjegye.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15